Mathantverk, mathantverk, mathantverk

Skrivet av Emelie Bergendahl 24.03.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

OI000101

Denna dag har handlat om mathantverk från att jag steg upp i morse tills nu, när jag sitter nersjunken i soffan med ett glas vin, tittar på Skavlan och försöker samla ihop några tankar här på bloggen.

OI000095Idag var crescendot av mathantverksutbildningen som jag och mina studiekamrater påbörjade i mars ifjol. Först på dagens schema var en minimässa där vi ställde ut våra produkter. Själv har jag varken ett företag, snyggt utformade etiketter eller marknadsmaterial (ännu), men jag gjorde en liten utställning med min ost och lite knäckebröd som jag bakade härom veckan. Och så lånade jag en burk marmelad av Marja, Brändöbo och mathantverkskollega. Något vi lärt oss detta år är vikten av samarbete oss mathantverkare emellan. :)

OI000093Medan vi pysslade med vår mässa och tog gruppbilder (på bilden ovan är vi samlade hela gänget!) satt en smakpanel och bedömde våra produkter.

Sedan var det dags för oss att presentera våra produkter och få utlåtandena från smakpanelen. Mycket roligt och lärorikt!

Jag

Här står jag och presenterar min produkt! Mitt bidrag var en lactiqueost, vilket är en dränerad färskost. Osten är gjord på mjölken av en ko som heter Tiffany. Känner mig mäkta privilegierad över att ha tillgång till sådan mjölk! Smakpanelen fick prova en variant inlagd i kallpressad rapsolja från Överängs kvarn här på Åland. Den har både god smak och härlig färg tycker jag. Och så är den ju lokalproducerad förstås!

OI000100

Och här, slutligen, en närbild av min ost. Vill även passa på att tacka föreningen Naturkultur r.f. som sponsrat den snygga pärtan som min ost ligger på!

Nu är det bara för mig att krypa ner under täcket för vi är faktiskt inte riktigt färdiga med utbildningen riktigt ännu. Imorgon ska vi nämligen få lyssna på några produktpresentationer från de andra regionerna och så ska tre av oss berätta för de övriga. Så mera roligheter imorgon alltså,

God natt på er!

Edit: Radion var på besök under vår minimässa och här hör ni min kurskamrat Agneta berätta lite om året som gått.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar