sevendaysxbernys

Varm brie med tomat- och pepparkakstäcke

Skrivet av Hallon & Praliner 29.11.2017

uppesittar13

Det här receptet kommer från restaurangen Linds Kök i Närpes. Receptet finns i deras senaste kokbok ”Linds Kök Kokbok – Ur det annorlunda köket”. Nu hade vi inte boken till hands så vårt recept är kanske inte exakt som det i boken, och på restaurangen serverar Maria rätten med ostkuber av brie, blåmögelost och gouda. Vi gjorde receptet med en brieost. Har du inte varit på Linds Kök tidigare så rekommenderar vi ett besök dit.

Läs hela inlägget

Pepparkakor och persimon 2.0

Skrivet av Hallon & Praliner 28.11.2017

uppesittar9

Nu närmar det sig december, lilla jul och adventtider med stormsteg. Det ser vi så mycket fram emot! I december blir det alltid många myskvällar med vänner och familj och därför tänkte vi under veckan tipsa om några smårätter som är lätta att göra och som passar bra till en kopp glögg. 

Läs hela inlägget

Tacos med kantarell och guacamole

Skrivet av Hallon & Praliner 09.11.2017

taco1

En annan variant på tacos som vi provade göra under helgen var med fyllningen kantarell och avokadokräm som toppas med chilimajonnäs.

Läs hela inlägget

Grön salsa

Skrivet av Hallon & Praliner 08.11.2017

Kategorier:

Här kommer ett recept på en god grön salsa med smak av lime och koriander. God att toppa tacosen med eller att äta tillsammans med nachos.

Läs hela inlägget

Smördegssnitt med grönkål, soltorkad tomat och fetaost

Skrivet av Hallon & Praliner 31.10.2017

scones8

Ett gott salt tilltugg på afternoon tea- eller buffébordet.

Läs hela inlägget

Bruschetta med tomat och mozzarella

Skrivet av Hallon & Praliner 05.10.2017

bolognes9

Tomat - mozzarella - olivolja - basilika och ett gott bröd blir tillsammans en god förrätt eller rätt till tapasbordet. Över helgen skulle vi koka en bolognese och då ville vi ha något ganska lätt att äta till förrätt under tiden som bolognesen puttrade på spisen. Vi gjorde tomat- och mozzarella bruschetta. Ett säkert kort! :)

Läs hela inlägget

Att doppa kronärtskocka i citronsmör!

Skrivet av Hallon & Praliner 28.09.2017

kantarellrisotto5

Att doppa kronärtskocka i citronsmör är både gott och ett trevligt sätt att dela mat på! Hittar du färska kronärtskockor så tycker vi du ska testa detta.

Läs hela inlägget

Krabbelurer med kanel och äpplen

Skrivet av Hallon & Praliner 15.09.2017

Krabbelurer.1

Krabbelurer eller pösplättar som de också kallas passar bra till helgfrukosten eller som mellanmål. Vi tycker att de är goda att äta på klassiskt vis med sylt och lättvispad grädde men denna gång serverade vi dem med kanel, äpplen, lite honung och grynost.

Läs hela inlägget

Gazpacho

Skrivet av Hallon & Praliner 14.09.2017

Gazpacho.1

Gazpacho - denna spanska läckra grönsakssoppa som äts kall är vårt bidrag till kampanjen #levlokalt. Gazpacho passar bra till förrätt, på buffébordet eller som en lättare lunch. 

Läs hela inlägget

Lobster rolls

Skrivet av Hallon & Praliner 05.09.2017

lobsterroll10

Vill du lyxa till det lite extra kan vi verkligen rekommendera lobster rolls till middag. Lobster rolls känns lyxiga samtidigt som de går enkelt och snabbt att göra. Vill du inte baka ditt eget hot dog bröd går det bra att köpa ett hot dog bröd som du tycker om, eller varför inte fylla ditt favoritbröd med denna goda röra.

Läs hela inlägget