Tio saker du inte visste

tisdag 13 februari 2018 - 09:43 | 2 Kommentarer

Jag tycker det är väldigt intressant att läsa listor där bloggaren berättar saker man kanske inte visste. Ett bra sätt att lära känna bloggaren lite bättre och få reda på saker den kanske annars inte skulle skriva om. Så, idag tänkte jag köra en sådan lista. En egen version, såklart. Tio saker du kanske inte visste, fem om mig och fem om Bianca.

1. Jag är utbildad servitör, restaurangkock, estenom och kosmetolog. Det sistnämnda studerade jag via ett läroavtal i Tammerfors som blev klart för snart ett år sedan. Jag studerade även Språk-och Turism ett år, men det gav mig ingen examen. 

2. Jag är uppvuxen på Kimitoön, men har bott fyra år i Pargas, ett år i Karis och nu snart sju år i Vasa (på tre olika adresser). Samt att jag gjorde en praktikperiod på åtta veckor i Ekenäs och bodde där hos min mommo under tiden. 

3. Jag älskar att titta på tv-serier, främst reality serier. Just nu tittar jag bland annat på Farmen, Unga mammor, Sveriges Mästerkock, Det stora tårtslaget och Lyxfällan. Mina andra absoluta favoritserier är Prison Break, Vampire Diaries och Beverly Hills 90210 (orginalet från 90-talet)

4. I min bil har jag en del gamla cd-skivor från min tonårstid. Ibland då jag åker ensam sätter jag i en skiva, skruvar upp ljudet sådär som man hade det då man just fyllt 18 och lyssnar på en gammal dänga som var favoriten för tio-tolv år sedan.

5. Mina sämsta ovanor är att aldrig skölja av något innan jag sätter det i diskmaskinen, inte skruva på korkar på drickaflaskor ordentligt och alltid lämna kylskåpsdörren på glänt. IMG 0832

1. Bianca har många smeknamn. Här hemma kallar vi henne oftast Binkki eller Binkkis. Då jag skriver om henne använder jag mig ofta av Lilla B. Men det mest udda smeknamnet är nog det ett par av våra vänner kommit på, Rusta. 

2. Bianca har åtta ryggkotor(ländkotor) en hund skall egentligen ha sju stycken. Att hon har en extra är inget hon lider av, men det kom fram då hon röntgades för sina magproblem. 

3. Då jag skulle välja namn till Bianca tänkte jag första döpa henne till Saga. Andra namn jag funderade på var bland annat Moa, Milea och Nova. Min mommo tyckte hon skulle heta Selma.

4. Då Bianca var åtta månader gammal drabbades hon av något som heter slipped tendon, vilket kort förklarat betyder att hälsenan hoppar ur led på bakbenen. Hon opererades, gick med bandage flera veckor och rehabiliterades. Idag är hon helt återställd! Är detta något ni skulle vilja läsa mera om?

5. Då Bianca var ca. elva veckor gammal föll hon ner i en grop i marken som var över en halv meter djup. Vi var ute i skogen då hon tog ett skutt och plötsligt ser jag min elva veckors valp försvinna rakt ner i marken. Jag dök efter henne och fick tag i hennes halsband och kunde dra upp henne. Bianca klarade sig med en smärre chock och jag med en större chock, några blåmärken och sjuk axel.

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  13.02.2018 22:04 (12 månader sen)

  Har du också tänkt på att alla bra serier visas just nu på tv? Eller iallafall jag känner att jag har något som jag vill se på varje kväll (Farmen, sveriges mästerkock, anders knackar på, mandelmann, det stora tårtslaget osv...) Haha. dagens ilandsproblem

  • Sara Hellström

   14.02.2018 00:11 (12 månader sen)

   Faktum är att vi inte ens har någon fungerade tv i nuläget, tittar allting via datorn. Så jag har inte tänkt desto mera på det faktiskt, men det stämmer att det går många bra serier just nu :)


Skriv kommentar