b2

Det här drömmer jag om

Skrivet av Sara Hellström 22.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Då jag och Bianca gick  en promenad med Daniela (klick) för ett tag sedan, sade hon något som fick mig att stanna upp och fundera. Hon sade att jag ofta nämnt att jag har många drömmar och är en drömmare, men vad är det egentigen som jag drömmer om? Först hade jag nästan svårt att förstå att hon inte visste vad jag drömmer om, för i mitt huvud är det så självklart. Så tydligt. Där och då blev det nog väldigt tydligt för mig att varken Daniela eller någon annan kan veta om mina drömmar om jag inte berättar det. Hur tydligt det än är i mitt huvud. 

Jag säger ofta att jag är en drömmare, vilket jag är. Med det menar jag främst att jag alltid drömmer om framtiden och dess planer. Mina drömmar är inte alltid realistiska, ekonomiska eller ibland ens praktiskt genomförbara. Men jag vill gärna se att allting är möjlig tills man bevisat motsatsen. Att drömma och fantisera skadar ingen och ger i alla fall mig glädje, motivation och låter kreativiteten fritt flöda runt i mitt huvud. Det ger mig någon form av livsglädje. img 0447 kopia

Framtidsplaner har jag många av. En stor dröm jag har, och som jag haft länge, är nog att kunna ha en liten skönhetssalong i vårt hem. En salong där jag kan utföra olika slags behandlingar som ett deltidsarbete. Drömmen om att undervisa på timbasis antingen inom skönhetsbranschen eller restaurangbranschen har även den länge funnits med. Jag hoppas att en dag kunna kombinera alla mina yrken och hobbyn till en varierad vardag jag trivs med. 

Jennifer skrev ett mycket intressant inlägg om detta (klick). Inlägget heter "Slumpen och drömmarna tog mig hit" och jag kan verkligen känna igen mig i det Jennifer skriver. Speciellt en mening som Jennifer skrev fastnade hos mig -  

"Och det är mixen av slump och drömmar som kommer få fortsätta leda mig i livet. Jag vet vad jag vill men har ingen aning om hur vägen dit ser ut."

Det här är något jag kunde ha skrivit själv, känner verkligen igen mig. Av en ren slump har jag hamnat här jag är idag. Av en ren slump har jag hamnat in på de flesta vägar i livet, kombinerat med drömmar jag haft. Precis som Jennifer, vet jag också vad jag vill, men vägen dit är inte riktigt klar ännu. Ibland stressar det mig lite grann, men jag kommer ändå alltid till en punkt då inser att det finns ingen orsak att stressa över det. Det löser sig längs vägen.

Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att jag skulle återgå till restaurangbranschen bara fyra månader efter att jag blivit klar kosmetolog, hade jag nog inte trott på det. Men av någon anledning var det hit livet ville ta mig nu. Om detta är en hållplats inför något större eller ett ställe att stanna på en längre tid, det vet jag inte än. Just nu trivs jag väldigt bra där jag är och med min vardag. Vad livet längre fram har att erbjuda får tiden utvisa. Fram tills dess fortsätter jag fantisera, drömma och leva. Slumpen och drömmarna tar mig vidare. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar