b2

Visa alla inlägg skrivna januari 2018

Lär känna Bianca

Skrivet av Sara Hellström 31.01.2018

Kategorier:

Eftersom Bianca i princip är grunden till hela den här bloggen och utgör en stor del av den, så behöver ni givetvis lära känna henne lite bättre. Så, idag skall jag berätta lite om tjejen som står för en stor del av inspirationen och motivationen till den här bloggen, Bianca.

Bianca är en shetland sheepdog eller kort sagt sheltie. Rasen heter alltså inte mini-lassie eller dvärgcollie, som de flesta tror. De påminner dock mycket om varann och de är både vallhundar, men är ändå helt skilda raser. Bara för att klargöra så finns det inga raser som heter varken mini-lassie eller dvärgcollie, så det kan ni helt radera ur era vokabulär. 

Bianca kommer från min mammas kennel, vilket betyder att Biancas mamma bor hos min mamma. Tindra, som Biancas mamma heter är en otrolig hund med ett fantastiskt lynne. Jag har alltid sagt att jag gärna skulle ha en valp av Tindra, så när Bianca föddes kändes det väldigt självklart och naturligt att hon skulle bli min.

DSC00132

Jag och Bianca har haft ett väldigt starkt och speciellt band ända sedan dag ett. Jag har alltid känt något speciellt för henne och vi delar något som är väldigt svårt att förklara. Bianca föddes genom ett akut kejsarsnitt en regnig natt i juni för tre år sedan. Vi trodde inte att varken hon eller hennes bror skulle klara sig, men till vår stora lycka fick vi åka hem från kliniken med två små valpar och en frisk Tindra. Natten då Bianca föddes är ett minne jag för alltid kommer att bära med mig, men den historien sparar vi till senare. 

Bianca har alltid varit en väldigt nyfiken och alert tjej. Hon älskar att träffa nya människor och som liten älskade hon även alla sorters hundar. Nu som äldre har hon blivit lite mera reserverad då det gäller nya hundar, men alla i samma storlek eller mindre brukar gå bra. För att vara av rasen sheltie har hon alltid varit väldigt modig av sig, sheltien är oftast ganska reserverad och försiktig av sig.

Hon älskar att leka, hennes favoritlek är att kasta fresbee med husse. Också stora nallar och bollar går hem. Vill man vinna hennes hjärta är det bara att börja leka med henne. Kramstunder med matte är också omtyckta och blir mer omtyckta desto äldre hon blir. Bianca är väldigt lättlärd och intelligent, tycker mycket om att träna och lära sig nya saker.DSC00131

Bianca mår som bäst då vi gör saker tillsammans hela familjen, helst då vi spenderar tid ute på stugan eller går långa skogspromenader. Skog och mark är hennes absoluta favoritställe och hon sprudlar av lycka då hon får springa fritt i naturen. Spelar ingen roll om om det spöregnar, snöar eller solen skiner. Hon älskar att vara utomhus i alla väder. 

Att få leva mitt liv med Bianca är något jag är tacksam över varenda dag. Att det var just hon som kom till världen den där regniga natten för tre år sedan. Att vi blev ett så bra team som vi är idag och alla fina stunder vi får dela tillsammans. Hon är mitt allt. Hon skänker oss glädje, kärlek och lycka varenda eviga dag och vi är så glada över att få ha henne i våra liv. Älskade, älskade Bianca. 

 

 


Början på en ny kula

Skrivet av Sara Hellström 31.01.2018 | 1 kommentar(er)

Då jag skulle flytta min blogg hit till Sevendays, funderade jag länge över om jag skulle ta med mitt gamla arkiv eller inte. Jag har många bra saker i mitt arkiv, men samtidigt kändes det lite som jag ville börja från noll här. Börja på en ny kula. 

Jag bestämde mig för att inte flytta över mitt arkiv, i alla fall inte i nuläget. Jag tänkte att istället kanske jag kan återuppliva några av mina gamla inlägg och ge dem ett nytt andetag här. Damma av dem lite grann och fräscha upp dem. De där bästa, de där som borde läsas om och om igen. Vad tror ni?

DSC2Jag har länge haft drömmen om att ta bloggen ett steg längre, något jag skrev rätt så mycket om på min gamla blogg. Jag ser detta som en ny möjlighet att komma ett steg vidare på min dröm. Att komma framåt och bygga vidare på något riktigt bra. Min gamla blogg är en salig blandning av innehåll från de senaste sex åren, här kan jag börja bygga upp en renodlad matteblogg från noll. En ny start.

Jag älskar att få dela med mig av min och Biancas vardag, få dela med mig av mina allra bästa hundtips och fram för allt älskar jag allt bloggandet ger mig. Det ger mig så otroligt mycket. Jag lär mig saker, massor med saker. Vi har till och med fått flera vänner via bloggen, vilket är helt fantastiskt. Min stora passion här i livet är hundar och jag brinner verkligen för att få dela med mig av min passion. En stor hobby som förhoppningsvis kan växa sig till något större. Något mer.


Välkommen till min nya blogg!

Skrivet av Sara Hellström 30.01.2018

Hej på er, 

Sara heter jag, 27 år gammal och bosatt i Korsholm med min fästman och hund. Jag är usprungligen hemma från en liten ö i Södra Finland, Kimitoön. För ungefär sex år sedan flyttade jag till Vasa för att studera till Estenom. En sak ledde till en annan och jag stannade kvar i Vasa efter mina studier. Efter att jag tagit min Estenom examen fortsatte jag studera till Kosmetolog och fick ytterligare den examen för ungefär ett år sedan. Livet tog sedan oväntade vändningar och idag arbetar jag med ett annat yrke jag även besitter, nämligen servitör. 

För en del av er är jag säkert ett nytt ansikte, men jag tror också att många av er känner igen mig från min gamla blogg. Jag har bloggat lika länge som jag har bott här i Österbotten, det vill säga snart över sex år. Min blogg har hunnit byta både stil och inriktning under åren, men namnet har alltid varit detsamma. Idag bloggar jag kort sagt om vardagen och livet med hund och från och med idag bloggar jag här på Sevendays. 

DSC00258

Jag är uppväxt med hund och har alltid varit genuint intresserad av hundar överlag. Ett intresse som växt sig större med åren och som verkligen blommade ut då Bianca flyttade in till mig för tre år sedan. 

Då Bianca kom in i mitt liv föll det sig naturligt att delvis blogga om vardagen med henne. I dåläget studerade jag fortfarande till Estenom och inledde sedan mina läroavtalsstudier till Kosmetolog, så bloggen var en salig blandning av studier och övrig vardag. För ungefär ett år sedan bestämde jag mig dock för att satsa mera på att blogga om livet med hund, eftersom det är det jag brinner för. Dela med mig av hundtips, visa hur en vardag med hund kan se ut och ge er min synvinkel på saker och ting. Där började egentligen min strävan och dröm mot att bli något jag själv fritt valt att kalla en matteblogg. 

Jag har många gånger fått höra att min blogg har något för alla, även för de som inte själv har hund. Jag försöker se på saker och ting ur en hundägares perspektiv, men göra det intressant för en större målgrupp än bara andra hundmänniskor. Jag är väldigt glad att från och med idag få blogga just här på Sevendays och jag hoppas att både gamla och nya läsare fortsätter följa med min och Biancas vardag, här på vår nya adress. Välkommna!