NYTT KONCEPT: VECKOREFLEKTIONER

måndag 15 maj 2017 - 18:35 | 0 Kommentarer

Nu hörni, tänkte jag börja med en ny grej här. Igår kväll satt jag och tänkte att jag borde återuppta min "Bra bok". Det börjar bli ett tag sen jag skrev i min braiga bok och vad den gick ut på var att jag varje kväll innan jag gick och la mig skrev ner tre saker jag hade gjort bra under dagen, tre saker jag var tacksam för och tre saker jag behövde hjälp med. Jag var på väg att söka upp min Bra bok igår när jag kom på att jag kunde införa någon slags veckoreflektion här istället, i hopp om att få ner åtminstone ett inlägg per vecka här på bloggen.  

 


Mina veckoreflektioner kommer vara en
eller flera punkter som jag skriver till mig själv. Det kan vara vad jag lärt mig, kommit till insikt om eller reflekterat över under veckan. Det kan vara små påminnelser till mig själv eller bara någon obetydlig punkt om något obetydligt. Det kan vara djupt och det kan vara ytligt. Om det finns någon stackare som vill lära känna mig bättre, kan det här möjligtvis vara en början. 


 

 

veckoreflektioner3

 

○ Jag återigen insett att jag blir stressad när jag inte har kontroll över situationer. Jag har egentligen väldigt låg stresströskel. Det har jag haft så länge jag kan minnas, men jag har hittat strategier som jag använder omedvetet mer eller mindre idag för att hantera stress. De här omedvetna strategierna gör att jag emellanåt kan tro att jag tål stress väldigt bra, men egentligen hanterar jag den så långt på förhand på olika sätt. Denna punkt ska alltså leda till att jag lärt mig att det är okej att inte ha koll på allt, det löser sig ändå. Tänk alltid logiskt. Reflektera över vad som är det värsta som kan hända i situationen? Ofta märker du att värsta tänkbara scenariot inte är så värst farligt. Reflektera och tillåt dig att landa i det. 

 

○ Om måla ska vara min så kallad terapi, borde jag försöka att bli bättre på att ha tålamod och njuta av varje penseldrag istället för att ge utrymme för prestationstrollen som förstör det roliga. image3 56 2In the making...○ Jag kommer långt med ett leende, värme och ödmjukhet. 

○ Om jag tror jag ska komma ihåg att jag har en bananpannkaka i ugnen under tiden jag skriver det här, har jag fel. 

 

 

Kategorier:

Reflektioner

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.