VECKOREFLEKTION

söndag 21 maj 2017 - 23:22 | 0 Kommentarer

Dags för veckoreflektioner från vecka 20. Förra veckan skrev jag att mina veckoreflektioner kommer vara en eller flera punkter som jag skriver till mig själv. Jag tar lite tillbaka det om att det enbart skulle vara till mig själv, det kan alltså också vara sånt jag lärt mig, kommit till insikt om eller reflekterat över under veckan. Det kan vara små påminnelser till mig själv eller bara någon obetydlig punkt om något obetydligt. Det kan vara djupt och det kan vara ytligt. 


 

 

veckoreflektioner2

 

 

○ Om du tänker att du vill höra av dig till någon, gör det direkt. Om du inte gör det när du tänker på det kommer det ytterligare ta dagar, veckor eller månader innan det blir av. Det tar ju faktiskt inte många sekunder att skicka iväg ett "hej, har tänkt på dig jättelänge nu, hur har du det?". 

 

○ Jag har kommit på en ovana som jag vill bli kvitt. Jag har märkt att allt jag gör ska gå så himla fort; borstar jag tänderna ska jag samtidigt t.ex leta fram kläder till morgondagen, brer jag en smörgås brer jag som om det skulle vara en tävling på tid, diskar jag diskar jag som om vattnet snart ska ta slut. Under min senaste praktikplats kom jag i kontakt med en del kvinnor med utmattningssyndrom och just det här med att allt skulle gå så fort eller att flera saker skulle göras samtidigt var inget sällsynt snarare tvärtom. Inte för att just jag är stressad på något vis, men jag tycker det är mycket onödig energi som går åt till att skynda framåt hela tiden. 

 

image3

 

○ En liten hjälpande hand kan ge så mycket. Häromdagen hjälpte jag en snubbe att hitta matlagningsyoghurt i butiken. Vi diskuterade lite vad man egentligen har yoghurten till och letade en stund innan vi hittade den. Och den tacken jag fick för att jag gav en minut av min tid. Det är så enkelt att bli glad, speciellt i det här landet där tröskeln för att be om hjälp av en främling inte är så hög. 

 

Kategorier:

Reflektioner

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.