1D2

Hur väljer man tapeter?

Skrivet av Sara Hellström 20.09.2018 | 6 Kommentarer

Kategorier:

Vad kul att ni var så många som gillade mitt inlägg gällande vår renovering som framskrider! Jag skriver så gärna om det, dels för att själv kunna titta tillbaka men extra roligt är det ju även om ni gillar att läsa om det. Som jag skrev tidigare håller vi nu på att färdigställa köket, men vi har även ett sovrum under arbete. Sovrummet på nedre våningen skall få ny färg på väggarna, taket skall målas om, kakelugnen skall fräschas upp samt att en vägg skall tapetseras. Och tapeter var precis det jag tänkte diskutera med er idag.

De som känner mig vet att lider av en otrolig beslutsångest. Jag har så svårt att ta beslut! Vänder och vrider, funderar och analyserar i all oändlighet. Nu har jag sprungit runt bland alla Vasas affärer och tittat på tapeter och jag tror att jag kommit fram till två slutliga alternativ. Eller vi, vi är ju två om det. Även om en av oss har lite lättare att ta beslut. 

Men, nu vill jag fråga er som säkert vet lite mera om tapeter än mig. Vad skall man tänka på? Förutom att man gillar mönstret liksom. Det är alltså en vägg vi skall tapetsera i ett sovrum, troligen det som skall bli vårt eget sovrum i framtiden. 

Här nedan är våra två alternativ som vi (jag) nu velar mellan. Egentligen gillar jag den gröna lite bättre på något sätt, men den gråblåa känns andas mer sovrum tycker jag. För tillfället lutar det starkt mot den gråblåa, men jag vet ändå inte. Vem hade kunnat ana att det skulle vara så svårt att välja en tapet. Jag har satt som mål för mig själv att jag måste besluta mig denna vecka, så hjälp mig! Vilken tycker du passar bättre i ett sovrum och i vilken färg skulle du då måla de övriga väggarna?

DSC4227

DSC4228

Kommentarer

 • saara 20/09/2018 10:53am (12 månader sen)

  Har du kanske fått med hem bitarna som syns på bild? Häng upp dom på väggen och se hur de beter sig i olika ljus olika tider på dygnet! Själv tapetserade vi om dotterns rum här i vårast, vi hade kollat på två olika tapeter och var helt säkra ena av dom skulle vara bra. Visade sig sen att ingendera passade då vi höll upp dom mot väggen så det blev ett tredje alternativ.. Som trots att den egentligen i sig själv är mörkare än den gamla tapeten, gjorde rummet mycket ljusare : D Knepigt med tapeter!

 • Sandra Neuman 20/09/2018 11:16am (12 månader sen)

  Nu är det ju förstås så otroligt personligt vad man har för känslor till olika färger och mönster. För mig känns den gröna mer varm och rofylld än den gråblå. Den känns liksom lite metallisk på något sätt med den där kalla färgen på naturligt material. Det känns dött i jämförelse med de gröna, naturliga och levande bladen. :)

 • Soulmama 20/09/2018 5:11pm (12 månader sen)

  Den gråblå! Och måla modigt med just den gråblå färgen på de övriga väggarna :)

 • Christina 20/09/2018 5:23pm (12 månader sen)

  Kör på den du gillar bäst, alltså den gröna. Vi har en fondvägg av tapet i vårt sovrum också och övriga väggar är målade i en nyans som återfinns i mönstret. Vårt sovrum är supermysigt just med tanke på att färgerna går ton i ton med varandra.

 • Linda 20/09/2018 8:09pm (12 månader sen)

  Vi har den gröna tapeten som fondvägg i ett av våra rum. Den är så fin och behaglig. Men det fanns visst 2 olika nyanser av den gröna? Vi har vita väggar till. Lycka till med ditt val:)

 • Hanna Stigzelius 20/09/2018 9:19pm (12 månader sen)

  Båda är ljuvliga! Men på nåt sätt dras jag mot den gröna?! Den är varmare på nåt sätt kanske. Och jag skulle måla de övriga väggarna vita. Så att det inte blir för mycket av det goda. En mörk vägg tex tror jag tar oförtjänt uppmärksamhet av den vackra tapeten. Eller så skulle jag tapetsera alla väggarna!!

Skriv en kommentar