b2

Vårt nyrenoverade sovrum - Såhär blev det!

Skrivet av Sara Hellström 26.02.2019 | 3 Kommentarer

Mitt bland alla babytankar och babyinlägg tänkte jag vi skall ta en titt på huset och ett till rum vi äntligen renoverat klart. Det blev klart redan innan jul, men jag har inte kommit mig för att fotografera det. Tidigare har jag ju redan visat er vår nyrenoverade tambur och vårt vardagsrum, där vi egentligen inte gjorde annat än fixade muren. 

Idag skall jag visa er sovrummet på nedre våningen, det som nu efter renoveringen blev vårt nya sovrum. Ni har redan fått se bilder från kakelugnen som sambon fixade i detta rum. Förutom kakelugnen har vi i princip förnyat alla ytor i rummet, på ett eller annat sätt. Jag och sambon har målat tak och väggar och min pappa har tapetserat och målat golvet samt satt in lite nya lister och sådant. Svärfar har assisterat med lite förnyade elkablar och uttag. Plus att vi redan i ett tidigare skede böt dörren till rummet, från en tjock gammal furu dörr till en vit mera modern. 

Det är kanske lite svårt att fånga på bild, men rummet blev verkligen som ett helt nytt rum. Från gula väggar med trälister i taket och ett slitet trägolv samt en kakelugn där färgen flagnat bort - till ett varmt, fräscht och mysigt rum som ändå har kvar den där gamla känslan. Här nedan ser ni några före bilder av rummet.

Sovrummet fore

DSC04344

sovrum fore2

Det här var ett rum som jag inte alls gillade utseendemässigt då vi flyttade in, då ville jag verkligen inte ha det till eget sovrum utan det blev ett gästrum istället. Nu, efter lite färg, tapeter och omsorg är det ett av mina favoritrum i huset. Det blev exakt som jag ville, både färg- och stilmässigt. 

Vi (läs:jag) hade verkligen svårt att besluta mig för hurdan tapet vi skulle ha på fondväggen. Jag har alltid sådan beslutsångest och kan vela fram och tillbaka i dagar och veckor. Precis då jag beslutat mig för en tapet berättade försäljaren att vår tapet fanns i ytterligare en nyans. Även om jag suckade då över att jag åter igen var tvungen att fundera över mitt beslut jag nyss tagit, är jag glad att hon berättade det, eftersom det sedan blev tapeten vi valde till slut. Det blev så bra! Här kommer några efter bilder på rummet.sovrummet efter

DSC04832

sovrum efter

Inredningsmässigt är det nog inte riktigt klart än, men det får komma med tiden tänker jag. För tillfället är jag riktigt nöjd som det är. Sedan dessa bilder togs har det även fått flytta ut en nattduksbord och fått flytta in en spjälsäng.

Vad tycker ni om vårt nya fräscha sovrum?

Kommentarer

 • Christina 26/02/2019 5:12pm (9 månader sen)

  Så snyggt det blev! :) Passar verkligen tidsandan i huset.

  • Sara Hellström 02/03/2019 8:56am (9 månader sen)

   Tack :)

 • Tidstjuven 27/02/2019 9:52am (9 månader sen)

  Wow, vilken förändring! Det blev verkligen fint :) Tapeten var ett bra val.

  • Sara Hellström 02/03/2019 8:57am (9 månader sen)

   Tack, ja vi blev verkligen nöjda med valet! Efter många om och men :)

 • Sandra Neuman 28/02/2019 6:27pm (9 månader sen)

  Vilken skillnad det blev! :D

  • Sara Hellström 02/03/2019 8:54am (9 månader sen)

   Ja, det blev nog ett helt nytt rum :D

  • Sara Hellström 02/03/2019 8:54am (9 månader sen)

   Ja, det blev nog ett helt nytt rum :D

Skriv en kommentar