b2

Jag slutar blogga

Skrivet av Sara Hellström 08.02.2020 | 1 kommentar(er)

Jag har funderat, grubblat och åt igen funderat. Sedan jag skrev mitt senaste inlägg har bloggen legat som ett grått moln över mina axlar. Ni såg rubriken, jag slutar blogga. Jag har bestämt mig och det här är mitt sista inlägg här på Sevendays. Orsaken till mitt beslut är enkel och väldigt odramatiskt. Jag vill och behöver lägga min tid på annat just nu. 

Då jag gör något vill jag verkligen gå in och göra det helhjärtat. Det gäller nästan allt i mitt liv. Jag är en perfektionist och tycker inte om att göra saker halvdant. Just nu upplever jag att jag varken hinner eller orkar gå in helhjärtat för bloggen mera och då väljer jag hellre att avsluta det här och ge utrymme till bloggare som vill det mer än mig. 

Jag har bloggat sedan jag flyttade till Österbotten för snart nio år sedan. Där och då började det som en blogg om mina Estenomstudier. Då Bianca kom in i mitt liv blev det en blogg om livet som matte och på slutet handlade det även lite om den nya vardagen som mamma. Jag är tacksam för allt som bloggen och Sevendays har gett mig. Via bloggen har jag fått lära känna så många nya människor, fått ta del av så mycket jag aldrig annars fått ta del av och jag har lärt mig och utvecklats på så många sätt. 

Det känns lite vemodigt, det skall jag erkänna. Speciellt nu då jag skriver detta, men jag vet att det här är rätt för mig nu. Jag tror på att allt har sin tid och just nu skall jag fokusera på annat i livet. Jag älskar att skriva och få uttrycka mig i skrift, så jag kommer säkerligen hitta mitt sätt att få fortsätta med det även utan den här bloggen. Kanske startar jag en ny någon dag då jag känner att tiden är inne eller så hittar jag en helt annan väg. Jag ser inte detta som ett avslut, jag vänder bara blad och börjar ett nytt kapitel.

Den här bloggen kommer att finnas tillgänglig här en vecka till. Jag kommer att försöka flytta över arkivet till min gamla sida, så om jag lyckas kommer alla inlägg ändå finnas där. Jag uppdaterar om saken på min facebooksida, här. Om ni vill fortsätta följa oss så är tanken nu att jag kommer damma av Biancas instagramkonto. Jag skulle vilja göra om det kontot lite grann och fortsätta dela med mig av livet som matte där, för det är till stor del det jag skulle vilja fortsätta skriva om. Där kan jag göra det på ett mycket enklare, snabbare sätt med mindre krav på mig själv. Ni hittar oss under namnet sheltiebianca på Instagram.

Stort tack till alla som har velat följa vårt liv och vår vardag. Jag känner mig glad, tacksam och lite lättare på axlarna. Nu vet ni och nu behöver jag inte grubbla längre. Nu skall jag fortsätta njuta av min vardag som matte, mamma och fästmö. Tack för allt, vi hörs! <3

IMG 6027


Tankar om bloggens framtid

Skrivet av Sara Hellström 15.01.2020 | 1 kommentar(er)

Det är med lite blandade känslor jag loggar in här idag. Senast jag skrev var på juldagen, då jag skrev om Tovas första jul. Efter julen skålade vi in det nya året med alkoholfritt bubbel redan kl. 20.00. Vid tolvslaget sov hela familjen. Det blev 2020 och plötsligt föll det en känsla över mig att jag behöver se över min tid och hur jag prioriterar den. 

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag verkligen tagit vara och tar vara på tiden hemma med Tova. Man kan nog säga att jag fortfarande lever i någon slags bebisbubbla. Jag njuter så otroligt mycket och aldrig har jag levt i nuet som jag gör nu. Men, det finns en sak som gett mig dåligt samvete redan en lång period. Tiden med Bianca. 

Innan Tova kom var Bianca mitt prio ett. Hon är fortfarande en del av prio ett, men på en väldigt delad första plats. Först Tovas behov, sedan Biancas behov, sedan familjens och till sist mina egna. Så blir det liksom av naturliga skäl. 

Att Bianca inte längre får all uppmärksamhet faller sig naturligt, men det är många dagar som min ork inte räckt till för både Tova och Bianca. Dagar då känt mig som allt annat än en bra matte. En väldigt bristfällig matte. Jag vill finnas där till hundra procent för båda, trots att jag vet att det är orimligt att sätta sådana krav på sig själv. Jag gör så gott jag kan och det borde vara tillräckligt. Men, jag har alltid satt höga krav på mig själv gällande allt. 

Då 2020 ringde på dörren sköljde en våg av dåligt samvete över mig. Vill jag verkligen sätta så mycket tid på bloggen? Bloggen går ofta ut över tid som borde vara Biancas, i och med att jag bloggar då Tova sover. Det är tid som borde vara min och Biancas.

Att bolla en vardag med en liten tjej, en hund, renoveringar, en skiftesarbetande sambo och allt det där vardagliga runt omkring är en utmaning. Att få tiden att räcka till överallt. Jag behövde glömma bort bloggen ett tag. Minska på alla sociala medier.

Förutom att det äter av värdefull tid med Bianca så märker jag att sociala medier påverkar mig otroligt mycket, inte alltid på ett positivt sätt. Jag läser knappt bloggar längre, jag har sållat bort sådant som ger mig ångest i mitt sociala flöde och jag behöver trappa ner bloggandet och totalradera allt som säger att "jag borde blogga".

Under den här perioden har jag funderat över vad jag vill. Vill jag kasta in handduken? Ja, ibland vill jag det. Vissa dagar flödar det idéer. Jag älskar att få skriva om vårt liv, med fokus på vardagen med hund, orsaken till min blogg från första början. Jag vill få tillbaka det fokuset lite mera och trappa ner på prestationskraven jag har på mig själv. 

Så, jag finns och jag stannar. Jag kommer nog skriva lite mer sällan, men för tillfället väljer jag i alla fall att stanna kvar. Jag är inte redo att kasta in handduken än. Hoppas ni vill fortsätta följa oss. Avslutar med en julbild på min tjejer, trots att julen redan är långt bakom oss. Ha en fin dag <3dec 27


Tovas första jul

Skrivet av Sara Hellström 25.12.2019

Kategorier:

Granen lyser upp ena hörnet i vardagsrummet. Paketpapper ligger utöver hela golvet. Gårdagens glöggmuggar står på vardagsrumsbordet. Klockan tickar, men annars är det helt tyst. Julafton är över för den här gången. 

Jag älskar det här lugnet som infaller sig dagen efter julafton. Så länge jag kan minnas har juldagen betytt lugn för mig. Vi har alltid bara varit hemma och slötittat tv och ätit massa rester, oavsett om jag varit barn eller vuxen. Ifjol gick vi runt i pyjamas och spelade  nintendo nästan hela dagen. 

Jag och Bianca har smygit upp till vardagsrummet med en frukostbricka. Pappan i huset sover än och Tova rullades nyss ut på sin första vila. Tovas första julafton är över och det blev en så fin, mysig och minnesvärd kväll. Vi firade här hemma hos oss, tillsammans med Tovas farföräldrar och gammelfaster. Tova vaknade passligt då vi andra var på andra varvet mat och gjorde oss sällskap vid bordet.

Tova fick massor med julklappar. Vi känner oss verkligen bortskämda med mängden klappar. Vi själva hade köpt en julklapp, en Babblarna Bobbo mjukis. Hon fick kläder i större storlekar, böcker, jättefina leksaker som passade Tova perfekt och både en pulka och rattkälke. Så genomtänkta, personliga och användbara julklappar. Vi hade inte alls förväntat oss att hon skulle få så mycket mer än den där Bobbo mjukisen, men visst var det roligt att se hennes ansiktsuttryck för varje paket vi öppnade. Bianca fick även hon några julklappar. Jag hade köpt en borste åt henne och så fick hon lite gott ätbart både av oss och andra. Hon var så trött igår då gästerna åkt så hon däckade under vardagsrumsbordet och där ligger hon även nu. 

Tova njöt verkligen av kvällen. Hon hoppade runt i både farmors och farfars famn, lekte med sina nya leksaker, undersökte kläderna och kröp runt och jollrade på så mycket hon bara hann. Då gästerna hade åkt och det var läggdags var hon så upp i varv så vi tvivlade på om vi alls skulle få henne och sova. Men efter en stund somnade hon gott, vaknade några få gånger under natten och så steg vi upp 06.30. Glada och nöjda och Tova började genast leka med sina nya leksaker. 

Att se Tova vara bland människor som bryr sig så mycket om henne. Att få höra hennes skratt, se henne lycklig och uppleva kvällar som gårdagen med henne är det bästa jag vet. Det är den bästa gåvan en mamma kan få. Att se sitt barn lycklig, glad och omringad av kärlek. TOVA JUL


Ge dina husdjur en tryggare jul

Skrivet av Sara Hellström 22.12.2019

Förra veckan skrev jag om julmat som man inte bör ge åt hunden (vilket är all julmat om man frågar mig, men speciellt vissa saker). Idag tänkte jag dela med mig av ytterligare några tips för att ge hunden (och katten) en säkrare jul i hemmet. För tyvärr innebär vårt julfirande både en och annan fara för våra husdjur. Det finns några saker vi bör vara extra uppmärksamma på, vissa mer självklara än andra.

Detta bör du vara uppmärksam på:

 

1. Levande Ljus

Säger sig själv varför man skall vara försiktig med det, men det bör ända nämnas. En viftande katt- eller hundsvans kombinerat med levande ljus är ingen lyckad kombination. Använd batteriljus eller ha ljusen där djuren inte kan komma åt dem. 

2. Granen och Pynt

Har man en busig katt eller livlig valp kanske man vill säkra granen med t.ex. ett snöre upp i taket. Glaspynt och -julgransbollar är inget att föredra och glitter skall varken hunden eller katten äta eller tugga på. Glitter kan fastna i tarmen och skapa stora problem. Tänk djursäkert pynt både i granen och huset! 

3. Paket och Paketsnören

Undvik att ha paket med t.ex. choklad eller annat ätbart under granen. Om hunden märker att det finns något ätbart där, så händer det lätt att den tar sig friheten och öppnar paketet redan innan julafton. Och tro mig, hur väl du än packar så kommer hunden att veta i vilket paket som finns vad. Paketsnören kan precis som glitter fastna i tarmen. 

4. Godisskålar

Vilken mat som är opassande och giftig kan du läsa mera om i mitt förra inlägg, här. Men, det är också viktigt att tänka på att inte ställa skålar med t.ex. nötter, godis och choklad på en sådan nivå att hunden kommer åt det.  Bianca julFörutom detta är det bra att ha koll på din närmaste veterinär, var närmaste veterinärjour ligger. Ha nummern färdigt i telefonen, ifall olyckan skulle vara framme. Det är också viktigt att känna till din hund allmäntillstånd, hur brukar den vara? Då har du också lättare att känna igen olika symptom och märka ifall något inte står rätt till.  

Ge ditt husdjur en trygg jul tillsammans med dig <3 

Snart har jag varit mamma i nio månader

Skrivet av Sara Hellström 17.12.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Nu går jag händelserna lite i förväg, men jag skall passa på att skriva nu då jag har tiden till det. Tova är ungefär 8,5 månad gammal nu. Om 19 dagar blir hon blir nio månader. Om 19 dagar har jag alltså varit mamma i nio månader. Lika länge som Tova boade i min mage har hon snart funnits med oss. Så overkligt. 

Dessa snart nio månader har utan tvekan varit de mest omtumlande, lärorika, fantastiska och mest kärleksfyllda månaderna i mitt liv. Man tror att man inte kan älska sitt barn mera än vad man redan gör, men för varje dag som går så känner jag att jag älskar Tova ännu mera. Hur det ens är möjligt att kunna älska henne ännu mera, men det gör jag. Hon har gett mitt liv en helt ny mening och jag kan inte annat än vara väldigt lycklig med henne i mitt liv. 

Man ser redan så mycket av Tovas personlighet och den kommer fram mer och mer för varje dag. Det är så härligt att följa med utvecklingen. Hon är väldigt målmedveten, envis och framåt. Hon vet vad hon vill. Hon är nyfiken på allt i sin omgivning, som säkert de flesta barn är. Hon har lätt till skratt och älskar då man busar med henne. Roligaste just nu är badankor (Tova och Bianca är båda två lika galna i badankor just nu), duplo lego, att leta dammtussar på golvet och Biancas vattenskål. 

Hon har alltid varit väldigt lättskött och lätt att ha med sig på olika platser. Tova brukar hänga med mig på det mesta. Oavsett om vi skall storhandla, gå på loppis eller andra ärenden så hänger hon glatt med. Hon får ofta beröm för sitt glada humör. Senast igår var vi faktiskt med då sambon klippte sig och Tova var väldigt fascinerad av allt i salongen. Det var hennes andra besök i en frisörsalong.

Tova har nu tre tänder och jag tror att det är en fjärde på kommande. Sedan två månader tillbaka sitter hon själv och kryper. För drygt en vecka sedan lärde hon sig stå upp, så nu står hon mer än vad hon sitter. Hon är inte rädd att ställa sig upp och man hittar henne stående på allt märkligare ställen hela tiden. I två veckor har hon nu sovit i egen säng och det går jättebra. Jag tyckte att det var väldigt mysigt att samsova, men kvalitén på den lilla nattsömn jag fick blev allt sämre, så vi beslöt oss för att försöka få henne att sova i egen säng. Sedan fyra nätter tillbaka har vi även gått från att vakna en gång per timme till tre uppvak per natt, så jag hoppas det håller i sig. Att endast vakna tre gånger per natt känns superlyxigt. 

Det är väldigt mycket "mmmm" från Tova just nu, men hon har även börjat säga "sssssss". Jag väntar så på det där första ordet. Jag tycker redan hon förstår otroligt mycket, i alla fall inbillar jag mig att hon förstår. Hon reagerar på sitt namn, det har hon redan gjort ett bra tag. Då vi nekar henne skrattar hon och tycker det är jätteroligt. Säger man "nej" då hon är påväg mot Biancas vattenskål sätter hon i en högre växel för att hinna fram innan vi stoppar henne. Hon har lärt sig vinka och vinkar åt allt och inget. Sådär smått har även börjat introducera plockmat och hon blir allt mer intresserad hela tiden. 

Jag lär mig mycket av Tova. Av att vara mamma. Tova har gjort mig till en bättre version av mig själv och lärt mig massor om mig själv. Att uppfostra henne, vara hennes förebild och lära henne om livet är den mest skrämmande och utmanande uppgiften jag haft. Det är också den mest ärofyllda och finaste uppgiften. TOVA


Tips på vandringsled - Mälsorleden

Skrivet av Sara Hellström 14.12.2019

Kategorier:

Något jag verkligen gillar är att gå skogspromenader och olika vandringsleder med familjen. Det är en rolig aktivitet, samtidigt som man får både motion och frisk luft. Jag tycker också om att kombinera kompisträffar med promenader, eftersom man som hundägare då får två flugor i en smäll. Plus att det är ett trevligt och avslappnat sätt att umgås på.

Sedan Tova kom har det inte blivit så mycket skogspromenader. Inte för henne och mig i alla fall. Även om vi har en bra vagn så går den inte att rulla i skogarna vi brukar gå i. Jag har varit lite feg att gå ut i skogen med henne i bärsele. En svamppromenad gick vi i höstas, men det är nästan allt. Så, jag saknar skogen och den sort miljön. Vagnvänliga vandringsleder ligger därför nu högt upp på vill-hitta-listan.

För en dryg månad sedan frågade Christina om jag och tjejerna ville hänga med på en promenad längs Mälsorleden. Den var tyvärr inte vagnvänlig, men vi ville absolut testa på den ändå. Vi bestämde träff och gick förväntansfulla iväg på stigen. Vi hade våra små i varsin bärsele på magen och hundarna fick springa och leka, de hade så roligt tillsammans. Vi träffar inte så mycket andra hundar nuförtiden, så det var så roligt att få se Bianca leka av sig ordentligt. 77132084 974352132928772 3664347693288783872 n74169710 453437942024514 7736839067790213120 nMälsorleden är endast 2,6 km lång, så den passar i princip alla. Gammal som ung. Har man lite större barn som orkar gå själv är det ett ypperligt utflyktsmål. Där fanns flera roliga saker att se på vägen, som t.ex. Mårran och hattifnattarna. Våra små var inte speciellt intresserade av den stora Mårran, men hundarna poserade i alla fall en liten stund framför den stora bumlinen. Längs leden fanns även ett bord med bänkar att fika vid. 

Själva stigen var väldigt behaglig att gå. Tydligt utmärkt och välhållen, inga problem att ta sig fram. Fin och varierande natur och passlig längd. Eftersom leden endast var 2,6 km lång kunde vi bra ha våra små i bärselen på magen, utan att det blev för tungt. Tova börjar vara så tung nu, så min rygg gillar inte att ha henne hängades på magen längre stunder. Dock har vi en slags rinka som hon kan sitta i på ryggen bara hon blir lite äldre, så då fungerar även längre vandringsleder och skogsturer.

Mälsorleden är ett perfekt tips för denna lördag, ifall du inte redan har planer. Förutom barnvänlig var den var även väldigt hundvänlig, det kan både Bianca och Doris intyga.70215482 713451622477313 1652772302481260544 nDet blev en väldigt trevlig timme tillsammans med Christina, Einar och Doris. Det är så lätt att umgås med Christina, så avslappnat och kravlöst. I och med att vi båda har hund och nu också nästan jämngamla bebisar finns det alltid samtalsämnen att beta av. Det är skönt att få ventilera lite tankar med andra hemmamammor som har bebisar i ungefär samma situation. 

Om du har tips på bebis- eller hundvänliga vandringsleder eller promenadstigar så tipsa gärna. Jag skulle gärna sammanställa ett helt inlägg med tips på olika familjevänliga vandringsleder, så kommentera gärna med ditt bästa tips. Trevlig lördag!


Glad Lucia!

Skrivet av Sara Hellström 13.12.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Glad Lucia,

Vår dag har sett ut precis som vilken annan dag som helst. Vaknade redan före kl. 06, med en pigg och glad Tova. En lite mindre pigg mamma, men rätt så glad var nog jag också. Man kan liksom inte annat då Tova ler genast från morgonen och Bianca pratar av lycka hon med. Vid nio skuffade jag ut Tova i vagnen för sin första vila och vid ett sov hon fortfarande. Vanligtvis vaknar hon vid 12, men hon sov verkligen en maratonvila idag. Till sist fick jag gå och ta upp henne för att inte helt förstöra vår kommande natt. 

Hade inte alls tänkt lägga en extra tanke på den här luciadagen, men då Tova sov hittade jag en söt vit spetsskjorta i hennes garderob. Så jag kunde inte annat än att ställa igång med en liten photoshoot. Då Tova hade vaknat och vi båda ätit lunch plockade jag fram lite glitter och ett batteridrivet kronljus. Gjorde en glitterkrans åt både Tova och Bianca och förberedde mig med både babblarna och hundgodis. Jag hade en tydlig bild i huvudet hur jag ville ha bilden. 

binkkis

Men, att fota en åtta månaders som precis lärt sig att ställa sig upp (Ja, hon kan stå nuförtiden!) och en hund som tycker den där åttamånaders tjejen är lite för oberäknelig ibland är inte lätt. Inte alls. Jag gav verkligen mig själv en utmaning. Dock en ganska rolig sådan. Även om Tova mest ville krypa iväg och leka med Biancas vattenskål, vilket är det roligaste just nu, så fick vi till några riktigt lyckade bilder.

Bilden jag hade i mitt huvud, den fick jag kanske inte helt till. Hade sett framför mig att Tova och Bianca skulle sitta fint bredvid varann, Tova med ett ljus i handen och varsin glittekrans på deras huvud. Hur jag ens trodde det skulle vara möjligt kan man ju fråga sig. De flesta av bilderna blev mörka, brusiga och suddiga.

Men bilderna vi tog blev också så söta, härliga och så fina. Helt perfekta. Ett så fint minne från Tovas första Lucia. Bilderna återspeglar precis våra små lucior, precis som de är. Ena full av energi, livsglädje och nyfikenhet på livet. Andra med samma sak, men med lite bättre lydnad. Ena hölls definitivt bättre på stället där jag placerade henne, vem kan ni säkert själva gissa. Se nu på de här bilderna, hur kan man ens vara sådär glad då mamma tvingar en att sitta stilla? Vilken otrolig liten dotter vi har. LUCIA SARAMARIAEXENIA2Frågar ni mig så är detta definitivt dagens sötaste Lucior. Hur har ni firat Lucia?


Julmaten din hund INTE bör äta

Skrivet av Sara Hellström 11.12.2019 | 1 kommentar(er)

Julen är på intågande och det går snabbare än man hinner med, i alla fall i detta hus. Satt precis och skrev ner inköpslistan inför jul. I år blir det nog ett rätt så enkelt och traditionellt julbord. Man har inte så mycket extra tid med en bebis som antingen hänger en i byxbenen eller hittar på bus på egen hand.

Så här inför jul tänkte jag passa på att skriva lite om julmat och hundar. Ingen bra kombination alls, trots det finns det många som gärna delar en skinkskiva eller köttbulle med sin hund. "Hunden måste få något", det är en fras många tar till. Men nej, hunden måste inte få något från ditt julbord. Vårt julbord är lika med gift för din hund. Därför känner jag att detta är ett ämne vi behöver lyfta upp extra mycket nu inför jul.
julen saramariaexenia 7

JULMATEN DIN HUND INTE BÖR ÄTA:

 

1. NÖTTER

Förutom att nötter kan fastna i halsen eller tarmarna så är en del nötter riktigt giftiga för hunden. De allra giftigaste är Macadamianötter. Salta nötter kan dessutom leda till saltförgiftning, så undvik alla sorts nötter!

2. RUSSIN OCH VINDRUVOR

Både russin och vindruvor kan leda till akuta njurskador, vilket kan bli ett livshotande tillstånd. 

3. CHOKLAD

Innehåller kakao, som innehåller teobromin. Ju mörkare choklad, desto mera teobromin. Hundar bryter ner teobromin mycket långsammare än vi människor och det är giftigt för hundar.

4. KÖTTBULLAR, JANSSONS FRESTELSE OCH LÖKSILL

I dessa rätter finns det lök. Alla sorter av lök är giftigt, oavsett om den är tillagad eller rå. Så att bara ge en liten köttbulle åt hunden, vilket kan kännas rätt så oskyldigt, kan leda till förgiftning. 

5. JULSKINKA

Den är fet och salt, alltså både svårsmält och giftig. Fet mat kan leda till bland annat bukspottkörtelinflammation. Så att ge den feta kanten från skinkan åt hunden är verkligen inget man bör göra. 

6. REVBENSSPJÄLL

Små ben kan fastna i halsen, magen och/eller tarmarna. 

7. BULLADEG OCH BULLAR

Speciellt ojäst deg är farligt, den börjar jäsa i magen och bildar alkohol. 

8. ALKOHOL

Alkohol, i eller utanför bulladeg, är ingenting som är passande för hunden.

9. SALT, SOCKER OCH GODIS

Salt är giftigt och därmed det mesta av maten vi äter. Socker och godis är kanske inte direkt giftigt som så, men kan orsaka mycket magproblem för hunden. Ge den istället hundgodis som är tillverkat och menat för hundens mage. Xylitol däremot, det är giftigt!

10. JULVÄXTER: B.L.A. JULSTJÄRNA, JULROS, AMARYLLIS, HYACINT, MISTEL OCH LILJA

Många av våra julblommor är giftiga och här är det kanske mest katten man får hålla koll på, men även vissa hundar gillar att leka med blommor. Speciellt Julrosen och Liljor är väldigt giftiga, men även de andra växterna kan ge irritationer och förgiftningar. Bäst är att antingen undvika dem helt eller placera dem så att djuren absolut inte kommer åt dem.

Saramariaexenia Julmaten din hund inte bor ata 3

Så, innan du delar en skinkbit eller köttbulle med hunden - tänk efter. Hunden mår mycket bättre om du inte ger den något från julbordet. Du är inte snäll och hunden måste inte få något från bordet. Det enda du gör är att skada din hund och det hoppas jag verkligen att ingen vill göra. Ge istället hunden något den mår bra av, kanske en aktiveringsleksak fyllt med favorithundgodiset eller ett ben som den gillar och som är anpassat för hundar. Låt hunden må bra i jul och undvik onödiga veterinärbesök!

 


Bianca återhämtar sig bra

Skrivet av Sara Hellström 04.12.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Nu är det en vecka och två dagar sedan Biancas operation. Hennes återhämtning hittills har gått precis som den skall och hon är äntligen sitt gamla jag igen. Så härligt!

Första dygnen var lite jobbiga, hon var ganska påverkad av narkosen och hade nog lite ont. Men, nu äter hon ingen värkmedicin längre och besväras inte alls av såret längre. Nattetid har vi fortfarande kragen på, eftersom hon fortfarande inte får röra såret ännu. Dagtid brukar hon få vara utan, så länge vi håller henne lite under uppsikt.

Så skönt att ha operationen bakom oss och snart får vi också börja röra på oss normalt igen och återgå till vårt vanliga liv med promenader och utomhuslek. Ingen fysisk ansträngning på två veckor var veterinärens ordination, så vi försöker hålla oss lite lugna än. Det är dock lättare sagt än gjort, eftersom hon är så pass återställd redan. Jag känner mig väldigt nöjd med mitt beslut över att sterilisera Bianca. Det är verkligen som en sten som föll från mina axlar. Jag har så länge gått runt och oroat mig för livmoderinflammation, eftersom det är så vanligt bland tikar. Nu behöver jag inte oroa mig längre.

Jag har inte velat lämna Bianca ensam längre stunder nu sedan hennes operation, så vi har mest varit hemma. Städat, julpyntat och lekt med Lego. Tova har verkligen börjat intressera sig för Lego. Även om hon fortfarande smakar mera på det än vad hon bygger så tycker jag det är jätteroligt att man ser att hon börjar intressera sig för sådant. 

Idag är vi hemma och väntar med spänning på dagens post. Fick nyss meddelande om att våra julkort som jag beställt borde komma med idag, så nu sitter vi med spänning och väntar. Eller jag sitter. Tova sover och Bianca ligger i sovrummet och sover hon också. Så, det är väl endast jag som är spänd inför dagens post. DSC04977


Tre läsvärda blogginlägg

Skrivet av Sara Hellström 27.11.2019

Taggar:

Vi har lugna dagar här hos oss nu. Eller så lugna som de nu kan bli med en snart åtta månaders. Bianca återhämtar sig bra och just nu är jag bara hemma med henne och Tova och ser till att hennes återhämtning går som den skall. Det ser lovande ut.

Idag tänkte jag tipsa er om tre läsvärda blogginlägg jag kom över här på Sevendays. Alla tre inlägg tangerar samma ämne - bebis. 

12 amningssanningar

Eivor har skrivit om tolv amningssanningar. Inlägget är skrivet med glimten i ögat, men det är verkligen en fullträff. Känner igen mig på de flesta punkterna och det är så befriande på något sätt hur Eivor satt ord på hur det egentligen är. 

Amningsresan

Ännu ett inlägg som tangerar ämnet amning. Julia har skrivit om sin amningsresa med sin son och även här kan jag känna igen mig på så många vis. Jag var också förberedd på att amningen kunde bli svår i början och att amma var inte ens ett självklart val för mig på grund av olika orsaker. Precis som Julia hade jag och Tova en tuff start på vår amningsresa, men på grund av andra orsaker än de som Julia beskriver i sitt inlägg.

Första månaden kompletterade vi med ersättning på grund av att amningen skapade problem för mig och gav mig stor ångest. Såg inget mysigt eller fint med amningen, men kände en instinkt inom mig som sade att jag måste ge det en chans. Från 1,5 månad till ca 6 månader ammade vi enbart och det fungerade så bra! Jag är glad att jag gav det en ärlig chans, för sedan då det verkligen fungerade blev det också sådär fint som alla pratade om. Nu har vi precis avslutat amningen helt och hållet. Det var ett gemensamt beslut för mig och Tova. Hon ville inte och jag kände mig okej med det. Det var inte meningen att skriva om min personliga amningsresa här, utan tipsa om Julias inlägg. Kunde bara inte låta bli att snöa in mig på alla igenkänninsfaktorer. Läs Julias inlägg!

Carolines Förlossningsberättelse

Om det är något jag älskar så är det att grotta ner mig i andras förlossningsberättelser. Jag finner det så intressant att få ta del av andras upplevelser. Jag har alltid gillat det, även innan jag själv skulle få barn. Man känner styrkan, kärleken och smärtan då man läser andras förlossningshistorier. Caroline har precis blivit mamma och delar med sig av sin förlossningberättelse (i två delar) på bloggen. Om du är som mig och älskar att läsa sånt, så klicka in dig på Carolines blogg och ta del av hennes fina förlossning.

Vill du förresten läsa min egen förlossningsberättelse, så kan du läsa den här. En drömförlossning från början till slut.

DSC06256En liten mini Tova, en vecka gammal. Saknar den här tiden så otroligt mycket!