b2

Lucka 10 - Fem användbara hundappar

Skrivet av Sara Hellström 10.12.2018 | 0 Kommentarer

En ny vecka och lucka nummer tio, snart är vi halvvägs. Jag hoppas ni tycker det är kul såhär långt och hoppas kunna inspirera er ännu mer längs vägen fram till den tjugofjärde december. 

I dagens lucka tipsar jag er om några användbara hundappar till telefonen. Det finns en hel massa bra appar för oss som är hundägare eller er som vill bli det, men jag har nu valt ut fem stycken inom lite olika kategorier. I videoklippet kan ni höra mig berätta mera om dessa fem appar, men här kommer även lite kort information i skrift, för er som föredrar det. 

 

1. IClicker

Iclicker är en klicker i telefonen. En klicker är ett träningshjälpmedel, genom att man klickar markerar att hunden gjort något bra och kommer att få belöning.


2. Dogbuddy

Det är en app där du kan anteckna allt från hundens senaste veterinärbesök till allergier och vikt. Du kan även läsa om lite första hjälp vid t.ex. solbränna eller feber. (på engelska)


3. Dogbreeds

I den här appen kan du läsa om en massa olika hundraser. Perfekt om du går i tankarna om att skaffa hund eller annars bara är intresserad av att veta mera om någon ras. (på engelska)


4. Agria

Min favorit! En app där du kan göra en massa olika saker. Bland annat kan du läsa artiklar om både hundar och katter, läsa om första hjälpen vid olika sjukdomsfall och kolla upp närmsta veterinärklinikerna. Där finns även en namngenerator, ifall du har svårt att komma på ett namn åt din valp. Min app blev automatiskt på finska, eftersom jag bor i Finland och jag vet faktiskt inte om det går att få den på svenska.


5. Hundappen

Även den en favorit hos mig! Det är en app där du bland annat kan testa dig själv och dina hundkunskaper. Fört läser du olika teorikapitel och sedan svarar du på frågor för att se hur mycket du vet och har lärt dig. Man kan också utmana sina kompisar i ett spel där man ser vem som vet mest om hundar. Läsa om hundraser, titta på videoklipp och det som enligt mig var det bästa med den här appen, checklistan. En checklista över vad du behöver skaffa innan valpen kommer hem och saker du bör minnas då valpen väl är hemma som t.ex. vaccinationer och avmaskningar. Hundappen är på svenska.

Ta ner apparna för att se vilken som är din favorit och tipsa mig gärna om du redan har en favorit som inte finns med här!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar