b2

Om vi pratade samma språk i fem minuter

Skrivet av Sara Hellström 17.04.2018 | 3 Kommentarer

Häromdagen kom jag över en väldigt intressant frågeställning som löd såhär, Om du och din hund pratade samma språk i fem minuter, vad skulle du säga?

Så intressant att tänka på sådana här saker. Det går att vrida, vända, fundera och analysera på frågan i all evighet. Även om jag tycker att min och Biancas kommunikation fungerar bra och att vi förstår varann förvånansvärt bra, så vore det ju fantastiskt om man hade möjligheten att prata med varann genom ett gemensamt språk. Om man då endast hade fem minuter, vad skulle man säga? Det finns så mycket man skulle vilja, borde eller behöva säga. Hur skulle man kunna välja vad som är viktigast. Vad man skulle sätta tiden på. Jag har funderat mycket på detta och jag har kommit fram till vad jag skulle säga. 

IMG 2

Om jag och Bianca pratade samma språk i fem minuter skulle jag först ägna en hel minut åt att berätta hur mycket hon betyder för mig. Hur älskad hon är och hur tacksam jag är över att få dela mitt liv och vardag med henne. Jag tror hon redan vet och förstår hur mycket jag älskar henne, men det är ändå något jag skulle behöva få säga med ord som vi båda förstår.

Det mesta av tiden skulle jag sätta på att fråga henne om det finns något jag kan göra annorlunda, för att hon skall få det bättre. Jag skulle fråga henne om det finns något jag behöver veta för att ge henne det bästa jag kan. För att göra hennes liv till det absolut bästa livet. Om det finns något hon försökt säga mig, men som jag int förstått.

De sista sekunderna skulle jag spendera på att berätta åt henne att alltid hållas nära mig och att saker som bilar, ormar och vargar är farliga. Och om jag tar henne till en veterinär är det endast för hennes eget bästa. Att jag alltid vill henne väl och sätter hennes välmående på första plats.

Om du och din hund pratade samma språk i fem minuter, vad skulle du säga? Dela gärna med er av era tankar. Om jag får tillräckligt många svar, så kanske jag kan sammantälla allt i ett helt eget inlägg. Det vore väl kul!

Kommentarer

  • Kerstin i Malax 17/04/2018 2:03pm (20 månader sen)

    Så fint skrivet!! Så hoppas jag att alla hundägare tänker!!

  • Christina 17/04/2018 8:23pm (20 månader sen)

    Oj, redan när jag läste rubriken i morse så började jag fundera. :D Men jag vet faktiskt inte riktigt. Antagligen skulle det bli någon flummig kärleksförklaring har jag på känn. :D

  • Berit Wikström 20/04/2018 3:18pm (20 månader sen)

    Först skulle jag berätta för dem att vi älskar dem lika mycket båda två . Sedan en fråga om dom mår bra ? Om det är nåt de vill göra som vi inte tänkt på ? Zorro sku jag tack för att han gjorde agilityn så rolig för oss båda , med sin fart och iver . Lillis skulle få höra att hans energi och glädje alltid gör oss på bra humör. Till sist skulle jag lite nämna att de inte alltid behöver vakta och skälla vi ser och hör rätt bra ännu.

Skriv en kommentar