Ägghalvor med citronkräm, räkor och malaxlimpa

Det närmar sig påsk! Fyllda ägghalvor är något som hör hemma på påskbordet för oss. Möjligheten att variera fyllningen är oändlig. Dessa valde vi att göra ganska klassiska med smak av citron. För att göra dem extra goda toppade vi ägghalvorna med räkor och en bit stekt malaxlimpa.
Fuego spicemixpanerad abborre

Ett gott sätt att variera fredagstacosen är att använda fisk som protein. Här kommer ett recept på en fuego spice mix som vi använde för att panera abborre med när vi gjorde fisk tacos.
Pizzadeg
Älskade pizza! Alltid lika gott och alltid roligt att fundera kring hurudan fyllning man ska använda. Under veckan kommer vi att lägga upp pizzor med två olika fyllningar. Men först kommer ett recept på pizzadegen. Den här pizzadegen räcker till 3 stora pizzor.
Dadlar fyllda med kräm på malaxlimpa

Dadlar fyllda med kräm på malaxlimpa
30-40 dadlar
100 g philadelphiaost
5 skivor malaxlimpa
2 msk smör
Salt & flingsalt
Olivolja
Vispad pannacotta med pepparkakscrumble och persimon

En julig efterrätt att servera på julmyset, glöggminglet eller varför inte som efterrätt på julafton.
Fikonmarmelad med julig smak av kanel

Fikonmarmelad äter vi året runt tillsammans med ost och kex. Men nu till jul är det roligt att göra en fikonmarmelad med lite gulligare touch. Kanelen ger marmeladen julig smak samtidigt som caynnepepparn ger den lite hetta och konjaken ger fyllighet. Ett tips är att koka och ge bort som julklapp , kanske tillsammans med en bit ost och ett gott fröknäcke.
Havtornsinkokta äpplen som serveras på på pepparkakssnittar tillsammans med ostkräm

Decembermånad består mycket av att umgås vänner och bekanta och då passar det bra att bjuda på lite små tilltugg som passar att servera med glögg eller annan varm dryck. Här kommer ett recept på havtornsinkokta äpplen som serveras tillsammans med en ostkräm på pepparkakor.
Grönkål med parmesan, pinjan och granatäpple
Ett gott tillbehör till en middag är denna stekta grönkål som piffas upp med riven parmesan, pinjenötter och granatäpple.