b2

Vi har gått på kurs

Skrivet av Sara Hellström 25.02.2018 | 0 Kommentarer

Igår hade vi en helt otrolig dag, Bianca och jag. Solen sken genast från morgonen och även om det var grymt kallt (-22 C) så var det nog en av de allra finaste vinterdagarna detta år. Vi gick vår vanliga morgonrunda, lite snabbare än normalt på grund av det kalla vädret. Bianca är inte speciellt känslig för kylan, men även hon tyckte att detta var lite väl kallt klockan åtta på en ledig lördagsmorgon. Efter frukost åkte jag iväg medan Bianca fick stanna hemma. 

Med en liten matsäck, varma kläder och anteckningsmaterial åkte jag iväg på kurs. En kurs via Korsholms Vuxeninstitut som hette Hundmassage för Hemmabruk. Jag anmälde mig och Bianca för ett bra tag sedan och tur var väl det, för kursen var populär och blev snabbt fullsatt. Kursen gick ut på att lära sig ge hunden avslappande massage hemma samt lära sig upptäcka om hunden har ont. På förmiddagen gick vi igenom teori, bland annat hur man lär sig se om hunden har ont, när man får och inte får massera och andra viktiga saker man bör tänka på angående hundens välmående. Vi fick se då kursledaren Anna visade olika massagegrepp på sin Border Collie Cooper och fick även själva känna på de olika musklerna. Cooper var verkligen en snäll och duktig massagemodell, han hade inget emot att alla vi sju deltagare klämde och kände på honom i tur och ordning.

IMG 4

På eftermiddagen åkte jag hem efter Bianca och det var sedan dags att sätta kunskapen vi fått tidigare på dagen på prov. Bianca som vanligtvis är en väldigt nyfiken, alert och ivrig tjej var ganska lugn i sammanhanget, tyckte jag själv. Hon fann sig snabbt i situationen att vi skulle sitta på vår filt för oss själva, trots att det var andra hundar runt omkring oss. Vi fick massera våra hundar i egen takt och Anna hjälpte oss längs vägen. Jag och Bianca har gått på massage hos massör tidigare, så jag visste från förr att hon skulle ha svårt att slappna av, vilket hon hade. Men hon var ändå duktig och lät mig prova alla grepp på henne.

IMG 3036

Bianca var väldigt spänd i kroppen, så vissa muskler var väldigt svåra att känna på henne. Främst var hon spänd i främre delen av kroppen, troligen på grund av hennes tidigare sjukdsomshistoria (slipped tendon).  Vår kursledare Anna gav oss dock väldigt bra hjälp och stort stöd längs med hela kursdagen. Jag hade höga förväntningar inför den här kursdagen och jag måste säga att dagen levde verkligen upp till förväntningarna! Kanske toppade lite grann till och med.

Något jag inte ens hade reflekterat över är att jag kunde ha nytta av mitt yrke som kosmetolog i detta sammanhang. Vi gick igenom de klassiska massagegreppen, vilka i princip var samma som då man masserar människor. Logiskt, egentligen, men inget jag hade ägnat en tanke åt. IMG 5

Den här dagen var så otroligt rolig och givande. Det är nästan så jag inte ens kan beskriva det med ord. Både jag och Bianca njöt av dagen tillsammans. Att få göra något sådant här med Bianca, bara hon och jag, är guld värt för mig. Jag lärde mig massor. Massor som jag nu kommer att ha nytta av då det gäller Biancas välmående. En stor orsak till att jag gillade den här dagen så mycket är fram för allt att jag älskar att få utvecklas tillsammans med Bianca. Det finns nog inget som är lika givande för mig som det. Min stora dröm är att få spendera alla dagar så här, tillsammans med henne. Hon och jag. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar