Slurk Header

Bijou

Skrivet av Jakob Nylund 11.09.2019 | 0 Kommentarer

Alla Negronivänner lär sannolikt tycka om en lagom bitter, örtig Bijou eftersom den sistnämnda innehåller alla ingredienser som den förstnämnda. I alla fall i detta nyare recept av Jamie Gordon. Ursprungligen innehöll Bijoun ingen Campari så har du ingen sån som står och campar i barskåpet så kan du bara känna dig mer trogen till originalet från 1890-talet. Och ja, vi kommer inte prata mer om det usla ordskämtet i förra meningen.

Bijou 02Bijou 01

Bijou betyder juvel på franska så tyckte bilderna förtjänade lite extra glans.

Ingredienser

30 ml dry gin
30 ml söt vermouth
20 ml grön chartreuse
10 ml Campari

Utrustning

Jigger
Rörglas (eller annat att röra i)
Barsked (eller annat att röra med)
Cocktailsil
Is
Tumbler- eller whiskeyglas

Garnering

Apelsinskal

Gör såhär

  1. Häll ingredienserna i rörglaset
  2. Fyll med is och rör om i ca 30 sekunder
  3. Sila innehållet i ett glas med is och garnera med en bit apelsinskal

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar