Smakernas Österbotten tackar för detta år!

Skrivet av Linda Alanen 28.12.2021 | 0 Kommentarer

Med sju unika avsnitt i bagaget tar Smakernas Österbotten nu paus och siktar på säsong två till våren. I programserien åker jag (Linda Alanen) tillsammans med Herman Hagnäs runt Österbotten och bekantar oss med lokala smaker vid restauranger och gårdsbutiker samt besöker Österbottniska producenter.

Här följer en kort presentation på de avsnitt som det inte finns inlägg om här på Sevendays men hittas intervju av på radiovaasa.fi

Smakernas Österbotten hade sin premiär i oktober 2021 med Yvonnes Garden, ett chiliparadis i Pensala, Oravais. Yvonne Björkholm är eldsjälen bakom den otroliga chiliträdgården med 300 olika chili sorter från världens alla hörn. Yvonne är en erfaren odlare och ger oss de bästa smaktipsen när det kommer till chili.

Yvonnesgarden bild

Granholm ́s i Maxmo skärgård bjuder på lokalproducerade godsaker. I intervjun tillsammans med Monica och Samuel Granholm bekantar vi oss med deras breda sortiment. Fabriken tillverkar bland annat fudge, saft, gelé, björksav och glögg.

Granholms bild

Fiskdisken i Vasa är som en liten saluhall. Där finns allt från fisk och kött till godis, marmelader, pasta och glögg! Med andra ord här hittar du fina presenter och delikatesser till matbordet.

Fiskdisken bild

Missa inte inläggen om; Oravais Rökeri, Bank Food & Wine, Kyrö Distillery och Andreas Knips Hembageri här på Sevendays. Glöm inte heller att gå in på radiovaasa.fi där alla avsnitt finns tillgängliga för att lyssnas!

Vi önskar er alla ett fint och framgångsrikt år 2022 med mängder av läckra lokala smaker!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar