b2

Hjälp! Vad behöver man packa i sin BB-väska?

Skrivet av Sara Hellström 15.02.2019 | 4 Kommentarer

En sak jag börjat fundera lite på och som jag känner att vi kanske småningom borde börja fundera över, BB-väskan. Jag vet inte när man egentligen borde ha den packad, men tänker att jag nog kanske vill ha den packad ungefär en månad på förhand. Bara för säkerhetsskull. Jag märker en viss oro växa inom mig, över att den här lilla krabaten tänker komma till världen tidigare. Vet inte om det beror på att jag ännu känner att jag behöver förbereda mig på vissa plan, gå kurserna vi ännu har kvar eller bara onödig nervositet. Även om mina sammandragningar inte på något sätt tyder på att vår bebis har bråttom ut, så märker jag att jag funderar mycket på det. Nu då jag skrivit detta stannar den säkert där långt över beräknat. Men, till ämnet.

BB-väskan, jag har läst att vissa i princip har med sig hela hemmet. Så mycket tänker nog inte jag ta med mig. Tänker att man får väl det mesta man behöver på sjukhuset och saknar man något får väl sambon åka hem och hämta det. Kläder för hemfärd till mig och bebis, telefonladdare, vattenflaska och snacks jag gillar är väl det jag tänkt att får följa med. Och mat till blivande pappan förstås. Och självklart babyskyddet i bilen. Om möjligt kommer vi att önska ett familjerum, så att han får vara med i babyns vård från start. 

Jag vill gärna att ni tipsar mig om vad ni hade med er, något ni absolut inte skulle ha klarat er utan? Något som var totalt onödigt? När packade ni BB-väskan? Och är det någon som erfarenhet av eget familjerum och/eller delade rum?

DSC04808

Kommentarer

 • Johanna 15/02/2019 11:53am (11 månader sen)

  Skrev redan på FB men måste testa en gång till ifall det sku funka här ????

 • Pia 15/02/2019 12:14pm (11 månader sen)

  Hej!
  Du behöver packa med dig bindor gärna modell större, man blöder flera dagar efter förlossningen. Vet inte hur du tänker med amningen men en salva som innehåller lanolin är bra för såriga bröstvårtor samt skydd att sätta i bh:n ifall det läcker bröstmjölk så fort babyn piper.
  Jag hade med mig mitt favoritshampoo och duschtvål till sjukhuset. Visst finns det tvål på sjukhuset också men oftast parfymfri och man känner sig inte speciellt fräsch efter förlossningen så att få duscha och använda en väldoftande tvål är inte så dumt. Lycka till!

  • Sara Hellström 25/02/2019 8:12am (11 månader sen)

   Tack för din kommentar! :)

 • Kajsa 15/02/2019 12:36pm (11 månader sen)

  Något som jag själv inte hade packat med och som jag före förlossningen önskat att jag hade haft med: HEMORROJD SALVA!
  Eller egentligen rekommenderar jag att ha en sådan salva redan innan bb, ifall du får diarré eller väldigt hård mage innan förlossningen.
  Lycka till med förlossningen! Det är absolut det bästa jag har varit med om!

  • Sara Hellström 25/02/2019 8:11am (11 månader sen)

   Tack för din kommentar! :)

  • Sara Hellström 25/02/2019 8:11am (11 månader sen)

   Tack för din kommentar! :)

 • Gina 16/02/2019 2:15pm (11 månader sen)

  Det mesta som behövs finns redan på bb, där finns stora bindor, alla möjliga krämer som man kan behöva, kläder till mamma å bebis (kom ihåg att fråga bb personalen om ni behöver något).
  Ta med de hygienartiklar som du känner att du behöver, rekommenderar inte dock något starkt luktande eftersom bebisen gärna känner din egen lukt när ni ligger hud mot hud och myser ???? kläder till dig å bebis när ni åker hem (en outfit i 50 och en i 56 räcker), rådgivningskortet, egna underbyxor om du inte vill ha sjukhusets. Om det blir igångsättning så ombytekläder till pappa kan vara bra att ha ????
  En egen vattenflaska som du kan dricka ur när du ligger ner är toppen samt snacks av olika slag ????

  Lycka till!

  • Sara Hellström 25/02/2019 8:10am (11 månader sen)

   Tack för dina tips och din kommentar! :)

Skriv en kommentar