Slurk Header

Fem boktips inför julen

Skrivet av Jakob Nylund 09.12.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Med julen bara några veckor bort (spoiler alert) så tänkte jag att det skulle vara på plats med några boktips på temat drinkar och cocktails. Du har säkert en person i din närhet som du vet skulle gilla att snöa in sig på detta ämne och sedan tacka dig genom att bjussa på goda drinkar.
Boktips 01

1. Liquid Intelligence - Dave Arnold

Varför ska jag köpa drinkböcker, finns inte alla recept på nätet? Okej, det är nästan sant. Däremot är Dave Arnolds bok en perfekt startpunkt för alla som vill lära sig mer om hur man gör bra drinkar från grunden. Vissa delar är nördiga och total överkurs (som att blanda sin egen kininsirap eller använda vakuuminfusion) men överlag är boken sprängfylld med användbara tips på allt från utrustning och teknik.

2. Imbibe! - David Wondrich

David Wondrich är precis som Dave Arnold en annan levande legend inom cocktailvärlden som samlat allt som är värt att veta om alla typer av drinkar och spritsorter. Här finns också klassiska originalrecept på 120 amerikanska drinkar.

3. Clean Cocktails - Beth Ritter Nydick och Tara Roscioli

För dig som vill tänka på hälsan men ändå ta en drink ibland så är Clean Cocktails ett givet köp. Den innehåller massor med originella recept med naturliga sötningsmedel, nyttiga örter och annat grönt gott. Dessutom innehåller den ett femtontal recept för att blanda en hel tillbringare till fest och högtider.

4. Regarding Cocktails - Sasha Petraske

Ifall du redan har de klassiska drinkrecepten på dina fem fingrar så är detta en utmärkt fortsättningskurs. Unika, varierande och nyskapande cocktails som gör att du har drinkar att blanda i åratal.

5. Smuggler's Cove - Martin Cate och Rebecca Cate

Ska du köpa julklapp eller present till en romfantast så finns det inte en bättre bok än denna. Den innehåller allt om olika typer av rom, massor med fascinerande historia och givetvis alla romdrinkar du någonsin kommer orka blanda.

Nästa vecka blir det juldrinkar, så missa inte det!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar