fredag 18 augusti 2017 - 20:58

LIVETS VINSTER

Det är svårt att veta vad jag ska skriva efter en sommarpaus. För en gångs skull har jag faktiskt ett par utkast i arkivet, men det är så länge sedan jag skrev dem nu. Sommaren börjar snart officiellt vara finito och jag hurrar inombords. Jag längtar efter en riktig vardag. Ibland tycker jag att jag är extremt tråkig som föredrar vardag framför sommar och lov, men oftast ser jag det som livets vinst att få känna så. 

 image1 11

 


Men glad och tillfreds har jag även varit i sommar, trots en annorlunda vardag. Det var en del velande fram och tillbaka i våras var jag egentligen skulle hålla hus. Men i maj fick nyexaminerade jag ett sommarvikariat på svenska sidan av Kvarken och det bästa av allt är att detta vikariat förlängdes till nästa höst. Jag är så himla himla glad och tacksam över att få ha ett jobb här i Umeå. Ett jobb som jag gladeligen kör till varje morgon. Ännu en vinst i livet, att få trivas på sitt jobb. 

 

År 2017 har hittills flytit på som jag vet inte vad, och sommaren har inte varit något undantag. Nu är jag tillbaka i Umeå efter en ledig vecka hemhemma. Imorgon kommer André och då packar vi om och tar flyget till Grekland på kvällen. Vi ska bara tanka energi efter sommaren och bara njuta av tid tillsammans. Det ska bli så obeskrivligt härligt!

 

 

söndag 9 juli 2017 - 20:42

HELG OCH SOMMAR

Jag får lov och tacka vädergudarna som prickat in sommarvädret till lördag och söndag de två senaste helgerna. Det har varit riktigt skönt att jobba de här senaste veckorna när det har varit regn och mulet väder (förlåt, semesterfirarna!) men till helgerna då har jag njutit av långa cykelturer och sand mellan tårna. 

 

image3 2

image2 2

image4 2

 

Tre bilder från förra helgen.

 

Som jag skrev på min story på instagram i fredags -  vissa fredagar kommer med mer lägligt än andra. Hela veckan flöt på hur bra som helst fram till torsdag eftermiddag då bromsarna på bilen gav upp i stan... Och det är faktiskt det jag har varit mest orolig för över att vara ensam i Umeå i sommar, att tänk om bilen går sönder, vad gör jag då?! Nå väl, det löste sig och bilen är på service. Det är ju bra att jag får ta tag i sådana här saker själv, lära mig och inte förlita mig på att André fixar allt sånt. Jag är så beroende av bilen just nu. Det är lite bökigt när jag är tvungen att åka både buss och tåg till jobbet, men förhoppningsvis är bilen frisk imorgon! 

 

image1 8

image2 6I helg har jag bara
njutit av mitt eget sällskap. Gått och lagt mig tidigt, gett mig ut på långa cykelturer i skogen som lett mig till havet och pausat med en bok i handen. Helt ljuvligt. Nu ska jag bara jobba i fyra dagar till och sen på tordagskväll åker jag hem över helgen. Åh, den här sommen susar verkligen iväg i rekordfart. 

 

 

 

 

 

torsdag 29 juni 2017 - 21:22

MITT I VECKAN RAPPORT

image2 4Vyn bredvid min arbetsplats. 

 

Ja, här rullar dagarna på. Oftast i hög hastighet, men däremellan även i sakta mak. Jag har haft min första dag som ensam arbetsterapeut på den avdelningen som jag jobbar på. Nästa vecka blir första veckan jag är helt själv. Känns roligt, men minst sagt utmanande. Men allt det här nya och skrämmande går mycket bättre att ta sig igenom när man en gång accepterar läget, och är snäll mot sig själv. Om det är någon gång jag ska vara helt vilsen, ställa tusen dumma frågor och verkligen ta mig fram genom att misslyckas här och där, så är det ju just nu. Även om jag förundras över mina kollegor över hur mycket de kan, så förstår jag ju att de också har varit i samma sits som mig någon gång. Alla börjar vi mer eller mindre från noll. Det är alltså skönt att acceptera det, det blir mycket roligare utan den där stressen. 

 

Det blir mycket jobbsnack här nu, men det är ju så mycket som händer inom en när man får utvecklas inom sitt yrke för första gången. Utöver jobbet försöker jag varva kvällarna med att vara sysselsatt och att göra ingenting. Jag har bland annat börjat sälja halva min garderob på ett loppis i stan. Och igår var jag även på supergod middag hos Rebecka och Mathias. Så mysigt. 

 

image3 2

 

 

söndag 25 juni 2017 - 21:59

EN MIDSOMMARHELG I UMEÅ

image1 2

 

I helgen har André varit här med mig och vi startade helgen med att fira en lugn men rolig midsommar i Grubbe hos Viktor och Fanny. Även om det inte blev en midsommar på sjön, hade vi i varje fall midsommarens två viktigaste ingredienser; fantastisk god mat och fantastiskt sällskap. 

 

image3 1

 


Resten av helgen har vi
bara tagit vara på tiden tillsammans och gjort så lite som möjligt. Jag tycker annars att det finns två sidor med att vara ledig i tre dagar. Eller det är nästan som att singla slant. Antingen känner jag mig riktigt redo för en ny arbetsvecka på söndagkväll, eller så känns det bara tungt att tänka på att man är tvungen att aktivera sig morgonen därpå. Idag landar kronan på det senare alternativet. Det blev liksom en abrupt paus när jag var mitt i att komma igång med nya rutiner och bekanta mig med ett nytt ställe och nya människor. Men å andra sidan skulle jag verkligen inte orka vara ledig en dag till och jag ser framemot att fortsätta lära mig allt nytt på jobbet. Som tur har jag ännu en till inskolningsvecka innan allvaret börjar riktigt på riktigt. Riktigt just ska jag bädda ner mig i sängen med en bra bok. Men först måste jag kanske se ett till avsnitt av Broadchurch. Brittisk kriminalserie, det blir inte mycket mer söndag än så. 

 

 

fredag 23 juni 2017 - 11:26

VÄLKOMNAR HELGEN

image4

 

Åh, vad skönt det är att vakna upp till långhelg. Men ännu skönare är känslan i kroppen; känslan av en härlig trötthet, lugn och "jag klarar det här". Min första vecka på jobbet har gått över förväntan. Det är ju omöjligt att veta på förhand om man kommer trivas eller inte på ett nytt jobb. Inte för att jag har gått och förberett mig på det värsta, men jag är ju trots allt ganska realistisk av mig och vet att det kan bli så att det inte alls känns bra. Men just nu känns det rätt och det är roligt att kunna slappna av och njuta av midsommarhelgen. Jag ska snart hämta upp André i hamnen och ikväll ska vi fira in helgen med Viktor och Fanny. Just idag saknar jag inte sommarvärmen, att vara ute vid havet eller det traditionella midsommarfirandet. Helgfeelingen har hittat hit ändå. Ha en skön helg alla, oavsett hur ni väljer att spendera den. 

 

image1 1