b2

Visa alla inlägg skrivna mars 2018

Vi åker på en liten resa

Skrivet av Sara Hellström 30.03.2018 | 1 kommentar(er)

Hej på er,

Det har varit en innehållsrik vecka med många tankar här hos oss. Vi har gått på bankmöten, husvisningar och allt därtill i hopp om att hitta vårt framtida hem. Plötsligt sitter man där hos banktanten och förväntas kunna förstå sig på både räntor och återbetalningsskydd. Amorteringar och räntetak. Det är sådant här man borde lära sig i skolan, men detta förväntas man bara kunna dagen då man har det framför sig. Det är där mina tankar funnits denna vecka och inte här på bloggen. Men nu är det påskledigt och jag tar även ledigt från allt vad som heter husvisningar och räntor.

Jag och Bianca skall strax göra oss klara för att åka iväg med bussen. Vi skall nämligen fira påsk nere i Södra Finland hos bland annat min mamma. Min familj har spritt ut sig över flera orter nere i Södra Finland, men jag byggt upp ett tidsschema för att hinna träffa så många som möjligt. Ikväll besöker vi min lilla brorsson och hans familj i Pargas och sedan åker vi hem till min mamma på Kimitoön. Jag skall försöka uppdatera lite under påskhelgen, så får ni se vad vi har för oss. Nu måste vi packa det sista innan vi är klara för sex timmar i bussen. Trevlig långfredag till er alla <3 DSC01548

 


Tips på vandringsled

Skrivet av Sara Hellström 25.03.2018

För tre veckor sedan fyllde husse i huset år och jag och Bianca hade därför planerat flera överraskningar för honom. Biancas husse älskar att vara utomhus i skog och mark. Något han och Bianca har gemensamt. Därför hade jag och Bianca planerat en utflykt till vandringsleden i Iskmo-Jungsund. En vandringsled som visade sig vara väldigt trevlig och därför vill jag tipsa er om den idag.

Ingen av oss hade besökt vandringsleden innan, så vi åkte dit utan några som helst förväntningar. Sambon visste faktiskt inte ens vart vi var påväg, endast att han skulle ha varma kläder på sig, packa med matsäck samt något att göra upp eld med. Som den icke österbottning jag är (och dessutom värdelös på att läsa kartor och hitta till nya platser) krävdes det några små U-svängar innan vi hittade rätt, men vi kom fram till slut. 

DSC01395

DSC01420

DSC3

Vi startade vandringsleden mittemot Jungsund sportplan, men vi märkte senare att man även kunde starta vandringsleden på andra ställen. Vandringsleden var utmärkt med blåa markeringar, vilket gjorde det väldigt lätt att hitta. Så även jag med mitt dåliga lokalsinne hade nog lyckats ta mig fram själv. Hela vandringsleden var totalt 12 km, med två rastplatser. Man kunde själv välja om man ville går runt hela eller endast en del. Det kändes som en välplanerad och mångsidig vandringsled. Längs med leden mötte vi både skidåkare och andra som var ut till fots, både med och utan hund.

DSC01402

DSC01409

DSC01415

Vi gick ungefär två kilometer innan vi kom fram till första rastplatsen, Strömssund. Vi bestämde oss för att fortsätta förbi den och ta en liten kaffepaus på vägen tillbaka. Vi gick längs med leden ända fram till Hallonnäs, vilket var ungefär två kilometer till. Vid hallonnäs kunde man fortsätta till nästa rastplats som låg 2,3 kilometer framåt, Björnhällorna. Vi valde dock att svänga om och gå samma väg tillbaka. 

Påväg tillbaka stannade vi vid den första rastplatsen, gjorde upp eld och åt vår matsäck. Vi drack lite varm kakao, åt födelsedagtårta och smörgåsar. Ingen korv hade vi med oss, tyvärr. Vi hade med oss lite egen ved, men på den väldigt fina rastplatsen fanns både ved och yxa, så det enda man hade behövt var lite tidningspapper och tändstickor. Där fanns även bord och flera bänkar. 

DSC01433

DSC01382

DSC01436

DSC01451

DSC01462

Bianca och sambon älskade den här utflykten. De var verkligen i sitt esse båda två. Då jag går i skogen med dem båda så blir jag så lycklig, eftersom man ser deras glädje så tydligt i deras ögon. Deras ögon tindrar och man ser intresset de delar med varann. Givetvis var även jag nöjd med dagen och utflykten, det blev precis så bra som jag hade tänkt mig. Ett bra val av vandringsled, jag hoppas vi kommer besöka den igen i sommar då den ser lite annorlunda ut. 

Vare sig du har hund eller ej kan jag varmt rekommendera dig att besöka vandringsleden. Med din familj, vänner eller med hunden. För att summera det hela lite grann så var leden vädigt väl utmärkt med både blåa markeringar och skyltar, trevlig att promenera på, mångsidig och väldigt fina och praktiska rastplatser. Så, har du inget program för dagen och befinner dig i Österbotten är detta ett ypperligt söndagstips till dig. Trevlig söndag <3 


Fredagsmys hos oss

Skrivet av Sara Hellström 23.03.2018

Kategorier:

Fredag, igen. Jag kan inte förstå vart dessa veckor tar vägen. Det känns som tiden bara går snabbare och snabbare hela tiden. Dock längtar jag något enormt efter våren och sommaren så egentligen har jag inget emot om tiden springer iväg lite grann. 

Den här veckan har jag haft ett riktigt bra flyt på, gällande det mesta. Min envisa förkylning börjar äntligen ge med sig och jag börjar känna mig som mig själv igen. Nästa vecka kanske jag till och med vågar mig tillbaka till gymmet. Härligt!

I morgon skall jag jobba några timmar, men ikväll får jag faktiskt vara ledig. En ledig fredagskväll, något av det bästa som finns. Jag njuter verkligen av att få komma hem från jobbet en fredags eftermiddag, byta om till pyjamasbyxor och ligga i soffan hela kvällen. Så ser en perfekt fredag ut för mig och det är oftast precis just det vi gör. Har soffmys iklädd pyjamas. Ibland är det bara jag och Binkkis och ibland har vi husse med oss. Fast husse är inte så intresserad av serierna jag och Bianca ofta ser ikapp på fredagskvällarna, så han brukar oftast sysselsätta sig med annat. 

Jag och Bianca gick nyss en promenad och hann precis njuta av det sista solskenet innan det började skymma. Nu har vi precis bänkat oss här i soffan. Pyjamasbyxorna är på och vi njuter. Eller egentligen ligger Bianca på mattan och leker med en leksak, men hon gör nog mig sällskap snart hoppas jag. Ikväll gör vi inget annat än myser och eventuellt hämtar pizza, eftersom jag känner mig lite sugen på pizza.

Hur ser ert fredagsmys ut? 

bild 21


Lite till om ansvaret som följer med hund

Skrivet av Sara Hellström 22.03.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Jag älskar då mina läsare kommenterar och delar med sig av egna erfarenheter, tankar och åsikter. Det ger så mycket och det är roligt att få en känsla av vem ni är och vad ni tycker. Så tack för det och fortsätt gärna dela med er! Igår fick jag två väldigt intressanta kommenterar på inlägget angående ansvaret som följer med hund. En av kommentaren fick mig att vilja förtydliga och spinna vidare på samma ämne. Jag vill därför idag fortsätta inom samma tema. För att hänga med kan du läsa gårdagens inlägg här

Som jag skrev i gårdagens inlägg har aldrig jag tänkt på att införskaffa ett försvarsspray mot hundar, eftersom jag aldrig har hamnat i en situation där jag skulle haft användning för ett sådant. Något jag är väldigt glad över.

Jag fick en kommentar av en person som skrev att hon räddat sin hund ett flertal gånger med ett försvarsspray. Skulle jag ha likadana upplevelser som henne, så skulle jag utan tvekan alltid gå med försvarsspray i fickan jag med. Så jag förstår verkligen henne och alla andra som råkat ut för liknande händelser. Faktum är ju att om en större och starkare hund anfaller en mindre hund kan det få riktigt katastrofala följder. Och kan man med hjälp av ett spray förhindra att en sådan situation slutar på värsta sätt är det självklart man skall gå med ett spray i fickan. 

Så, då kan man ju tänka att alla bara borde gå med spray i fickan och förbereda sig på det värsta? Det är absolut en möjlighet och jag tycker de som vill gå med spray i fickan skall göra det. Även om jag själv inte tänkt tanken kunde jag mycket väl ha ett försvarsspray med i fickan för säkerhetsskull. Skulle jag hamna i en sådan fruktansvärd situation att en annan hund attackerar Bianca och jag inte hade ett spray på mig, då hade jag ju ångrat mig enormt. Så visst, inget illa om försvarsspray som sådant. Däremot är det bra att det finns.kimitoc3b6n saramariaexenia wordpress 91

Dock vore ju drömscenariot att alla hundägare skulle ta ansvar över sina egna hundar, så att ingen skulle behövad gå runt och oroa sig för att bli attackerad på gata. Om en hund attackerar en annan hund eller människa är det ju sällan (aldrig) hundens fel, utan brister hos ägaren och dens ledarskap. Detta var en av punkterna jag försökte få fram i gårdagens inlägg, men som kanske blev lite otydligt i sammanhanget. 

Något av de värsta jag hört är hundar som blivit attackerad av samma hund flera gånger. Efter en gång borde det väl ringa en klocka hos ägaren till hunden som attackerat? Vet man med sig att man har en hund som inte gillar andra hundar så har man som ägare ansvaret att se till att hunden inte sliter sig från kopplet, rymmer eller på andra sätt lyckas anfalla andra. Vet man med sig att man har en agressiv hund så gör man något åt det eller lär sig hantera situationen. Punkt. Olyckor och misstag kan hända alla, det förstår även jag, men det är en annan sak om det är en ren och skär olycka. 

Så, visst kan vi alla börja gå runt med försvarsspray mot hundar (och kanske även människor) för att skydda oss mot det värsta. Det är tydligen ditåt vi är påväg åtminstone. Om det är det som behövs för att rädda liv och skydda oss själva och våra hundar så självklart skall vi använda oss av det. Men visst är det sorligt, fruktansvärt och oförståeligt att detta är lösningen vi måste ta till? För att andra inte kan ta ansvar för sina hundar? Det känns verkligen helt orimligt, absurt och fram för allt fel. Vad tycker du?

 

 

 


Ansvaret som följer med hund

Skrivet av Sara Hellström 21.03.2018 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

I förrgår läste jag ett väldigt bra inlägg på Christinas blogg, det här  inlägget. Hon sätter verkligen ord på mina tankar. Tankar jag själv inte fått till pappers tidigare, därför vill jag uppmärksamma hennes välskrivna inlägg idag.

Christina har, precis som jag, läst en artikel här på Sevendays (klick). Artikeln handlar om hur försäljningen av försvarsspray för hundar har ökat. Att det främst är småhundsägare som köper det här sprayet, gör det hela mer relevant och intressant för mig, eftersom jag har en liten hund. Det finns definitivt skillnader mellan att ha en stor eller en liten hund, men det finns även många saker som vi har gemensamt. En av de sakerna är utan tvekan ansvaret.

Precis som Christina skriver så bra i sitt inlägg följer det ett stort ansvar med hund. Det här ansvaret är precis lika stort vare sig du har en stor eller liten hund. Vare sig du har en sheltie som mig, en pudel eller rottweiler. Det är du som ägare som är ansvarig över din hund och dess agerande. Det är din uppgift att uppfostra, skola, träna och göra din hund till en fungerande individ. 

Problemet här är nog att alla tar inte det här ansvaret. Jag tror det är alldeles för många som inte reflekterar över detta överhuvudtaget. Många känner nog inte sin hund tillräckligt bra och kan därför inte heller läsa av sin hund. Tyvärr. Det är ju lättare att skylla felet på hunden än att ta ansvaret själv, men det är inte under några som helst omständigheter okej, om ni frågar mig. Det här är en punkt jag kunde skriva om hela dagen, men vi kan återkomma till det i något senare skede.

12360157 10207323069047338 5147416788169008241 n 2

(Foto: Åsa Österberg)

Då Bianca var liten satte jag ner mycket tid på att socialisera henne. Vi träffade många olika slags hundar och människor. Olika slags miljöer och situationer. Allting för att hon skulle bli så trygg i sig själv som möjligt. Extra viktigt då man socialiserar en valp är givetvis att att ge den så mycket positiva erfarenheter och upplevelser som möjligt. En trygg grund att stå på.

Som liten lekte Bianca med alla sorters hundar, stora och små. Hon var inte rädd fastän hundarna var dubbelt så stora som henne, dock behövde jag som ägare förstås övervaka leken på grund av storleksskillnaden. Idag är hon ganska skeptisk till stora hundar, speciellt om de är ivriga och lekfulla. Då vill hon helst inte ha något med dem att göra. Det här känner jag såklart till, därför undviker jag idag att sätta henne i sådana situationer. Jag känner min hund och tar mitt ansvar som hundägare. 

Jag kan däremot erkänna att jag är lite extra uppmärksam då vi möter stora hundar. Det pirrar lite i mig på ett nervöst sätt. Även om jag tycker att ägare till stora hundar ofta har bättre kontroll än vad vi småhundsägare har. En stor hund kan du liksom inte styra med kopplet eller plocka upp i famnen, utan en stor hund behöver kunna lyda dig. Ändå är jag många gånger lite på min vakt och extra uppmärksam. 

Nervositeten grundar sig säkerligen i att man alldeles för ofta hör historier om en stor hund som attackerat en mindre och det fått ofattbara följder. Det sätter skräck i många, det förstår jag. Ingen vill ju att ens hund skall bli attackerad, vare sig av stora eller små hundar. Ändå, har jag nog aldrig tänkt tanken på att införskaffa ett försvarsspray. Men skulle det vara helt tokigt, vet inte? Det finns många olika aspekter på ämnet. Personligen tror jag i första hand på att känna sin egen hund, ta ansvaret och vara uppmärksam. Ge hunden en trygg uppväxt med positiva upplevelser. Sedan får man hoppas att alla andra gör likadant.

Vad har du för tankar om det här?

 

 

 

 

 


Behöver man träna sin hund?

Skrivet av Sara Hellström 19.03.2018 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Här om dagen följde jag med i en intressant diskussion som pågick i en av de tiotals hundgrupperna jag är medlem i på faceebook. Diskussionen handlade om huruvida man behöver lära sin hund baskommandon eller inte. Kommandon som t.ex. sitt, ligg och vänta. Vissa var av åsikten att en hund definitivt behöver kunna en del baskommandon, för att överhuvudtaget kunna fungera i vardagen. Medan endel tyckte det var helt onödigt och att en hund fungerar i vardagen ändå. 

Vad tycker jag? Jag tycker det underlättar något enormt om man lär hunden vissa kommandon. Man har lättare att kommunicera med hunden och även andra har lättare att kommincera med hunden, som t.ex. eventuella hundvakter. Förutom att det underlättar och är praktiskt skulle jag också vilja påstå att man förbättrar samarbetet mellan hund och hundägare. Träning är en rolig sak för dig och din hund att göra tillsammans och ni stärker bandet ni har imellan er.15437219976 cbe82a664d c

Något många ofta glömmer bort, eller kanske inte ens vet är att allting behöver läras in. En hund som aldrig har blivit lärd ordet sitt, kan omöjligt veta vad ordet sitt betyder. Eller vänta. Det här är inget hundar har inbyggt eller kan automatiskt, utan det är ord som behöver läras in. Allting behöver läras in. Så att bli frustrerad på en hund som inte sitter, ligger eller kommer på kommando, om du aldrig lärt in det, är helt onödigt. 

Personligen började jag träna med Bianca redan då hon var liten valp. Då lade jag ner mycket tid på träningen och speciellt mycket fokus låg på att lära in just dessa baskommandon som sitt, ligg, vänta och kom. Kom och vänta är de två viktigaste sakerna att lära in, enligt mig. Idag har jag och Bianca en väldigt bra kommunkation och ett starkt band oss imellan, vilket jag tror beror mycket på träningen. Hon fungerar väldigt bra i vardagen och lystrar bra på kommandon, i alla fall för det mesta. Om hon skulle vara lika lydig utan träningen, det har jag svårt att svara på. Jag tror dock hon skulle vara mera vilsen och vimsig utan en bra träniningsgrund. Tack vare träningen tror jag hon, och andra hundar, blir mera stabila, säkra och lugna i sig själva.

Vad tycker du om saken? Behöver man träna in olika kommandon? Har du gjort det? Dela gärna med dig av åsikter och tankar. 

 

 


En vacker vinterdag

Skrivet av Sara Hellström 18.03.2018

Min grymma förkyning håller fortfarande i sig och därför har uppdateringen här blivit lite lidande. Detta måste vara den segast förkylningen i världshistorien. Jag har varit otroligt matt i kroppen och inte haft någon som helst extra energi. Fokus har legat på att vila så mycket som möjligt och försöka bli frisk, vilket går sådär. Det är absout på bättringsvägen, men idag vaknade jag tyvärr utan röst och med ett rivjärn i halsen. Igen. Men energin börjar i alla fall återvända, vilket känns positivt.

Jag har endast orkat gå korta promenader med Bianca under min förkylningsperiod och igår var första dagen jag orkade vara utomhus lite längre. Solen sken och värmde så skönt hela dagen. Vi tog en promenad ute på isen, åt fisksoppa ute vid Jannes Saloon och sprang av oss på isen utanför Brändö. Bianca njöt och vi njöt. 29313237 10214137207637720 5951613620327546880 o2

29313227 10214137207517717 6963501898015965184 o

29342161 10214137210597794 8587461640025276416 o

29356500 10214137208597744 2615725792973291520 o

Det här är nog något av det härligaste med att ha hund. Att få se hennes lycka då man går ute på isen en dag som denna. Eller promenerar i skogen. Tack vare Bianca är jag mycket mer aktiv än jag annars skulle vara. Det är jag helt säker på. Utan henne skulle jag nog vara ganska lat. För hennes skull både måste och vill jag hitta på mycket utomhusaktiviteter, eftersom det är det hon gillar och mår bra av. 

Då vi kom hem igår efter vår lilla utflykt bäddade sambon och Bianca ner sig i soffan under varsin filt och jag åkte iväg på jobb. Det kändes faktiskt riktigt bra att lämna dem där, nerbäddade, och åka iväg på några timmars jobb. Idag skall vi åka och titta på några husvisningar (håll tummarna att vi hittar vårt drömhus idag!) , kanske reda upp lite här hemma och sedan borde både jag och Bianca ha en liten skönhetskväll. Klor som borde klippas, päls som borde borstas och jag själv borde nog också ge både fötter och händer lite extra kärlek. Njut av söndagen och hoppas ni får hållas friska <3


Tips på bra serier för djurälskaren

Skrivet av Sara Hellström 14.03.2018

Kategorier:

Vilken envis förkylning jag råkat ut för, en av de segaste jag varit med om. Jag brukar inte vara sjuk speciellt ofta, men då jag väl är sjuk brukar det slå till med buller och brak.

Idag är jag hemma, med hopp om att en extra vilodag skall ge mig ny kraft och få mig på fötter igen. Igår var en riktigt tung dag, kände mig svag i både kroppen och huvudet. Att acceptera att jag måste vila då jag är sjuk är tyvärr inget som kommer automatiskt för mig. Ännu mindre att sjukskriva sig. Men igår fick jag bita i det sura äpplet då de knappt kändes som fötterna bar i slutet av dagen. Fick acceptera att jag behöver en dag i vågrätt läge. 

En dag som denna sover jag och tittar lite serier om vartannat. Jag tänkte därför passa på att tipsa er om några TV- serier jag gillar, djurrelaterade sådana. Dessa serier handlar egentligen alla om vård av sjuka djur. Ett ämne jag egentligen inte gillar överhuvudtaget, men det är så vackert och berörande att se alla fina och yrkeskunniga människor som på ett eller annat sätt hjälper dessa djur och ägare. Plus att jag som hundägare tycker det kan vara väldigt lärorikt att se serier som dessa.

DSC01534

DJURENS HJÄLTAR

Djurens Hjältar är en tv-serie där man både får följa med två vilträddare som hjälper vilda djur som skadat sig eller behöver hjälp på något sätt, men man får också följa med veterinärer som hjälper olika djur. En rörande serie där nästan varje avsnitt slutar med tårar i mina ögon. Av dessa tre är den här serien min absoluta favorit. Det är helt fantastiskt att se dessa passionerade och godhjärtade människor hjälpa de stackars djuren.

 

DJURAKUTEN

I Djurakuten får man följa med personalen på Strömsholms Djursjukhus och Roslagstull Djurklinik då de tar hand om olika djur som skadat sig eller blivit sjuka på något sätt. Det är inte bara hundar och katter man får följa med i denna serie, även hästar och mer sällsynta djur som bland annat ödlor och papegojor.

 

I DJURENS TJÄNST

I den här serien får man följa med på tre olika Evidensia djursjukhus i Sverige. Omtänksamma, kunniga och passionerade veterinärer och djursjukvårdare som gör allt för djurens bästa. En riktigt spännande (och sorlig) serie med massa olika slags sjukdomsfall.

 

Det som alla dessa serier har gemensamt är att man får följa med människor som brinner för att hjälpa alla slags djur. Människors vars passion är att hjälpa hundar, katter, hästar, illrar, fåglar och många andra djur. Jag tycker verkligen det är fascinerande och blir så otroligt berörd av alla historier man får se i serierna. Har du sett dessa serier tidigare? Har du själv några favorit serier som handlar om hundar eller djur? Eller andra serier också för den delen, något att titta på en dag som denna. Tipsa gärna!

(P.S. Serierna visas/har visats på svenska TV3, men går också att titta på via nätet på viafree.se)


Hälsofördelar med att ha hund

Skrivet av Sara Hellström 12.03.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag hade jag tänkt att ni skulle få ta del av min och Biancas vardag. Se hur en dag i våra liv kan se ut, eftersom jag är ledig idag. Tyvärr har den här dagen spenderats i soffan framför serier och en hög näsdukar, fortfarande riktigt förkyld. Vi får därför skjuta upp det till en annan dag. Jag antar att ni inte är så intresserade av att höra hur jag legat i soffan i åtta timmar och slö gråtit till dramatiska reality shows. 

Bianca har stöttat mig på bästa sätt. Hon har legat i min famn eller vid mina fötter och tagit hand om mig hela dagen. Hon märker nog av att matte inte riktigt är på topp just nu och accepterar läget som det är. Hon är verkligen duktig då det gäller att anpassa sig till olika situationer, vilket de flesta hundar nog är. En dag kan vi spendera i skogen eller ute på något annat äventyr, medan hon en annan dag är helt okej med att ligga dag i soffan med en sjuk matte. 29133587 10214082427468250 6107913841075552256 o

Att man mår bra av att ha hundar i sin närhet visste du kanske redan, men visste du också att flera studier visar att det faktiskt finns flera hälsofördelar med att ha hund? Förutom att du automatiskt blir mera aktiv, vilket kan sänka ditt kolesterol och sänka risken för hjärt- och kärlsjukdomar, så har man även kommit fram till att hundar bidrar till mindre stress. Gos med hundar kan också sänka blodtrycket och dämpa ångest. Man har även kommit fram till att ett hormon kallat oxytocin utsöndras då vi tittar på våra sällskapsdjur, vilket ger glädjekänslor och minskar stresshormon. Så förutom att hundar ger oss glädje och kärlek i vardagen finns det även bevisade hälsofördelar. Fantastiskt, eller hur?

Jag kommer nog att fortsätta den här dagen i samma mönster och hoppas på att jag blir bättre och piggare. Nu kom Biancas husse hem från jobbet och jag håller tummarna att han känner sig taggad att fixa något mat åt mig. Även om Bianca har gjort sitt yttersta för att få mig att må bra idag, så är hennes matlagningskunskaper inte de bästa. Hoppas ni får en bra start på veckan <3


Om din hund vore din lärare

Skrivet av Sara Hellström 09.03.2018 | 1 kommentar(er)

Här om dagen såg jag en video på facebook. I videon listades det fjorton saker din hund skulle lära dig om livet om den vore din lärare. Då jag såg videon fick jag mig en ögonöppnare och tankeställare. Svårare än sådär behöver det faktiskt inte vara. Hundens sätt att leva och tänka är inte speciellt komplicerat och vi kan lära oss mycket av hunden. Vi kan inte bara, vi borde! Det som listas i videon är egentligen helt självklara saker, men om man lätt glömmer i den stressiga vardagen. Självklara saker vi behöver bli påminda om och ha i bakhuvudet. Inspirerad av videon tänkte jag nu dela med mig av den här listan. Några av punkterna är från den ursprungliga listan (källa) och några har jag lagt till eller gjort om. 

 

Om din hund vore din lärare skulle den lära dig att : 

 

- Uppskatta de små stunderna i livet och lev i nuet.

- Låt saker som att vinden blåser i håret vara höjdpunkten på dagen.

- Bit inte när det räcker med att morra. 

- Spring, hoppa och lek en liten stund varje dag.

- Låtsas aldrig vara något du inte är.

- Om någon har en dålig dag, sätt dig nära, trösta och bara var med personen.

- Häng inte upp dig på saker.

- Ha en rak kommunikation och säg eller visa vad du menar rakt ut.

- Ta en tupplur nu och då och kom ihåg att stretcha efter tuppluren. 

- Älska alla för den dom är och döm inte innan du lärt känna personen.

- Om det du vill ha ligger nergrävt någonstans, gräv tills du hittar det.

- Sura inte om du får skäll, gå tillbaka och be om ursäkt.

- När någon du älskar kommer hem, spring till dörren och möt dem.

- Visa kärlek åt de du tycker om. Varje dag.

IMG 5065 KopiaMed dessa ord och tankar vill vi önska er en trevlig helg och en skön fredag. Vi hade en massa roligt program inbokat under helgen, men tyvärr har jag blivit alldeles förskyld så vi får se hur mycket vi orkar med. Ikväll var tanken att vi skulle ha en spelkväll med bloggtjejerna, men det får vi boka om eftersom alla hade fått förhinder. Imorgon firar jag och sambon årsdag och tanken är att vi skall gå ut och fira med middag, om jag inte ligger helt däckad i soffan med näsdukar och halspastiller. På söndag har jag bjudit hem mina arbetskolleger på brunch. Mycket roligt, som förhoppningsvis blir av. Trevlig helg <3