sevendaysxbernys

Beandillas

Skrivet av Hallon & Praliner 21.03.2019

tacos10

Tacovecka!

Vi inleder med ett recept på beandillas. Detta recept ger 4 hela beandillas, delar man varje beandilla i fyra delar får man 16 portionsbitar beandilla.

Läs hela inlägget

Kikärts- och halloumitacos toppade med picklade rödbetor

Skrivet av Hallon & Praliner 19.03.2019

tacos7

 Under hösten blev vi kontaktade av Exotic Garden, ett Närpes företag som har ett unikt och stort sortiment av frön och lökar, sällsynta växter och gamla traditionsväxter.

Läs hela inlägget

Halloumiråraka med citronyoghurt, räkor och syrad rödlök

Skrivet av Hallon & Praliner 02.03.2019

halloumiraraka1

Efter att det ekat tomt här på bloggen en längre tid så återvänder nu äntligen ljuset och med det även inspirationen. Över helgen gjorde vi halloumiråraka som serverades med citronyoghurt, räkor och syrad rödlök. Gott blev det, så här kommer receptet.

Läs hela inlägget

Krustader med räkfyllning

Skrivet av Hallon & Praliner 15.08.2018

krustader med rakor

Augusti månad betyder kräftskiva, något vi alltid ser fram emot både för att vi tycker mycket om kräftor men också mycket för den härliga stämningen som infinner sig i augusti månad när det skymmer och man får sitta ute och äta kräftor. En viktigt del av kräftskivan är tillbehören så därför kommer vi att dela med oss av några klassiker som vi tycker passar bra på kräftskivebordet. Här kommer ett recept på krustader med räkfyllning. Detta recept ger ca 24 krustader (en förpackning), men krustaderna är små och man äter lätt flera stycken. Krustaderna passar bar att ha som tillbehör på kräftskivan. 

Läs hela inlägget

Gubbröra med gravad sik

Skrivet av Hallon & Praliner 17.06.2018

Kategorier:
midsommar16

Inför midsommar ville vi göra en gubbröra men eftersom alla av oss inte är så förtjusta i sill så valde vi att göra den utav gravad sik istället.

Läs hela inlägget

Grillade champinjoner

Skrivet av Hallon & Praliner 29.05.2018

gyros3

Vi fyllde pitabröden förutom med kyckling även med grillade champinjoner.

Läs hela inlägget

Kronärtskocka med citronsmör

Skrivet av Hallon & Praliner 23.05.2018

var4

En favorit i repris! Att doppa kronärtskocka i citronsmör är både gott och ett trevligt sätt att dela mat på! 

Läs hela inlägget

Sangria på vitt vin och lyxigt snacks

Skrivet av Hallon & Praliner 22.05.2018

var5

Här kommer ett recept på en Sangria som vi gjorde på vitt vin med smak av fläder, mynta, jordgubbar och nektarin. Passar bra att drickas i solsken på terassen tillsammans med lite snacks. :)

Läs hela inlägget

Fröknäcke med flingsalt och vallmofrö

Skrivet av Hallon & Praliner 06.04.2018

vacc8arlunch9

Det finns massor av recept på fröknäcke. Det här är ett recept från Leila Lindholms bok ”the Fresh Foodie” som vi testade. Vår lilla tvist är att rosta solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrö i en torr stekpanna innan de blandas ner i smeten. Genom att rosta fröna får man fram mera smak ur dem. Speciellt sesamfröna blir godare om man rostar dem.

Läs hela inlägget

Ägghalvor med rödbets- och pepparrotskräm

Skrivet av Hallon & Praliner 21.03.2018

pask23

Dessa ägghalvor piggar upp hela påskbordet med sin starka rosa färg.

Läs hela inlägget