b2

Lucka 24 - God Jul!

Skrivet av Sara Hellström 24.12.2018

Den tjugofjärde december och julafton är här! Så även den sista luckan i årets julkalender. Så här snabbt har nog aldrig december månad gått, eller vad tycker ni?

Vi kommer att fira jul här hemma hos oss med familj. Det kommer att bli Kalle Anka, mycket mat och att bara umgås med varann. Den sista luckan är från fjolårets kalender och visar er hur det såg ut under filminspelningens gång. Tack för att ni har följt med i vår julkalender och hoppas ni har tyckt det har varit lika roligt som vi!

Jag och Bianca önskar er alla en riktigt God och fridfull jul <3 


Lucka 23 - Saker din hund inte bör äta

Skrivet av Sara Hellström 23.12.2018

Dagen före dopparedagen, imorgon är det julafton! Vilket även betyder att denna bloggjulkalenders näst sista lucka är här. Jag hoppas ni tyckt om att få ta en blick tillbaka på mina tidigare julkalendrar tillsammans med mig. Att ni fått mycket tips, idéer och inspiration. 

Under julen äter vi människor en hel del saker som är opassande och till och med farligt för hunden. Choklad är giftigt, skinkan är allt för fet och salt köttbullar med lök är även det farligt. Egentligen hade jag tänkt skriva ett helt skilt inlägg om detta. Men, här på sevendays (klick) finns ett videoklipp som tangerar just detta ämne och även på yles hemsida (klick). Så jag tipsar er om de två artiklarna och ger er även dagens lucka som är ett klipp från år 2015, vilket tangerar samma ämne. 

Skippa julmaten för din pälskling och ge den något den faktiskt mår bra av istället! 


Lucka 22 - Julmys

Skrivet av Sara Hellström 22.12.2018

Godmorgon,

Idag skall jag inleda den här julledigheten med en julbrunch med några av mina härliga kolleger/vänner. Tar därför en liten stunds paus från det där med att glida runt i pyjamas som jag nämnde igår, men det gör jag så gärna. 

Vi pyntade ju granen redan igår, men har ännu en del förberedelser kvar inför den stundande julafton (som vi firar med familj hemma hos oss). Kanske är ni även flera som pyntar granen först idag eller imorgon. I dagens lucka får ni därför följa med på lite julförberedelser vi hade för två år sedan!


Lucka 21 - Gör ditt eget hundschampo

Skrivet av Sara Hellström 21.12.2018

Dagens lucka kommer lite sent på grund av att vi hade en julgran i vardagsrummet då jag kom hem från jobbet. Ja, ni läste rätt! Var inte ens helt säker på om vi skulle få en gran i år, eftersom jag och sambon knappt sett varandra under veckan på grund av olika skiften på jobbet. Men där stod den, så vi var såklart tvungna att pynta den genast. 

Med en pyntad julgran i vardagsrummet, en sprakande brasa, julmusik i bakgrunden och ett nio dagars jullov framför kan jag verkligen känna julefriden inom mig. Nio dagar då jag planerat glida runt i pyjamas, äta choklad och njuta! 

Men, dagens lucka - Lucka nummer 21. Ett DIY-tips på hur du kan göra ditt eget hundschampo. Pinsamt nog testade jag det aldrig själv, så kan inte uttala mig desto mera om hur effektivt det är. Jag bjuder på en dos inspiration i alla fall, hoppas jag! 


Lucka 20 - Lär din hund att buga

Skrivet av Sara Hellström 20.12.2018

Då jag gått igenom mina gamla julkalendrar för att välja ut de tjugofyra jag anser vara värda att dela igen, så var jag bara tvungen att ta med denna. Tycker faktiskt jag varit riktigt finurlig och lustig i denna video. Tipset är alltså att lära din hund tricket "att buga". Ett roligt partytrick att visa upp vid passande tillfällen. Hoppas ni får er ett litet skratt på köpet idag också!


Lucka 19 - Lek kurragömma med din hund

Skrivet av Sara Hellström 19.12.2018

Att ta sig tid att leka med sin hund är något som ofta (alltid hos oss) uppskattas från hundens sida. Att bara sätta sig på golvet en stund och leka med leksaker tillsammans eller busa runt eller vad nu hunden än gillar. De allra flesta hundar gillar lek och speciellt om det är med sin egen matte eller husse. 

Förutom att leka med leksaker tillsammans så går det även att hitta på andra lekar tillsammans, vilket jag vill tipsa er om i dagens lucka. Kanske något att göra under julledigheten tillsammans - Leka kurragömma med hunden!


Lucka 18 - Tips för dig med en matglad hund

Skrivet av Sara Hellström 18.12.2018

Hur många av er mina läsare har matglada hundar? En del i alla fall, gissar jag. Hur många av er har hundar som hetsäter? Säkert några stycken som kan svara ja på den frågan också.

Ni kanske känner till att det finns olika alternativ på matskålar för de allra matgladaste vovvarna. Matskålar som ser lite ut som en labyrint, med olika upphöjningar o.s.v. För att hunden skall vara tvungen att äta lite långsammare och kanske till och med hinna tugga maten. I lucka nummer 18 visar jag er hur ni själva kan tillverka en matskål med samma funktion. 

Med hjälp av att sätta t.ex. en tennisboll eller några teskedar i hundens matskål hindrar man den från att sluka maten på en hundradels sekund och istället tvingas den äta mera sansat. Prova på, om inte annat så kan det vara en kul utmaning för din hund även om den inte hetsäter.

 


Lucka 17 - Borsta din hunds tänder

Skrivet av Sara Hellström 17.12.2018

Dagens kalenderlucka innehåller ett viktigt ämne, nämligen att borsta din hunds tänder. Brukar du göra det? Många av oss hundägare svarar nog tyvärr nej på den frågan. Dock är det mycket viktigare än man kanske tror, hundens tänder behöver vård precis som våra egna.

I den här videon visar jag er några olika alternativ på tandborstar för hunden, det finns flera olika alternativ. Själv föredrar jag faktiskt att borsta Biancas tänder med eltandborste, fungerar hur bra som helst! I videon får ni se då jag borstar Biancas tänder samt ta del av lite andra tips och råd angående tandborstning. Hoppas ni gillar!

 


Lucka 16 - Gör sådant du och din hund mår bra av

Skrivet av Sara Hellström 16.12.2018

Söndag och tredje advent. Idag vaknade jag upp i Pargas och ikväll åker jag hem till min saknade Bianca och sambo igen. Tänk att man hinner sakna varann så mycket på bara ett par dagar. Men innan jag hoppar på tåget skall vi öppna den här dagens lucka, lucka nummer sexton. 

Med den här videon vill jag påminna er om att komma ihåg att göra sådant du och din hund mår bra av. Träffa vänner, umgås, gå promenader, träna, lek, kramas, utför er gemensamma hobby - eller vad det nu kan vara. Jag och Bianca mår väldigt bra då vi gör saker tillsammans och det kan egentligen vara vad som helst, bara vi är tillsammans. Något vi båda gillar är att träffa andra hundar med sina mattar. Antingen i en hundpark, över en kaffe på ett café eller på en promenad. Jag mår riktigt bra då jag är omgiven av andra passionerade hundägare samt deras hundar. Vad gillar du och din hund att göra tillsammans?


Lucka 15 - Trix du kan lära din hund

Skrivet av Sara Hellström 15.12.2018

Godmorgon, 

Dagens lucka publicera från Åbo. Igår efter jobbet hoppade jag på tåget ner hit och skall spendera helgen här nere i Södra Finland för att träffa lite vänner och familj. Idag blir det brunch med vänner och sedan fortsätter färden till grannstaden för att äntligen få krama om min lilla brorson som jag inte träffat sedan i somras. Alltid då jag är borta från Bianca (även om det bara är för ett par dagar) så saknar jag henne så enormt, så jag blir alldeles varm i hjärtat då jag själv tittar på dagens lucka.

Detta är en lucka från min allra första bloggjulkalender från år 2015. Skulle jag göra om videon idag skulle jag med all säkerhet vilja ha både bättre kvalité och filmteknik samt mycket annat. Men, jag tycker ändå det är väldigt fint att se tillbaka på allt jag och Bianca har gjort tillsammans och hur vi utvecklats som team. Detta är som en helt ny julkalender för mig med, att få gräva i mitt gamla bloggarkiv och hitta de bästa godbitarna för er och mig. Det är så mycket jag helt glömt bort. 

Lucka nummer femton handlar om olika trix du kan lära din hund. Jag hoppas ni gillar den och önskar er en riktigt trevlig lördag och helg <3