b2

En kaosartat morgon och en lugn morgon

Skrivet av Sara Hellström 30.04.2018 | 0 Kommentarer

Som hundägare finns det lugna och sköna morgnar. Mysiga morgnar. Sedan finns de andra morgnar, då man knappt hinner slå upp ögonen innan det är full fart i glaset. I lördags då jag och Bianca steg upp var det just en sådan morgon. Jag hade sovit dåligt och hade arbetsdag framför mig, hoppades på en lugn stund då jag steg upp. Det fick jag inte.

Det verkligen spratt i benen på henne och hörseln hade hon glömt i sängen. Jag och Bianca stiger oftast upp först medan husse drar sig lite längre. Jag släppte ut henne på gården under tiden jag kokade kaffe, med påföljden att det blev både fasan- och kattjakt. Och ett möte med grannens hundar.

Vi har mycket fasaner i området här vi bor och de drar sig inte för att stå på ängen och gala. Bianca brukar försöka säga åt dem, men de bryr sig inte. Katter finns det också mycket av och den här morgonen strök sig en katt på andra sidan staketet. Inte heller den brydde sig nänmvärt om Biancas vallande fram och tillbaka. Efter att Bianca gett upp på fasanen och jag fått katt vallandet under kontroll kunde man tro det skulle lugna sig.

Då bestämde grannens hundar (snälla sådana) sig för att springa fram till vårt staket med ägaren hack i häl. Jag antar det var Bianca som lockade fram dem, eftersom hon också först sprang mot dem, men vände snabbt då hon insåg att där kom två hundar och en ägare mot henne. Det händer ibland att Bianca och grannens hundar vill hälsa vid staketet och ingen egentlig fara med det. Men jag tror varken jag eller grannen uppskattar att de rusar mot staketet skällande båda två då de ser varann. Något vi nog båda försöker styra av.

Innan kaffe ens var klart, innan Bianca kissat och jag fått på mig strumpor hade vi alltså både skällt ut en fasan, vallat en katt längs staketet och lite skeptiskt nästan hälsat på grannens två hundar. Skall, fasanskrik, katt mjauande, en puttrande kaffekokare i bakgrunden som skriker efter mig och en hund som inte lyssnar överhuvudtaget. För mycket för en stackars hundmatte en lördagsmorgon.

Idag har vi däremot en betydligt lugnare morgon. Tredje koppen kaffe på gång, solen skiner och Bianca har hittat sin hörsel igen. Vi skall se ett avsnitt av någon helt meningslös serie för att sedan njuta av en ledig start på veckan med en långpromenad i det härliga vårvädret. Trevlig måndag <3 DSC02056

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar