b2

Jag läser inte böcker

Skrivet av Sara Hellström 27.02.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Nu skall jag erkänna något för er, jag läser inte böcker. Jag är urdålig på att läsa böcker. På nätet kan jag sitta och läsa i timmar, men med böcker tappar jag snabbt koncentrationen och blir rastlös. Att se mig nerbäddad i soffan med en bok eller sittandes med en bok i tåget är lika troligt som att Bianca skall börja grymta. Det händer liksom inte. Eller ja, Bianca kan visst ha grymtliknande läten så det var ett dåligt exempel, men ni förstår vad jag försöker säga.

I högstadiet läste jag några böcker då vi hade något som kallades läslektioner, där vi tvingades läsa och sedan skriva recensioner på dem. Fast inte ens dem läste jag från pärm till pärm, satt mest och tänkte på annat och läste sedan någon sida här och där för att kunna recensera dem på ett ungefär. Minns till och med en modersmålslektion då vi skulle recensera en bok vi läst och hålla ett föredrag inför hela klassen om boken. Jag läste baksidan av pärmen kvällen före och recenserade på det, otroligt nog trodde folk på mig att jag hade läst den. Önskar att jag skulle finna någon slags ro i att läsa böcker, men nej. Det gör jag inte. 

Några gånger i året får jag dock ändå något ryck och åker iväg till biblioteket för att låna böcker. Igår var en sådan dag. Egentligen åkte jag dit för att printa ut några papper, eftersom min egen printer krånglar. Då fick jag samtidigt ett ryck och började gå runt och titta på böcker. Då jag får mina ryck har jag oftast ett specifikt tema jag lånar inom. Ibland är det hudvård, ibland träning, kost eller något helt annat. Igår var det hundtema. Otippat va?DSC01301

Jag tog alla böcker som lät intressanta och lånade hem dem. Fram för allt tre av dessa böcker ser jag fram emot att bläddra i, för knappast kommer jag läsa dem ord för ord. Om jag känner mig själv rätt. De tre böckerna är "På hundens villkor, Hundar är inte människor", "Därför gör hunden så" och "Hur man talar med sin hund". Hundspråk är något som intresserar mig något enormt och är ett ämne jag gärna skulle lära mig mera inom. 

Att det sedan kom fram igår att jag hade en två år gammal skuld till biblioteket på grund av förseningar är något vi inte behöver nämna så högt. Jag kände inte alls till skulden och blev smått chockad då det först stod att jag inte får låna böcker på grund av obetalda böter. Böter, jag? Det är så inte likt mig. Jag fick dock acceptera läget och lätt skamset gå fram till kassan och betala bort mina böter innan jag fick låna nytt. Nu är böterna betalda, bibbatanten glad igen och jag har en massa nya böcker jag kan låtsas läsa i. Slutet gott, allting gott. 

 

 

Kommentarer

 • Christina 27/02/2018 1:26pm (22 månader sen)

  Jag lånade nyss också två hundrelaterade böcker, speciellt den om klickerträning tyckte jag var intressant. :) Berätta gärna sen om det är någon av alla de där böckerna som verkar extra intressant.

  • Sara Hellström 27/02/2018 9:41pm (22 månader sen)

   Ja, klickerträning är också ett intressant ämne! Det skall jag absolut göra:)

 • CorinneGrönholm 27/02/2018 9:41pm (22 månader sen)

  Jag har också lite svårt att hitta fokus och blir lätt rastlös när jag ska läsa. Har därför börjat med att läsa 2-3 sidor innan jag lägger mig vilket funkat rätt så bra. Något du kanske kan prova nu när du fått inspis :)?

  • Sara Hellström 27/02/2018 9:55pm (22 månader sen)

   Ja, tack för tipset! Det skall jag prova! :)

Skriv en kommentar