Oravais Rökeri bjuder på lokalproducerade kvalitetsprodukter

Skrivet av Linda & Herman 04.11.2021 | 0 Kommentarer

Oravais Rökeri bjuder på inhemska lokalproducerade kvalitetsprodukter med äkta gammaldags röksmak sedan 1999. På rökeriet sköts allting från råvara till färdig produkt som sedan fraktas till butikshyllorna.

IMG 8791
Det hade dukats fint inför vårt besök, från vänster VD Caj Norrgård, Anssi Marttinen från Radio Vasa, försäljare Johan Lillqvist. 

IMG 8744

Gott så in i norden här rökt nöt saltkött, rökt kassler, rökt skinka och rökt kalkon.

IMG 8754

Specialgjorda arbetsredskap i rostfritt stål av lokala entreprenörer hjälper till på råsidan. Det är väldigt viktigt med hygienen 25% av dagen går åt att tvätta redskapen.

IMG 8751

Tiina Damlin har jobbat som produktutvecklare för Oravais Rökeri sedan 2017. Dagarna börjar redan vid 04:00 för henne, här står hon inne i rökugnen. En väldigt god rök arom fanns hela tiden i luften.

IMG 8748

Såhär ser köttet ut när den kommer till Oravais Rökeri. 

IMG 8750

Charles Höglund är köttmästare och har jobbat på Oravais rökeri sedan starten 1999. Han har svängt om dygnet pga. sitt arbete, dagarna börjar redan kl 01:00 på natten. På bilden har man redan rullat och satt nät kring köttet.

IMG 8756

Efter att köttet har fått nät och packats färdigt så ska den stå och mogna i c. 5-7 dagar. VD:n Caj Norrgård på bild.

IMG 8760
Efter mognadsprocessen ser köttet ut såhär. I nästa steg ska köttet skivas.

IMG 8762

Här paketerar Tatyana köttskivorna till den slutgiltiga produkten.

IMG 8769

Här är den sista anhalten i kedjan, Johan Lillqvist sätter etiketterna på de färdiga produkterna. Det syntes att han gjort det förr "han är så snabb att vågen inte hinner med” säger han, men det gäller att vara noggrann och ha glasögonen rätt på. Johan har jobbat på Oravais Rökeri sedan 2004.

IMG 8764

Här olika produkter före de fått sina etiketter. Under jultiden är det som mest bråttom på rökeriet, familjestorlekarna är väldigt populära då.

IMG 8767

En väldigt trevlig dag vid Oravais rökeri, det märktes verkligen att personalen trivdes och hade roligt i sitt jobb. Humorn och glädjen fanns med i hela processen. Det var roligt att få bekanta sig med produktionens alla delar, man fick lära sig hur hela kedjan fungerade alla dess skeden från råvara till slutprodukt. Noggrannhet och kvalitet är något som Oravais rökeri inte bantar på det märktes. 

IMG 8781


Smakernas Österbotten med Linda & Herman

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar