1D2

Selmas första gång utomhus

Skrivet av Sara Hellström 15.07.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Även om jag är uppvuxen med katt, så är jag en hundmänniska ända in i benmärgen och kan inte påstå att jag har speciellt bra koll på katter. Före vi skaffade Selma och under tiden vi haft henne har jag såklart googlat sönder fraser som "kattens språk", "vad behöver en katt" och "när kan man släppa ut sin kattunge för första gången". Selma har nu bott hos oss i lite drygt två veckor och även om jag redan känner mig mera trygg i min roll som kattmatte, så grubblar jag fortfarande på vissa saker.

Första veckan vi hade Selma trivdes hon bäst på övrevåningen, hon kom nästan aldrig ner. Andra veckan kom hon frivilligt ner och började spendera mera tid här nere. Det tog inte länge innan hon märkte att Bianca går ut med jämna mellanrum och hon blev snabbt nyfiken på vad som fanns där på andra sidan dörren. Tanken är att Selma skall få vara ute lika mycket som inne, så det jag mest har grubblat över är hur och när vi skall släppa ut henne.

Igår, då vi båda var hemma hela dagen, beslöt vi oss för att ha dörren uppe för att se hur hon reagerade. Vi hade egentligen inte tänkt släppa ut henne än, men hon klättrade verkligen på väggarna här inne plus att med detta väder är det nästan omöjligt att inte ha dörrar och fönster öppna.

Selma kom med ut och gick väldigt försiktigt omkring på ett litet område. Man såg verkligen hur hon utforskade en helt ny värld, grästrå för grästrå. Hon var med oss hela dagen och höll sig väldigt nära oss hela tiden. Hon kom in för att äta ibland och på kvällen kom hon gladeligen in för att sova. Det jag oroade mig mest över, att hon skulle springa iväg var totalt onödigt att oroa sig för. 

Selma älskar att vara utomhus. Hon jagar små kräk och ligger i skuggan och myser. Selma och Bianca springer efter fresbeen och leker så fint tillsammans. De två kommer verkligen bra överens. Även om hon nu får vara med oss på gården, så vill jag inte lämna henne ensam ute ännu, eftersom jag tycker hon är så liten fortfarande. Jag vet inte riktigt när man vågar börja låta henne själva bestämma när och hur hon är utomhus. Hur gjorde ni då ni släppte ut er katt för första gången? Råd och tips tas emot med tacksamhet!

37177584 10215055747240636 483052240181919744 n

 

 

Kommentarer

  • Linda 16/07/2018 7:21pm (13 månader sen)

    Du har inget att oroa dej för. Till skillnad från hundar så har katter en egen vilja eller kanske rättare sagt en mycket starkare egen vilja. Du kan låta henne bestämma själv redan nu när hon vill gå ut. Hennes instinkter sköter resten.

    • Sara Hellström 19/07/2018 2:55pm (13 månader sen)

      Tack för din kommentar. Du har säkert riktigt rätt i det du säger, man får tänka helt annorlunda än vad man gör med hundar och hundvalpar :)

Skriv en kommentar