Vegetariskt: Linsgryta med tomat och fetaost
Här kommer ett enkelt, vegetariskt vardagsrecept – linsgryta med morot, chili, tomat och fetaost! Den här grytan är så god med färskt bröd, eller varför inte förgräddade semlor som vi köpte i affären och värmde upp i ugnen hemma.
Linsgryta med tomat och fetaost
cirka 5 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 stor morot
1/2 dl olivolja
1 burk (400 ml) passerade tomater
2 msk oregano
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl röda linser
salt
peppar
1 förpackning fetaost
hackad bladpersilja
Skölj linserna under kallt vatten.
Hacka lök och vitlök.
Skölj och skala moroten. Skär den i tärningar.
Skär chilin i små bitar.
Fräs lök, vitlök, chili och morot i olivolja.
Tillsätt passerade tomater, oregano, vatten och buljongtärning.
Tillsätt linserna och låt koka cirka 15 minuter.
Koka ris till grytan enligt anvisningarna på förpackningen.
Smaka av med salt och peppar.
Smula över fetaost och persilja vid servering.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar