b2

Tre läsvärda blogginlägg

Skrivet av Sara Hellström 27.11.2019 | 0 Kommentarer

Taggar:

Vi har lugna dagar här hos oss nu. Eller så lugna som de nu kan bli med en snart åtta månaders. Bianca återhämtar sig bra och just nu är jag bara hemma med henne och Tova och ser till att hennes återhämtning går som den skall. Det ser lovande ut.

Idag tänkte jag tipsa er om tre läsvärda blogginlägg jag kom över här på Sevendays. Alla tre inlägg tangerar samma ämne - bebis. 

12 amningssanningar

Eivor har skrivit om tolv amningssanningar. Inlägget är skrivet med glimten i ögat, men det är verkligen en fullträff. Känner igen mig på de flesta punkterna och det är så befriande på något sätt hur Eivor satt ord på hur det egentligen är. 

Amningsresan

Ännu ett inlägg som tangerar ämnet amning. Julia har skrivit om sin amningsresa med sin son och även här kan jag känna igen mig på så många vis. Jag var också förberedd på att amningen kunde bli svår i början och att amma var inte ens ett självklart val för mig på grund av olika orsaker. Precis som Julia hade jag och Tova en tuff start på vår amningsresa, men på grund av andra orsaker än de som Julia beskriver i sitt inlägg.

Första månaden kompletterade vi med ersättning på grund av att amningen skapade problem för mig och gav mig stor ångest. Såg inget mysigt eller fint med amningen, men kände en instinkt inom mig som sade att jag måste ge det en chans. Från 1,5 månad till ca 6 månader ammade vi enbart och det fungerade så bra! Jag är glad att jag gav det en ärlig chans, för sedan då det verkligen fungerade blev det också sådär fint som alla pratade om. Nu har vi precis avslutat amningen helt och hållet. Det var ett gemensamt beslut för mig och Tova. Hon ville inte och jag kände mig okej med det. Det var inte meningen att skriva om min personliga amningsresa här, utan tipsa om Julias inlägg. Kunde bara inte låta bli att snöa in mig på alla igenkänninsfaktorer. Läs Julias inlägg!

Carolines Förlossningsberättelse

Om det är något jag älskar så är det att grotta ner mig i andras förlossningsberättelser. Jag finner det så intressant att få ta del av andras upplevelser. Jag har alltid gillat det, även innan jag själv skulle få barn. Man känner styrkan, kärleken och smärtan då man läser andras förlossningshistorier. Caroline har precis blivit mamma och delar med sig av sin förlossningberättelse (i två delar) på bloggen. Om du är som mig och älskar att läsa sånt, så klicka in dig på Carolines blogg och ta del av hennes fina förlossning.

Vill du förresten läsa min egen förlossningsberättelse, så kan du läsa den här. En drömförlossning från början till slut.

DSC06256En liten mini Tova, en vecka gammal. Saknar den här tiden så otroligt mycket!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar