Villa och tortilla
Det här veckoslutet spenderas vid Jakobs familjs sommarstuga/villa. Här är det underbart vackert, men lite kallt. Vi har skottat snö, eldat flera brasor, kokat kaffe i en kaffepress och haft det allmänt härligt. Nu är det lördagskväll och vi ska laga middag.
Häng med in! Vi tänkte laga en (för oss) helt ny variant av tortillas ikväll. Ni kan säkert redan gissa vilken.
Jamen självklart! De där tortillawrapsen från TikTok/Instagram som ni säkert sett åtminstone någon variant av. Vi börjar med att skära ett snitt i tortillabrödet sådär.
Till näst fyller vi brödet med valfria fyllningar. Jag tycker att vi testar med stekt halloumi, skivad tomat och tzatziki ikväll. Tzatzikin förberedde jag redan för en liten stund sedan genom att blanda två vitlöksklyftor och en halv riven gurka med några deciliter grekisk yoghurt. Sedan smakade jag av med lite salt och svartpeppar.
Och nu är det bara att vika ihop brödet till ett triangelformat litet knyte.
Sara plus gasspisen är inte riktigt lika med sant. En ganska löjlig, "fun fact" om mig är att jag faktiskt är lite rädd för eld och för att använda tändstickor. Tur att Jakob kan sköta spisen och stekandet då! Vi steker tortillawrapsen i rikligt med olja.
Dinner is served. Det var gott!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar