b2

Värdefulla Vänner

Skrivet av Sara Hellström 21.02.2018 | 1 Kommentarer

Vänner är något som är otroligt viktiga för båda mig och Bianca. Jag har vänner, Bianca har vänner och tillsammans har vi även gemensamma vänner. Idag har jag fyllt i Sevendays blogglista som handlar om just det, vänner och vänskap. 

 

Vänskap för mig är då man verkligen kan vara sig själv med varann. Man kan prata, lyssna och bli på gott humör av varann. Ha roligt tillsammans. Vänskap för mig handlar fram för allt att kunna ge och ta. Det är viktigt för mig att ibland bara sitta och lyssna på min vän och ge goda råd, men ibland behöver även jag få prata av mig och ha någon som lyssnar på mig. Väldigt viktigt. 

Det bästa med mina vänner är att de alla är så otroligt snälla och omtänksamma. De finns där för mig när jag behöver och ger mig så mycket energi. 

 

Min äldsta vän måste nog vara min barndomsvän som bor i Kiruna idag. Vi är födda med en månads mellanrum och har i princip hängt ihop sedan dess. Då vi var små slängde jag hennes tårtbit på golvet och drog av henne strumporna, men fortfarande är hon min vän. Det säger väl något om vår vänskap? Vi har bråkat, skrattat och gråtit tillsammans genom åren. Med henne har jag så otroligt många fina minnen. 

En vän jag ringer allt för sällan är nog tyvärr alla mina vänner. Jag har många vänner i Södra Finland, men också i andra länder. Tyvärr ringer jag för sällan åt alla, något jag alltid tänker jag måste bli bättre på. 

 En vän som finns där i vått och torrt är definitvit Bianca. Behövs ingen nogrannare förklaring. 

IMG 5065

Min vänskapskrets består av en salig blandning människor. Sådana jag känt hela livet och sådana jag endast känt en kort period. Med vissa pratar jag hundrelaterade saker, vissa skönhetsrelaterat och med vissa allt och inget. De finns de som vet precis allt om mig och en del som endast sett vissa sidor. En del är min och sambons gemensamma vänner och en del mina egna. Det bästa med att ha så många olika slags vänner är allt man får lära sig och ta del av. De har alla så olika kunskaper, yrken och intressen så jag lär mig alltid massor av dem alla. 

 

En god vän har de här egenskaperna, en god lyssnare, snäll, omtänksam och kan ge utrymme för båda i vänskapen. Bryr sig och tar sig tid. En god vän är också ärlig och ger mig trygghet. Då jag träffat en vän vill jag gärna känna mig glad, inspirerad och full av energi och inte tom och som en urvriden trasa, då är det nog ingen vidare vänskap. 


Så här är jag som vän, en god lyssnare, snäll och uppmärksam. Inbillar jag mig i alla fall. Jag försöker att alltid finnas där för mina vänner, fråga hur de mår och hur de haft det. Jag är hjälpsam och hjälper gärna en vän med vad som helst. Mina vänner är otroligt viktiga för mig.


Det finaste en vän gjort för mig, det är ju omöjligt att säga vad som varit finast. Mina vänner har gjort en massa fint. Jag uppskattar allt från en hjälpande hand till en blomma eller att bara ha någon man kan ventilera med. En axel att gråta mot eller någon att skratta med så magmusklerna värker. Om jag måste välja något måste det ändå vara att jag för ett år sedan fick den stora äran att bli gudmor åt min barndomsväns son, det är verkligen en stor ära och något som gjorde mig väldigt glad.


En vän som förtjänar extra mycket kärlek idag är ALLA mina vänner som jag inte talat med på länge. Kärlek till er alla <3 

Kommentarer

  • Christina 21/02/2018 5:02pm (22 månader sen)

    Om det inte är för kallt i nästa vecka kanske vi kan träffas med hundarna. :D Jag är ledig så bara att höra av dig. :)

    • Sara Hellström 21/02/2018 8:46pm (22 månader sen)

      Gärna! Jag hör av mig :)

Skriv en kommentar