Bloggpremiär!

Skrivet av Emelie Bergendahl 14.03.2017 | 1 Kommentarer

Hej på er!

Det ni läser nu är mitt allra första blogginlägg någonsin. Om någon skulle ha sagt åt mig för en månad sen att jag skulle bli bloggare skulle jag troligtvis ha skrattat högt, men när jag fick tipset om att Foodly skulle starta och uppmaningen att tipsaren ville läsa en blogg av någon som bor i skärgården så fick jag en spark i baken och här sitter vi nu.

Kort om mig så kan jag berätta att jag bor på Brändö i Ålands nordöstra skärgård. Här är jag född och uppvuxen och min släkt från både min mammas och min pappas sida finns här sen generationer tillbaka. Jag arbetar som lärare, främst i praktiska ämnen som slöjd och hemkunskap, och är på slutrakan av en mathantverksutbildning som just nu går över hela Svenskfinland genom Kustens mat. Om två veckor kan jag titulera mig mathantverkare med inriktning på mejeri. Vad det innebär ska jag berätta mera om här på bloggen och vart mathantverkandet leder vet jag inte ens själv ännu, men välkomna att följa med på den resan!

På Brändö bor jag tillsammans med min pojkvän Viktor, som är kock och hjärnan bakom de flesta experiment som utförs i vårt kök. Ett stort intresse och en nyfikenhet för mat och råvaror hade jag långt innan vi blev tillsammans, men låt oss säga att detta intresse eskalerat de senaste åren. Vi har två hundar; en strävhårig tax vid namn Selma och en kleiner münsterländer som heter Balder. Förutom att vi bor på Brändö så har vi även ett hus i Saltvik på fasta Åland, så det blir mycket pendlande.

MedSelmaJag och Selma på promenad.

Förutom att syssla med mathantverk gillar jag även att odla, jaga och fiska, plocka svamp o.s.v. så jag hoppas kunna dela med mig av var min mat kommer ifrån. Välkomna till skärgårdens skafferi!

Kommentarer

  • Susanne 17/03/2017 4:09pm (2 år sen)

    Hej,<br />
    <br />
    Så roligt att du är igång med en blogg, jag ska följa den och ser framemot inspirerande recept och vykort från skärgården.

Skriv en kommentar