Slurk Header

Anejo Highball

Skrivet av Jakob Nylund 18.09.2019 | 0 Kommentarer

Vi fortsätter på temat lagrad rom fast med något helt annat jämfört med den Bacardi Cocktail vi vispade ihop för några veckor sedan. Denna törstsläckare är relativt ny på marknaden men ger fräscha, syrliga tikivibbar utan att kräva några komplicerade ingredienser eller någon utrustning. Det vill säga helt perfekt när du betalat alldeles för mycket för ett gäng Collinsglas som du desperat vill använda även om säsongen för somriga drinkar är över sedan länge. Anejo Highball 02Anejo Highball 01

Ingredienser

45 ml lagrad rom
15 ml curacao (eller valfri apelsinlikör)
15 ml färskpressad limejuice
Ginger beer
Angostura bitters

Garnering

Limeskiva

Utrustning

Kniv
Jigger
Citruspress
Is
Collinsglas

Gör såhär

  1. Häll alla ingredienser förutom ginger beer i ett glas nästan helt fyllt med is.
  2. Stänk två Angostura och rör om i några sekunder med en barsked. Toppa med ginger beer och en limeskiva.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar

Du kanske också gillar