sevendaysxbernys

Ägghalvor med citronkräm, räkor och malaxlimpa

Skrivet av Hallon & Praliner 20.03.2018

pask26

Det närmar sig påsk! Fyllda ägghalvor är något som hör hemma på påskbordet för oss. Möjligheten att variera fyllningen är oändlig. Dessa valde vi att göra ganska klassiska med smak av citron. För att göra dem extra goda toppade vi ägghalvorna med räkor och en bit stekt malaxlimpa.

Läs hela inlägget

Fuego spicemixpanerad abborre

Skrivet av Hallon & Praliner 13.03.2018

fishtacos19

Ett gott sätt att variera fredagstacosen är att använda fisk som protein. Här kommer ett recept på en fuego spice mix som vi använde för att panera abborre med när vi gjorde fisk tacos. 

Läs hela inlägget

Mango chutney

Skrivet av Hallon & Praliner 08.03.2018

indiskt25

Som tillbehör till den indiska kycklinggrytan gjorde vi även mango chutney.

Läs hela inlägget

Pho soppa

Skrivet av Hallon & Praliner 28.02.2018

wietnam9

Här kommer ett recept på en enkel variant på en vietnamesisk Pho soppa!

Läs hela inlägget

Pizzadeg

Skrivet av Hallon & Praliner 06.02.2018

Älskade pizza! Alltid lika gott och alltid roligt att fundera kring hurudan fyllning man ska använda. Under veckan kommer vi att lägga upp pizzor med två olika fyllningar. Men först kommer ett recept på pizzadegen. Den här pizzadegen räcker till 3 stora pizzor. 

Läs hela inlägget

Dadlar fyllda med kräm på malaxlimpa

Skrivet av Hallon & Praliner 18.12.2017

jul8

Dadlar fyllda med kräm på malaxlimpa
30-40 dadlar
100 g philadelphiaost
5 skivor malaxlimpa
2 msk smör
Salt & flingsalt
Olivolja

Läs hela inlägget

Vispad pannacotta med pepparkakscrumble och persimon

Skrivet av Hallon & Praliner 17.12.2017

jul4

En julig efterrätt att servera på julmyset, glöggminglet eller varför inte som efterrätt på julafton.

Läs hela inlägget

Fikonmarmelad med julig smak av kanel

Skrivet av Hallon & Praliner 15.12.2017

jul6

Fikonmarmelad äter vi året runt tillsammans med ost och kex. Men nu till jul är det roligt att göra en fikonmarmelad med lite gulligare touch. Kanelen ger marmeladen julig smak samtidigt som caynnepepparn ger den lite hetta och konjaken ger fyllighet. Ett tips är att koka och ge bort som julklapp , kanske tillsammans med en bit ost och ett gott fröknäcke. 

Läs hela inlägget

Havtornsinkokta äpplen som serveras på på pepparkakssnittar tillsammans med ostkräm

Skrivet av Hallon & Praliner 14.12.2017

jul5

Decembermånad består mycket av att umgås vänner och bekanta och då passar det bra att bjuda på lite små tilltugg som passar att servera med glögg eller annan varm dryck. Här kommer ett recept på havtornsinkokta äpplen som serveras tillsammans med en ostkräm på pepparkakor. 

Läs hela inlägget

Grönkål med parmesan, pinjan och granatäpple

Skrivet av Hallon & Praliner 05.12.2017

Ett gott tillbehör till en middag är denna stekta grönkål som piffas upp med riven parmesan, pinjenötter och granatäpple.

Läs hela inlägget