b2

Nu är jag mammaledig

Skrivet av Sara Hellström 02.03.2019 | 2 Kommentarer

Igår inledde jag min första dag som mammaledig. Dagen i sig var väl inte speciellt annorlunda jämfört med den senaste månaden av sjukskrivning, men vi är i alla fall ett steg närmare att få träffa vår bebis känns det som. Jag inbillade mig nästan att bebisen skulle stanna i magen för alltid, men nu börjar det snart gå upp även för mig att så är inte fallet. 

Jag är nu i vecka 36 och tänkte dela med mig av en liten uppdatering om vad som sker i denna gravida kropp. Senaste veckan har varit riktigt tung. Har börjat få molande värk, nästan dygnet runt men speciellt nattetid. Sammandragningarna har trappat upp i både kraft och smärta. Har försökt läsa på vad skillnaden på sammandragningar och förvärkar är, men inte riktigt kommit fram till något. Sömnen blir väldigt lidande, börjar känna mig lite trött på att ständigt ha ont. Matt, orkeslös. 

Även om jag känner mig relativt smidig i kroppen, så börjar allt kännas lite obekvämt och småjobbigt. Har ett extra rådgivningsbesök inbokat nästa vecka för att kolla upp att allting är som det skall. Då det är första barnet vet man ju verkligen inte hur saker och ting skall kännas eller vad som räknas till det normala. 

Bebisen ligger som den skall och förhoppningsvis har den tänkt stanna så. Om två veckor skall vikten uppskattas och då är det även tid för det sista ultraljudet. Bebisen lever livet i det lilla utrymmet som den har kvar och boxar runt på alla närliggande organ, känns det som. Bebisen mår alltså bra, vilket givetvis är huvudsaken!

Idag, andra dagen på min mammaledighet, tänker jag faktiskt börja packa BB-väskan. Jag märker att jag börjar bli allt mer nojig och oroar mig mera för i princip allt nu, än vad jag gjorde tidigare i graviditeten. Så en packad väska kanske i alla fall kan ge mig lite ro i själen.

Då mamma var här passade vi på att föreviga magen med några foton (några är nog fel ordval, många foton..). Jag som vanligtvis inte är speciellt bekväm framför kameran och ställer jag mig där är jag sällan nöjd. Men jag tycker verkligen mamma lyckades få till det och vi har nu några riktigt fina foton på bebismagen. Om bara en dryg månad kan den här magen vara ett minne blott, ofattbart <3 

gravis

 

 

Kommentarer

 • Christina 02/03/2019 11:53am (12 månader sen)

  Vad härligt! :) Väntar så på min ledighet jag också, har inte så mycket krämpor ännu men börjar bli rejält trött i huvudet. Bara 4 veckor kvar.

  • Sara Hellström 03/03/2019 10:01am (12 månader sen)

   Tiden går snabbt. Vad skönt att du får må bra ännu, förutom tröttheten :)

 • Johanna 03/03/2019 9:25am (12 månader sen)

  Vad fin du är ❤ Snart har ni lillen här. Hoppas du får må någolunda till slutet!

  • Sara Hellström 03/03/2019 10:02am (12 månader sen)

   Tack så mycket <3 Och detsamma till dig!

Skriv en kommentar