torsdag 22 februari 2018 - 10:57

Det här drömmer jag om

Då jag och Bianca gick  en promenad med Daniela (klick) för ett tag sedan, sade hon något som fick mig att stanna upp och fundera. Hon sade att jag ofta nämnt att jag har många drömmar och är en drömmare, men vad är det egentigen som jag drömmer om? Först hade jag nästan svårt att förstå att hon inte visste vad jag drömmer om, för i mitt huvud är det så självklart. Så tydligt. Där och då blev det nog väldigt tydligt för mig att varken Daniela eller någon annan kan veta om mina drömmar om jag inte berättar det. Hur tydligt det än är i mitt huvud. 

Jag säger ofta att jag är en drömmare, vilket jag är. Med det menar jag främst att jag alltid drömmer om framtiden och dess planer. Mina drömmar är inte alltid realistiska, ekonomiska eller ibland ens praktiskt genomförbara. Men jag vill gärna se att allting är möjlig tills man bevisat motsatsen. Att drömma och fantisera skadar ingen och ger i alla fall mig glädje, motivation och låter kreativiteten fritt flöda runt i mitt huvud. Det ger mig någon form av livsglädje. img 0447 kopia

Framtidsplaner har jag många av. En stor dröm jag har, och som jag haft länge, är nog att kunna ha en liten skönhetssalong i vårt hem. En salong där jag kan utföra olika slags behandlingar som ett deltidsarbete. Drömmen om att undervisa på timbasis antingen inom skönhetsbranschen eller restaurangbranschen har även den länge funnits med. Jag hoppas att en dag kunna kombinera alla mina yrken och hobbyn till en varierad vardag jag trivs med. 

Jennifer skrev ett mycket intressant inlägg om detta (klick). Inlägget heter "Slumpen och drömmarna tog mig hit" och jag kan verkligen känna igen mig i det Jennifer skriver. Speciellt en mening som Jennifer skrev fastnade hos mig -  

"Och det är mixen av slump och drömmar som kommer få fortsätta leda mig i livet. Jag vet vad jag vill men har ingen aning om hur vägen dit ser ut."

Det här är något jag kunde ha skrivit själv, känner verkligen igen mig. Av en ren slump har jag hamnat här jag är idag. Av en ren slump har jag hamnat in på de flesta vägar i livet, kombinerat med drömmar jag haft. Precis som Jennifer, vet jag också vad jag vill, men vägen dit är inte riktigt klar ännu. Ibland stressar det mig lite grann, men jag kommer ändå alltid till en punkt då inser att det finns ingen orsak att stressa över det. Det löser sig längs vägen.

Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag skulle återgå till restaurangbranschen bara fyra månader efter att jag blivit klar kosmetolog, hade jag nog inte trott på det. Men av någon anledning var det hit livet ville ta mig nu. Om detta är en hållplats inför något större eller ett ställe att stanna på en längre tid, det vet jag inte än. Just nu trivs jag väldigt bra där jag är och med min vardag. Vad livet längre fram har att erbjuda får tiden utvisa. Fram tills dess fortsätter jag fantisera, drömma och leva. Slumpen och drömmarna tar mig vidare. 

onsdag 21 februari 2018 - 07:00

Värdefulla Vänner

Vänner är något som är otroligt viktiga för båda mig och Bianca. Jag har vänner, Bianca har vänner och tillsammans har vi även gemensamma vänner. Idag har jag fyllt i Sevendays blogglista som handlar om just det, vänner och vänskap. 

 

Vänskap för mig är då man verkligen kan vara sig själv med varann. Man kan prata, lyssna och bli på gott humör av varann. Ha roligt tillsammans. Vänskap för mig handlar fram för allt att kunna ge och ta. Det är viktigt för mig att ibland bara sitta och lyssna på min vän och ge goda råd, men ibland behöver även jag få prata av mig och ha någon som lyssnar på mig. Väldigt viktigt. 

Det bästa med mina vänner är att de alla är så otroligt snälla och omtänksamma. De finns där för mig när jag behöver och ger mig så mycket energi. 

 

Min äldsta vän måste nog vara min barndomsvän som bor i Kiruna idag. Vi är födda med en månads mellanrum och har i princip hängt ihop sedan dess. Då vi var små slängde jag hennes tårtbit på golvet och drog av henne strumporna, men fortfarande är hon min vän. Det säger väl något om vår vänskap? Vi har bråkat, skrattat och gråtit tillsammans genom åren. Med henne har jag så otroligt många fina minnen. 

En vän jag ringer allt för sällan är nog tyvärr alla mina vänner. Jag har många vänner i Södra Finland, men också i andra länder. Tyvärr ringer jag för sällan åt alla, något jag alltid tänker jag måste bli bättre på. 

 En vän som finns där i vått och torrt är definitvit Bianca. Behövs ingen nogrannare förklaring. 

IMG 5065

Min vänskapskrets består av en salig blandning människor. Sådana jag känt hela livet och sådana jag endast känt en kort period. Med vissa pratar jag hundrelaterade saker, vissa skönhetsrelaterat och med vissa allt och inget. De finns de som vet precis allt om mig och en del som endast sett vissa sidor. En del är min och sambons gemensamma vänner och en del mina egna. Det bästa med att ha så många olika slags vänner är allt man får lära sig och ta del av. De har alla så olika kunskaper, yrken och intressen så jag lär mig alltid massor av dem alla. 

 

En god vän har de här egenskaperna, en god lyssnare, snäll, omtänksam och kan ge utrymme för båda i vänskapen. Bryr sig och tar sig tid. En god vän är också ärlig och ger mig trygghet. Då jag träffat en vän vill jag gärna känna mig glad, inspirerad och full av energi och inte tom och som en urvriden trasa, då är det nog ingen vidare vänskap. 


Så här är jag som vän, en god lyssnare, snäll och uppmärksam. Inbillar jag mig i alla fall. Jag försöker att alltid finnas där för mina vänner, fråga hur de mår och hur de haft det. Jag är hjälpsam och hjälper gärna en vän med vad som helst. Mina vänner är otroligt viktiga för mig.


Det finaste en vän gjort för mig, det är ju omöjligt att säga vad som varit finast. Mina vänner har gjort en massa fint. Jag uppskattar allt från en hjälpande hand till en blomma eller att bara ha någon man kan ventilera med. En axel att gråta mot eller någon att skratta med så magmusklerna värker. Om jag måste välja något måste det ändå vara att jag för ett år sedan fick den stora äran att bli gudmor åt min barndomsväns son, det är verkligen en stor ära och något som gjorde mig väldigt glad.


En vän som förtjänar extra mycket kärlek idag är ALLA mina vänner som jag inte talat med på länge. Kärlek till er alla <3 

söndag 18 februari 2018 - 22:21

En fantastisk känsla

De senaste tjugo timmarna har jag spenderat på resande fort. Jag har gjort en blixtvisit ner till Södra Finland. På lördagen efter jobbet åkte jag hem, packade väskan och tog sedan nattbussen ner till Åbo, spenderade tretton värdefulla timmar i Pargas och är nu påväg hem igen. Orskaken? Världens sötaste lilla brorson.

För snart en månad sedan blev jag faster till en liten kille som hade väldigt bråttom till världen. Han kom lite före beräknat och jag hade därför inte planerat in någon resa för att besöka honom ännu på ett tag. Nu blir han snart en månad gammal och jag kände utan tvekan att det var dags för oss att träffas.

Jag funderade ett tag om det är så klokt att avsluta en jobbdag, resa i tjugofyra timmar och sedan påbörja nästa jobbvecka med ett sinande sömnkonto. Kom dock ganska snabbt fram till att det kanske inte är klokt, men värt det. Han är bara liten en gång, men sömn och möjlighet till andra kloka val kommer igen.
DSC01019

Min brorson, han var perfekt. Han var allt en liten bebis är, men bättre. Ljuvlig, söt och min alldeles egna brorson. Mitt hjärta smalt sekunden jag fick honom i mina armar och jag kände mig verkligen som världens stoltaste faster. Jag är faster! Släng er i väggen alla fastrar där ute, jag kommer att bli den absolut bästa fastern någon någonsin skådat. 

Jag skall lära honom en massa saker, skämma bort honom, ta hand om honom, men fram för allt alltid finnas där för honom. Oavsett vad. Till mig skall han kunna komma då han vill ha någon att leka med eller gråta hos. Till mig skall han kunna komma då han behöver råd eller tips, någon att tala med. Till mig skall han altid kunna komma. 

DSC01029I drygt tretton timmar fick jag umgås med min bror och hans familj, där den här lillen är den nyaste medlemmen. Min mamma kom även hon och spenderade dagen med oss. Detta var nog de viktigaste, mest betydelsefulla och mest minnesvärda tretton timmarna på länge. Att få umgås med min mamma och bror är något jag värderar högt, det är med dem jag har växt upp och de utgör en stor del av min familj. 

Att säga hejdå, efter så kort tid tillsammans, var tungt. Det är alltid tungt, eftersom man aldrig vet då man ses igen. Men idag var det lite tyngre än vanligt. Kanske för att det även nu finns en liten kille där. En liten kille som utvecklas så snabbt, växer och blir stor. Så mycket man missar då man inte är där. DSC4Jag känner mig väldigt känslosam omtumlad efter denna dag. Glädje känslor, men fram för allt kärlek. Kärlek till den här nya lilla människan. Pojken vi alla ser fram emot att få lära känna bättre. Få se växa upp och utvecklas. Sonen, barnbarnet, systersonen och min brorson. Jag känner mig tacksam och ärad. Ärad över att fått en sådan fin ny titel som faster. Tacksam över min familj, min mamma och bror som betyder så mycket för mig. Trött, på grund av att jag inte sovit mera än några minuter i sträck de senaste dygnen, men allting var så värt det. Så värt det.

Älskade Devin <3 

fredag 16 februari 2018 - 12:41

En förmiddag i skogen

Tack vare Bianca är promenader och utomhusvistelse en självklar del av min vardag. Att gå flera promenader dagligen är inget jag reflekterar över, utan det hör till våra dagliga rutiner. Ibland går vi kortare promenader på trottoaren och ibland tar vi långa skogspromenader och plumsar i snön flera timmar. Idag började vi dagen med precis det, en lång skogspromenad med vår vän Tilda.

Bianca älskar att vara utomhus, oavsett väder, temperatur och årstid. Det är därför väldigt viktigt för mig att hon skall få så mycket utomhusvistelse som möjligt. Jag kan se hur hennes ögon tindrar då hon springer i skogen och upptäcker världen. Det gör mig riktigt varm i hjärtat. Det ger mig ren glädje. Att se henne lycklig gör mig lycklig. 28169976 10213871167986895 527456190 o2

Ibland funderar jag över om jag skulle gå lika mycket promenader om jag inte hade Bianca. Skulle jag vistas lika mycket utomhus? Kanske de fina dagarna, men i övrigt är nog svaret nej. Jag tror knappast jag skulle tvinga ut mig tidigt på morgonen i vinterkylan för en promenad. Eller då det regnar. Eller snöstorm. Vem skulle? Inte jag i alla fall. Men för henne både måste och vill jag göra det. Det hör till mitt ansvar som hundägare att ge henne det hon mår bra av och behöver.

Efter en timme i skogen med Tilda är Bianca nu väldigt nöjd och sover som bäst här vid min sida. Tilda och Bianca undersökte alla möjliga spår i snön och fick nog reda på en hel massa information om djuren som rört sig där. Hunden har nämligen ett fantastiskt luktsinne och det är bland annat genom att lukta med nosen de får reda på saker. Så då vi såg hjortspåren, visste nog hundarna troligen redan när hjorten hade varit där, vilket kön och kanske till och med vilken sinnestämmning den befann sig i. Otroligt häftigt. 

Nu skall Bianca få sova vidare och jag skall kila iväg på jobb. Min helg kommer till största del att spenderas i arbetets tecken, men på söndag händer något jag länge sett fram emot. Fram tills dess önskar vi er alla en trevlig fredag!

torsdag 15 februari 2018 - 11:29

Tre saker angående hundens hygien

Idag har vi haft en spa-dag hemma hos oss. Jag har skjutit på det länge nog och nu var jag tvungen att ta mig i kragen och få det gjort. Det var dags för lite pälsvård för Bianca. Vanligtvis brukar jag borsta henne regelbundet, men nu måste jag erkänna att jag har slarvat lite grann. En sheltie päls är mycket mera lättskött än man kunde tro, men lite skötsel nu och då krävs för att undvika trassel och knutar. 

Jag brukar borsta henne med en Tangle Teezer eller Roger Para hårborste, de är de allra bästa tycker jag. För att underlätta borstningen använder jag mig av ett balsamspray. Det förebygger även knutar vid öronen, där sheltisar lätt får trassel. Vi klippte också klorna och smorde in tassarna med tasslotion. Klippte bort lite extra päls under och runt tassarna för att förhindra snö från att fastna där och sedan borstade vi till och med tänderna, en helkroppsbehandling kan man lugnt säga. Bianca uppskattade det dock inte lika mycket som mina kunder jag hade då jag jobbade på spa. 
IMG 7564

Visste du förresten att det inte är bra att tvätta hunden mer än ett par gånger i året? Hunden har ett naturligt fettlager som hindrar smuts från att tränga in och isolerar även både mot värme och kyla. Det är därför inte bra att tvätta hunden för ofta, eftersom det kan torka ut och leda till andra problem. Jag brukar skölja av tassar och mage vid behov, det är oftast de delarna som blir smutsiga vid promenader. Jag tvättar hela henne med schampo endast ett par gånger i året. 

Klorna däremot, de kan du utan problem klippa en gång i veckan. Här är det "hellre lite och oftare, än sällan och mycket" regeln som gäller. Klipper man för långt kan man nämligen klippa av pulpan, vilket egentligen inte är så farligt, men det tar ont och börjar blöda. Alltså inget att rekommendera. Tänderna borde man nog borsta varje dag, men det blir nog tyvärr mera sällan hos oss. Brukar du borsta din hunds tänder? Önskar du mera inlägg om hundens hygien? Kloklippning? Eller något annat i denna kategori? Låt mig veta i sådana fall, så fixar jag det!

onsdag 14 februari 2018 - 11:37

Min bästa vän

Idag är det Alla Hjärtans Dag, vilket för mig egentligen är som vilken annan dag som helst. Trots det, tycker jag att det är en ypperlig dag att skriva ner några ord om min allra bästa vän, Bianca.

Bianca var en efterlängtad tjej, det känns som jag har väntat på henne hela livet. Hoppats, drömt och önskat. Natten då Bianca kom till denna värld var det genom ett akut kejsarsnitt, där vi tyvärr var inställda på att varken Bianca eller hennes bror skulle klara sig. Men glädjetårarna var många och lyckan var enorm då sköterskan kom ut med min tjej invirad i en handduk och sade att hon mår bra. Hon var så liten, så skör men ändå så stor och stark. En kämpe. Endast några minuter gammal hade jag henne i min famn och därifrån har vi fortsatt, sida vid sida. 

Jag har alltid känt väldigt starkt att Bianca och jag är menade för varann. Vi förstår varann och delar något som ingen annan riktigt kan förstå. Ibland känns det som att vi har ett fysiskt band imellan oss, som ingen kan kapa. Som ingen heller kan se eller förstå, bara vi.

Bianca får mig att må bra. Att få dela min vardag och mitt liv med henne gör mig lycklig. Genom henne har jag funnit vänner. Vänner jag hoppas skall finnas med mig genom hela livet. Genom henne har jag hittat mig själv, vem jag är och vem jag vill vara. Hon får mig att skratta varenda dag. Hon får mig att känna mig älskad och viktig. Hon lyssnar och finns där.

Jag är tacksam över varje dag vi har tillsammans. Varje stund. Ibland har jag svårt att förstå att jag levt en vardag utan henne, det känns så självklart att hon alltid har funnits och skall finnas vid min sida. Att vi hör ihop. Bianca är så mycket mera än en hund för mig, mera än ett husdjur. Min bästa vän, min själsfrände. Hon ger mig ett helt liv fyllt av massa obeskrivliga känslor. Härliga känslor. Så mycket mera än bara kärlek. Så mycket mera än bara en hund.

Älskade vän, Tack för att du finns <3 

IMG 5398

tisdag 13 februari 2018 - 09:43

Tio saker du inte visste

Jag tycker det är väldigt intressant att läsa listor där bloggaren berättar saker man kanske inte visste. Ett bra sätt att lära känna bloggaren lite bättre och få reda på saker den kanske annars inte skulle skriva om. Så, idag tänkte jag köra en sådan lista. En egen version, såklart. Tio saker du kanske inte visste, fem om mig och fem om Bianca.

1. Jag är utbildad servitör, restaurangkock, estenom och kosmetolog. Det sistnämnda studerade jag via ett läroavtal i Tammerfors som blev klart för snart ett år sedan. Jag studerade även Språk-och Turism ett år, men det gav mig ingen examen. 

2. Jag är uppvuxen på Kimitoön, men har bott fyra år i Pargas, ett år i Karis och nu snart sju år i Vasa (på tre olika adresser). Samt att jag gjorde en praktikperiod på åtta veckor i Ekenäs och bodde där hos min mommo under tiden. 

3. Jag älskar att titta på tv-serier, främst reality serier. Just nu tittar jag bland annat på Farmen, Unga mammor, Sveriges Mästerkock, Det stora tårtslaget och Lyxfällan. Mina andra absoluta favoritserier är Prison Break, Vampire Diaries och Beverly Hills 90210 (orginalet från 90-talet)

4. I min bil har jag en del gamla cd-skivor från min tonårstid. Ibland då jag åker ensam sätter jag i en skiva, skruvar upp ljudet sådär som man hade det då man just fyllt 18 och lyssnar på en gammal dänga som var favoriten för tio-tolv år sedan.

5. Mina sämsta ovanor är att aldrig skölja av något innan jag sätter det i diskmaskinen, inte skruva på korkar på drickaflaskor ordentligt och alltid lämna kylskåpsdörren på glänt. IMG 0832

1. Bianca har många smeknamn. Här hemma kallar vi henne oftast Binkki eller Binkkis. Då jag skriver om henne använder jag mig ofta av Lilla B. Men det mest udda smeknamnet är nog det ett par av våra vänner kommit på, Rusta. 

2. Bianca har åtta ryggkotor(ländkotor) en hund skall egentligen ha sju stycken. Att hon har en extra är inget hon lider av, men det kom fram då hon röntgades för sina magproblem. 

3. Då jag skulle välja namn till Bianca tänkte jag första döpa henne till Saga. Andra namn jag funderade på var bland annat Moa, Milea och Nova. Min mommo tyckte hon skulle heta Selma.

4. Då Bianca var åtta månader gammal drabbades hon av något som heter slipped tendon, vilket kort förklarat betyder att hälsenan hoppar ur led på bakbenen. Hon opererades, gick med bandage flera veckor och rehabiliterades. Idag är hon helt återställd! Är detta något ni skulle vilja läsa mera om?

5. Då Bianca var ca. elva veckor gammal föll hon ner i en grop i marken som var över en halv meter djup. Vi var ute i skogen då hon tog ett skutt och plötsligt ser jag min elva veckors valp försvinna rakt ner i marken. Jag dök efter henne och fick tag i hennes halsband och kunde dra upp henne. Bianca klarade sig med en smärre chock och jag med en större chock, några blåmärken och sjuk axel.

 

måndag 12 februari 2018 - 08:50

Mata inte min hund

Vad är det med att vi människor ofta behöver försöka övertala andra människor att göra val de egentligen inte vill. Jag syftar på t.ex. situationer där en person bestämt sig för att sluta äta socker, men ändå skall man fråga sju gånger på raken om den verkligen inte skall ta en bulle. För en bulle är ju inte så farligt. En liten öl kan man nog ta fast man kör. Ta mera mat fastän byxorna spricker. Varför kan vi inte ta ett nej? Samma sak gäller då människor skall mata andras hundar, fast man sagt nej, nej och åter nej. Varför är ordet nej så svårt att förstå?-Din hund är så söt, hon måste få något. Får jag ge henne en bulle?
- Nej, helst inte.
-Men hon är ju så söt. Kan jag ge en skinkskiva då?
-Nej, hon får ont i magen.
-Men någonting måste hon få. En liten bit bara?
- Nej, ge inte.
- Men har vi ingenting på bordet jag kan ge?


Jag tror att detta är en rätt så vanlig situation och inte bara något jag och Bianca råkar ut för. Jag är lite (läs:mycket) trött på det här scenariot, att jag upprepade gånger måste neka. Att alltid vara på sin vakt att ingen matar min hund med något opassligt, för många gånger slinker det ner något under bordet trots att jag sagt nej. Det handlar om respekt och tyvärr saknas den ofta då det gäller andras hundar. 

Vi har i princip aldrig gett något åt Bianca från matbordet. Några av er ställer kanske frågan varför, jag ställer frågan varför tillbaka. Jag ser inte att varken vi eller Bianca får ut något av att mata henne från matbordet, förutom eventuellt en tiggande hund som alltid sitter vid matbordet och tigger mat. Om då en gäst matar Bianca från bordet, med en bulle eller skinkskiva så går det alltså emot vad vi lärt henne. Det går emot våra principer. 

Bianca lider av ett problem med magen som gör att hon inte klarar av att äta annat än sin egen mat. Det har visserligen blivit bättre och hon är inte lika känslig längre, men vi undviker fortfarande att ge henne sådant vi inte vet om hennes mage klarar av. Så om någon ger henne en bit skinka eller köttbulle för att hon är söt, så betyder det att hon troligtvis kommer att få ont i magen och må riktigt dåligt. Det finns också många hundar i dagens läge som är allergiska och därför inte kan äta vissa saker. Vi matar inte heller nötter i en nötallergiker, varför mata köttbullar i en hund som får magkramp?img 48791 1

Jag har varit med om situationer då vi besökt någon och personen vi besökt har stått i köket. Plötsligt har personen kunnat slänga en skinkskiva ner på golvet, åt hunden. Det leder oftast till att hunden rusar efter skinkskivan och väntar på mer. Men vad händer nästa gång då jag står hemma i badrummet och tappar en värktablett på golvet?

Något som också ofta glöms bort är storleken på hund och mängd mat. Man måste tänka på hunden storlek. Om du ger en hund i Biancas storlek en lika stor kanelbulle som du själv äter, tänk efter hur stor den är för henne. Det är som att du själv skulle äta ett helt bröd. Orkar du? Mår du bra efter det?

Bianca är i mångas ögon en väldigt söt hund som fångar många med blicken, vilket gör att de tror att hon ber om något eller att de bara vill ge henne något för att ”hon är ju så söt”. Men faktum är att Bianca är precis lika söt och precis lika glad fastän hon endast får en liten klapp på ryggen, fast du kliar henne lite bakom örat eller pratar lite med henne. Hon blir inte en lyckligare hund fast hon får en bulle. Tvärtom.

Så för att sammanfatta, mata ALDRIG en hund utan ägarens lov. Det kan och gör ofta mera skada än nytta. Hunden kan bli riktigt sjuk om du matar i den fel saker. Vissa kanske tycker det är helt okej att mata i den vad som helst och hur som helst, men du måste alltid fråga. Säger ägaren däremot nej, så visa respekt och acceptera ett nej. En hundägare känner sin hund bäst och vet vad som är bäst för den, lyssna och acceptera.

söndag 11 februari 2018 - 11:33

Om att prioritera sig själv

Jag brukar inte ge några nyårslöften, tycker oftast det leder till för stor press och för många krav. Löften man skall hålla, som man ändå inte gör och sen bara blir besviken på sig själv då det inte lyckades som man ville. Mål däremot, det brukar jag sätta upp. Vid det här årets början skrev jag ner några mål jag vill ha i åtanke under detta år. Mål som jag själv mår bra av att sträva emot och som jag bör bli bättre på. Ett av mina mål var att försöka hålla söndagen som en vilodag. En kravlös dag utan planer och måsten. 

Det har väl gått sådär, ibland bättre och ibland sämre. Däremot har det verkligen fått mig att tänka till över hur jag prioriterar min tid. Det har varit en ögonöppnare för mig hur viktigt det faktiskt är att ha de där kravlösa dagarna. Jag har nog egentligen alltid vetat hur viktigt det är för mig, men har varit lite dålig på att få till det. Jag är väldigt dålig på att säga nej och väldigt dålig på att sätta mitt eget mående och vilja i första hand. Jag kan lätt boka in en hel vecka med massa program, utan problem. 

Detta år vill jag verkligen försöka att sänka mina krav, minska på stressen och bli bättre på att leva i nuet. Bli bättre på att prioritera mig själv och mitt mående. Sätta mig själv i fokus. Det är ju trots att mitt liv och det måste jag ju leva utgående från vad jag vill och inte enbart utgående från vad andra vill av mig. DSC3

De här kravlösa dagarna, eller lediga söndagarna spenderar jag helst hemma i soffan med Bianca. Eller på en filt på golvet, så som vi sitter just nu. Bara jag får vara med henne och ha värdefull Bianca-matte tid. Idag tänker jag inte göra något av de där jag kanske borde. Inga måsten. Disken får stå kvar tills imorgon, likaså tvätten. Dammtussarna försvinner väl inte heller någonstans. Det kan låta banalt, men det är verkligen svårt för mig att ha sådana här dagar utan att känna en liten inre stress över det. Utan att känna att jag i ett senare skede behöver kompensera för min lathet. 

Då jag mår bättre och prioriterar mitt mående, då mår även Bianca bättre. Att hon påverkas av hur jag mår är väldigt tydligt. Hon läser ofta av mig bättre än jag själv gör. Idag är hon lugn, nöjd och väldigt tillfreds, precis som jag. Det enda vi skall göra idag är gå promenader, kramas och ta vara på stunden. Göra det vi känner för och ha det bra. Trevlig söndag önskar vi er alla <3 

 

 

onsdag 31 januari 2018 - 22:07

Lär känna Bianca

Eftersom Bianca i princip är grunden till hela den här bloggen och utgör en stor del av den, så behöver ni givetvis lära känna henne lite bättre. Så, idag skall jag berätta lite om tjejen som står för en stor del av inspirationen och motivationen till den här bloggen, Bianca.

Bianca är en shetland sheepdog eller kort sagt sheltie. Rasen heter alltså inte mini-lassie eller dvärgcollie, som de flesta tror. De påminner dock mycket om varann och de är både vallhundar, men är ändå helt skilda raser. Bara för att klargöra så finns det inga raser som heter varken mini-lassie eller dvärgcollie, så det kan ni helt radera ur era vokabulär. 

Bianca kommer från min mammas kennel, vilket betyder att Biancas mamma bor hos min mamma. Tindra, som Biancas mamma heter är en otrolig hund med ett fantastiskt lynne. Jag har alltid sagt att jag gärna skulle ha en valp av Tindra, så när Bianca föddes kändes det väldigt självklart och naturligt att hon skulle bli min.

DSC00132

Jag och Bianca har haft ett väldigt starkt och speciellt band ända sedan dag ett. Jag har alltid känt något speciellt för henne och vi delar något som är väldigt svårt att förklara. Bianca föddes genom ett akut kejsarsnitt en regnig natt i juni för tre år sedan. Vi trodde inte att varken hon eller hennes bror skulle klara sig, men till vår stora lycka fick vi åka hem från kliniken med två små valpar och en frisk Tindra. Natten då Bianca föddes är ett minne jag för alltid kommer att bära med mig, men den historien sparar vi till senare. 

Bianca har alltid varit en väldigt nyfiken och alert tjej. Hon älskar att träffa nya människor och som liten älskade hon även alla sorters hundar. Nu som äldre har hon blivit lite mera reserverad då det gäller nya hundar, men alla i samma storlek eller mindre brukar gå bra. För att vara av rasen sheltie har hon alltid varit väldigt modig av sig, sheltien är oftast ganska reserverad och försiktig av sig.

Hon älskar att leka, hennes favoritlek är att kasta fresbee med husse. Också stora nallar och bollar går hem. Vill man vinna hennes hjärta är det bara att börja leka med henne. Kramstunder med matte är också omtyckta och blir mer omtyckta desto äldre hon blir. Bianca är väldigt lättlärd och intelligent, tycker mycket om att träna och lära sig nya saker.DSC00131

Bianca mår som bäst då vi gör saker tillsammans hela familjen, helst då vi spenderar tid ute på stugan eller går långa skogspromenader. Skog och mark är hennes absoluta favoritställe och hon sprudlar av lycka då hon får springa fritt i naturen. Spelar ingen roll om om det spöregnar, snöar eller solen skiner. Hon älskar att vara utomhus i alla väder. 

Att få leva mitt liv med Bianca är något jag är tacksam över varenda dag. Att det var just hon som kom till världen den där regniga natten för tre år sedan. Att vi blev ett så bra team som vi är idag och alla fina stunder vi får dela tillsammans. Hon är mitt allt. Hon skänker oss glädje, kärlek och lycka varenda eviga dag och vi är så glada över att få ha henne i våra liv. Älskade, älskade Bianca.