b2

Mysiga dagar i ett vackert vinterland

Skrivet av Sara Hellström 20.11.2019 | 0 Kommentarer

I mitt huvud är det måndag idag, men kalendern visar tydligt att det redan är torsdag. Jag har varit fruktansvärt trött, men idag känner jag mig lite piggare. Orsaken till denna extrema trötthet är dels för att Tova är inne i en period då hon sover väldigt oroligt , men också för att vi precis kommit hem från en resa. 

Vi har spenderat helgen i Kiruna. Otippat resmål? Ja, kanske lite. En av mina bästa vänner bor där så vi tyckte det var dags att hälsa på henne och hennes familj. Hon och jag har varit vänner hela livet och jag är så glad att vi, nästan trettio år senare, fortfarande kan kalla oss vänner. Om bara några månader får även de en liten bebis till familjen, så jag med min familj och två andra vänner ville åka upp och överraska henne innan bebisen anländer.

Vi möttes av ett fantastiskt vackert vinterland där uppe, med grader upp till -20. Jag som vanligtvis fryser tyckte för en gångs skull bara det var vackert och mysigt. Helgen i sig bestod av kompismys, god mat, vackra vyer och många skratt. Och en middag i bordet bredvid juryn till Sveriges Mästerkock. Så, Tova har alltså ätit majskrokar i bordet bredvid Leif Mannerström. Det ni. 76990430 2423390291260814 1275200374575202304 nKiruna 2Tre dagar innan vi skulle flyga iväg drabbades Tova av sin första och riktigt besvärliga förkylning. Jag sov ingenting på tre dygn och Tova sov bara korta knyckar här och där hon med. Hon kämpade på tappert trots både snuva och en envis hosta. På torsdag eftermiddag besökte vi HVC, för att kolla så det bara var en vanlig förkylning. Sköterskan sade att flygresan eventuellt kan bli lite jobbigare, men det är ingen fara att flyga. Jag förberedde mig på en kämpig resa, fortsatte packa och på fredagmorgon steg vi ombord på planet. 

Att resa med Tova gick hur bra som helst. Trots förkylning och trots att alla våra rutiner var helt rubbade var hon så glad. Hon skrattade sig igenom fyra flygresor på tre dagar och skötte sig verkligen exemplariskt.  Jag är så stolt, imponerad och nästan stum över hennes anpassningsförmåga. Enda gången hon var lite ledsen var då vi landade i Vasa på söndag kväll. Landningen sov hon sig igenom, så den i sig var inga problem. Problemet var att hon sov så skönt och vaknade av att vi steg av planet. Hon hade gärna fortsatt sova natten igenom i det där lilla flygplanet.Kiruna 3Tova hade inget eget säte på planen, men vi hade turen på vår sida. I två av fyra plan fick vi en hel rad med tre säten för oss själva, så Tova fick sitta i mitten en stor del av flygresorna. Det gillade hon. Där satt hon så nöjt och lekte med sina leksaker, lästa den fantastiskt intressanta flygplanstidningen och sjöng vackra sånger för våra medpassagerare. 

Både flygvärdinnor, servitörer och våra vänner berömde Tova under resan. "Vad ger ni henne då hon är så glad", frågade en servitör skämtsamt och flygvärdinnorna konstaterade att "Hon gillar visst att flyga". Man får definitivt mera uppmärksamhet då man reser med en bebis och vi kände oss verkligen bra omhändertagna under hela resan. Både personalen i säkerthetskontrollen och medpassagerare log och kommenterade vår söta lilla tjej. Roligt att vår första resa gick så bra och att Tova också verkade gilla det så mycket. 
Kiruna76616537 620935282048740 7348075112240775168 nHur bra jag än trivs här hemma i vår lilla bubbla, så var det väldigt roligt att komma iväg lite. Göra något utöver det vanliga. Att dessutom få träffa sina vänner under en hel helg var guld värt. Vi bor i tre olika städer i två olika länder, så det inte så ofta vi alla är samlade. Det kändes verkligen värdefullt och viktigt för vår vänskap. 

Nu är vi hemma igen, tillbaka i vår bubbla.  Försöker hitta tillbaka till något som liknar rutiner och försöker få lite styr på nattsömnen. Allt är sig likt och trots att det är tungt att resa (speciellt med bebis, hur nöjd hon än var) så gav resan också en massa ny energi och jag kommer leva länge på den fina helgen vi hade tillsammans.  

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar