1D2

Jag har varit sjuk

Skrivet av Sara Hellström 16.08.2018 | 1 Kommentarer

Taggar:

Det känns nästan skrämmande att låta fingrarna flöda över tangentbordet igen, efter en sådan lång paus. Det är flera veckor sedan jag skrev något och kanske hann ni redan börja fundera om jag gett upp på bloggandet. Det har jag inte. Jag har varit trött, saknat inspiration och de senaste två veckorna har jag varit sjuk. 

Som om det inte vore tillräckligt med en flytt till ett eget hus med gård i sommar, så har även haft varenda helg fullbokad. Och många vardagar. Tre bröllop, flera dop och gäster på rullande band. Under min två veckors semester spenderade jag tre dagar "ensam" i huset, varav en dag var fullspäckad med annat program. Det har varit väldigt roligt att ha så många på besök och jag uppskattar alla som tagit sig tiden att besöka oss. Alla bröllop, fester och dop har även de varit roliga. Men det blev helt enkelt lite för mycket av det roliga. 

Då min semester var slut var jag verkligen redo att återgå till vardagen. Till rutiner och en helt vanlig vardag. Jag jobbade en vecka och sedan blev jag sjukskriven. Idag skall jag äntligen åka tillbaka till jobbet, första gången sedan tredje augusti. Det skall bli så skönt. Jag är så trött på att ligga i sängen, ringa runt till sjukvården för att försöka få hjälp och att ingen ser hur ont man verkligen har. 

Jag fick en infektion i huden, de vet inte riktigt vad. Jag har besökt och talat med flera läkare, både personligen och via telefon. Diagnosen är obestämd infektion i huden, men det är utan tvekan det värsta i min sjukdomshistoria. Jag har haft utslag, bölder, huden har varat och svällt upp. Det har varit så ont så flera dagar har jag bara legat i sängen och gråtit. Huvudvärk, stegring. Jag har inte kunnat nudda mitt eget ansikte p.g.a. en fruktansvärd smärta. 

Alla mina värden i kroppen var okej, vilket gjorde det hela lite svårare att få den hjälp man själv kanske önskade. Läkarna skrapade sig i huvudet och kunde inte förstå varifrån jag fått en sådan kraftig och plågsam reaktion, men de förstod inte heller hur jag led. Eftersom värdena var bra så var detta endast ett utseendemässigt problem i deras ögon. Trots att jag gång på gång sade att jag klarar inte av att leva med smärtan längre, så frågade man "Ajj, hur sjuk är du?". 

Idag mår jag bättre. Min hud är inte läkt ännu, men betydligt bättre. Jag känner mig så redo att återgå till jobbet, till vardagen - till livet. Jag är glad att kunna stå upp utan att huden pulserar, att kunna och orka fungera som normalt. 

Så nu vet ni, jag är kvar. Jag tog bara en liten paus. DSC03822 Kopia

Kommentarer

  • Sandra Neuman 16/08/2018 8:39am (11 månader sen)

    Men hu! Det låter ju inte alls särskilt roligt det där :/

Skriv en kommentar