VALFRIHETENS PARADOX

söndag 8 oktober 2017 - 22:47 | 0 Kommentarer

I fredags när jag tog helg var jag extra mos i huvudet efter alla kurser och utbildningar som snurrat runt i mitt huvud under veckan. I fredags satt jag på jobbet satt jag och rev mig i håret när jag försökte göra upp plan A, B och C i hopp om att komma underfund med bästa möjliga lösningen inför våren. Samtidigt som jag rev mig i håret kände jag också en tacksamhet över att faktiskt få ha möjlighet att forma sin egen väg och bli det man verkligen vill. 

 

Men jag var ändå tvungen och skriva ner en lapp åt mig själv i fredags där jag ställde mig själv en fråga: "Om du slutar stressa och inte tänker på tid överhuvudtaget, vad skulle du göra då?". Jag är 23 år och stressar över alla valmöjligheter som finns att jag blir alldeles slut i huvudet. Jag tror att allt behöver ske så fort som möjligt, för att livet tar slut vid 30 (=hus, lån och barn). Vilken tur att man har kollegor och vänner som lugnar och försäkrar mig om att det är då livet egentligen börjar. Det finns en psykolog som heter Barry Schwartz som pratar om valfrihetens paradox, blir det för många alternativ att ta ställning till överväger de negativa effekterna som uppstår i samband med själva valsituationen. En överväldigande mängd valmöjligheter kan leda till oro och stress, speciellt bland unga i dagens samhälle. Så jag tar ett steg tillbaka och ser situationen ur ett större perspektiv. Och fötterna landar tillbaka ner på jorden, den ena före den andra. 

 

image1 3

 

I helg har jag släppt alla "fortsatta studier"- tankar och haft semester från hjärnan. Förutom vid ett par diskussioner på lördagsbrunchen. Vilken ynnest det är med kloka och fina vänner. ↑  Efter en söndagslenkki med André och en tallrik pestopasta framför Parlamentet och Beck är jag redo att sätta igång hjärnan igen imorgon och återvända till min arbetsplats som ger mycket mer än den tar. Tänk ändå, vad bra man har det. 

Kategorier:

Min vardag

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.