EN GLIMT AV NICE

onsdag 13 juli 2016 - 16:36 | 2 Kommentarer

Det är nästan oundvikligt att bildbomba er när jag har mobilen full med semesterbilder från Frankrike. Speciellt när jag inte har så mycket annat viktigt att komma med just nu. Men varje gång jag sätter mig ner för att blogga om resan Tim och jag gjorde i juni tar mitt tålamod slut när jag ska försöka gallra igenom hundratals semesterbilder och få ihop en steg-för-steg berättelse om allt vi sett och gjort. Därför bjuder jag istället på glimtar från vår resa och som helt enkelt får komma lite huller om buller. Vi börjar med första destinationen, Nice.  


IMG 6792

IMG 6796

IMG 8362

Det första jag tänker på när jag hör Nice: stenstrand.

 

image1

Här kunde jag äta lunch varje dag.

 

IMG 8364

Strandhäng. 

 

IMG 83781

Första kvällen tog vi paraplyet under armen och gick ut för att söka en bit mat. Vi gick in på första bästa stället och satt och såg på regnet som öste ner utanför. Det var mysigt.

 

IMG 8367 2

IMG 8369

Det bjöds på betydligt bättre väder andra kvällen. 


IMG 8387

image1 5

image2 5

Innan vi letade upp en restaurang gick vi upp på Colline du Chateau, som tydligen betyder Slottskullen, som har utsikt över hela staden. 

IMG 8384

IMG 8386

IMG 8389

Att bara strosa runt och se på arkitekturen i staden är egentligen den enda sysselsättning man behöver i Nice. Alla byggnader är fantastiskt vackra.

 

Det var några glimtar av Nice och en början på vår syster-bror resa. Tack Tim för allt du gör för mig och för att du ville umgås med din lillasyster trots att dina semesterdagar var få. Och tack André, som också var bjuden på resan men som tyckte att Tim och jag förtjänade en resa tillsammans på tu man hand. Vilka osjälviska, underbara män jag får ha i mitt liv.

Det var också underbart att spendera mina första dagar någonsin i landet Frankrike. Jag slogs av de fina byggnaderna och av att fransmännen inte alls är så otrevliga som de sägs vara. Jag var positivt överraskad redan här och jag hade ingen aning om att det bara skulle bli bättre. 

 

namnblogg12

Kategorier:

Sommar 2016

2

Kommentarer

 • Ulf

  15.07.2016 02:30 (1 år sen)

  Du har ju lite dålig timing nu.

  • Sonja Sparv

   17.07.2016 22:44 (1 år sen)

   Som tur var vi där för en månad sedan...


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.