b2

Jag har bokat operationstid åt Bianca

Skrivet av Sara Hellström 04.10.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Jag har precis gjort en sak jag så länge funderat på. Grubblat på och faktiskt dragit mig lite för att göra. Jag vet att jag vill göra det, men samtidigt skrämmer det mig så. Jag har skjutit på det länge redan, men nu är det gjort. Jag har bokat en tid för operation för Bianca. Hon skall steriliseras. 

Bianca skall inte ha valpar, det har vi vetat ända sedan hon blev diagnostiserad med slipped tendon. Båda hennes bakben är opererade och då anser i alla fall inte jag att man bör avla på henne. Att vi kommer att sterilisera henne har jag därför alltid vetat. Att låta andra människor söva ner och operera ens hund är ju ändå något man helst undviker. Hur rutinoperation det än är så vet även jag att en operation alltid innebär vissa risker, det är väl därför jag skjutit på det.

Orsaken till att jag i somras bestämde mig för att vi skall göra det inom detta år är dels för att jag är hemma nu och dels för att jag vill göra det innan hon blir ännu äldre. Jag tänker att en ung Bianca är säkrare att söva än en äldre Bianca. Man rekommenderar även att göra operationen mellan två löptider, så detta är den rätta tiden för oss.Hemma hos 14.6.2019 by Rebecka Hagert Photography 207Varför vill jag då sterilisera henne? Jo, Visste du att livmoderinflammation är väldigt vanligt hos tikhundar? Jag läste till och med någonstans att det är den vanligaste sjukdomen bland tikar och att i genomsnitt var fjärde tik drabbas. Det är hur mycket som helst! Livmoderinflammation är allvarligt och dödligt om det inte behandlas. Jag har märkt att jag på sistone gått och oroat mig för detta så mycket och nästan letar tecken på Bianca. Konstant orolig att hon skall bli sjuk, så därför vill jag sterilisera henne. Då behöver jag inte gå runt och vara orolig längre. Livmoderinflammation kan nämligen snabbt bli väldigt allvarligt och jag vill absolut inte vänta tills det eventuellt blir akut. 

I slutet av November har vi nu tid. Bokade en tid då vi inte har något annat inplanerat och bara kan vara hemma med henne båda två de första dagarna. Usch, jag har redan en klump i magen. Jag vill verkligen inte överlåta henne i någon annans händer och utsätta henne för detta. Men, jag har beställt tid till en klinik och veterinär jag litar på och jag tror inte det kommer bli några som helst komplikationer. Ändå känns det tungt. Hemma hos 14.6.2019 by Rebecka Hagert Photography 209Fotona är tagna av Rebecka Hägert.

Kommentarer

 • Christina 04/10/2019 11:37am (5 månader sen)

  Förstår dig verkligen! En kompis dvärgschnauzer fick akut livmoderinflamation för något år sen och dog. Det var så sorgligt! Tror nog vi ska göra det i något skede också, behöver bara fundera färdigt först.

  • Sara Hellström 06/10/2019 8:16am (5 månader sen)

   Så sorligt! Jag är glad att jag äntligen tog tag i saken och beställde tid.

 • Emelie 04/10/2019 6:40pm (5 månader sen)

  Åh, jag vet precis hur det känns! Har dragit på sterilisering i flera år, men är också hemma med bebis nu så i tisdags blev gjort. Det har varit några jobbiga dagar, men nu är hon äntligen lite piggare och gladare. Min tik hade dessutom nån vätska i livmodern så det var helt rätt beslut. Skulle antagligen ha blivit en inflammation inom ett par år.

  • Sara Hellström 06/10/2019 8:18am (5 månader sen)

   Va skönt att ni har operationen bakom er! Va skönt att höra att hon är på bättringsvägen. Jag hoppas Bianca får en bra och snabb återhämtning också.

Skriv en kommentar