VARFÖR SKA DU SÖKA TILL UMEÅ UNIVERSITET?

onsdag 29 mars 2017 - 15:56 | 0 Kommentarer

Det är den tiden på året då det är dags att söka in till universitet och högskolor. Jag minns att det var väldigt spännande tider fylld med längtan och förhoppningar. Jag tänkte ta tillfället i akt och lista några punkter om Umeå universitet och varför ni borde söka er hit!

 

 Brett urval av utbildningar och kurser 

På Umeå universitet är det bara att välja och vraka mellan program och kurser. Att det finns ett attraktivt och brett urval av utbildningar var den största anledningen till att jag och André sökte oss hit. Umeå var den enda studiestad som erbjöd något för oss båda. Ingen av oss var väl helt hundra på de utbildningar vi sökte till och efter ett år på ekonomilinjen bestämde sig André ändå att han ville bli tandläkare och då var det enkelt för honom att byta utan att vi eller han behövde flytta. Det är vi tacksamma för idag! 

Här kan ni skrolla igenom utbildningar. 

 

Stort campus med fler än 30 000 studenter

Umeå campusområde är otroligt stort och jag har ännu inte utforskat alla områden trots att jag bott här i snart tre år. Man tröttnar aldrig att vistas här, det är en sak som är säkert. Det går alltid att hitta nya, inspirerande miljöer att plugga i.

 

image7

 

 

 Du får unik erfarenhet
Här kan du skaffa erfarenhet inom ditt område som kan sticka ut när du söker jobb i Finland. Jag har fått intrycket av att Sverige och Finland kan skilja sig åt i arbetssätt inom många olika områden. Som ergoterapeut t.ex. arbetar vi väldigt olika, något som jag ser som en fördel när jag flyttar tillbaka till Österbotten. Svenskarna tenderar ju att ligga liiite före i utvecklingen inom vissa områden, så det är bara att samla ihop massor med kunskap och erfarenheter som man kan ta med när man flyttar hem igen. 

 

Nära hem, men tillräckligt långt borta

Bor du i Österbotten har du väldigt nära hem, samtidigt som du är tillräckligt långt borta för att få ett uppskattat miljöombyte. Om saknaden till familj och vänner blir alltför stor hoppar du bara på båten och åker hem för 26€.  

 

image4

 

Internationella forskare/doktorander = bra föreläsare

Inom många forskningsområden tillhör Umeå universitet bland de bästa i världen. Det är många internationella forskare/doktorander som är stationerade här och som även ger föreläsningar. 

 

Otroligt lätt att älska staden

Jag har trivts i den här staden sen dag 1! Det är en väldigt bra känsla i Umeå. En mysig och hemtrevlig stad med allt man kan tänkas behöva i shoppingväg och med bra utbud av restauranger och fik. Det är heller inte så svårt att trivas med norrlänningar (eller svenskar överlag). I vårt grannland får vi verkligen lära oss att att småprata och utveckla vår sociala förmåga. 

 

image2


Eventuellt lättare intag 

Populära utbildningar som finlanddsvenskar söker in till här är läkar-, tandläkar- och psykologprogrammet eftersom det är betydligt lättare att komma in här än i Finland. Det går att diskutera länge det här om det är bra eller dåligt att Sverige varken har inträdesprov eller intervjuer till sina utbildningar. T.ex om du inte är särskilt nöjd med dina betyg kan du tokläsa på högskoleprovet (som egentligen inte är svårt, det krävs bara att man är allmänutbildad och snabbtänkt) och komma in på enbart bra poäng på högskoleprovet. Här kan du läsa mer om högskoleprovet image2 89


Det var det! Jag har aldrig ångrat vårt val att flytta till Umeå. Ett av de bästa besluten i mitt liv! 

 

Jag svarar gärna på frågor om ni undrar något annat om Umeå!

 

 

Kategorier:

Studielivet

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.