3 tips för perfekt dekorerade pepparkakor

måndag 12 december 2016 - 13:46 | 2 Kommentarer

- Du får inte ta av dom dekorerade pepparkakorna före jag har fått fota dem i dagsljus!

Såna regler är väl ganska vanliga i blogghushåll, eller? Nu har jag smaskat på pepparkakorna själv då resten av familjen har vant sig vid att den burken är no-no under under de fem dagar som det tog innan jag var hemma i dagsljus. (Oj, vad jag längtar efter mer dagsljus!)

Pepparkakor med glasyr | Sevendays.fi/Spira

 

Jag hade planer på att göra egen glasyr för att kunna göra fina, tunna mönster och prickar. Men så blev det inte, utan jag använde köpis-tuber. Glasyren som finns i butiken (jag köpte Golden Stars glasyr) är ganska tjock och tubens hål är stort då man klipper upp det. Men det gick bra det också!

Hemligheten är att värma tuben i ett glas varmt vatten - så varmt som du får ur kranen. Skippa prickar och brutna linjer. Gör istället steck och kurvor som går ända ut till kanten av pepparkakan och bryt av glasyrsträngen mot pepparkakas kant. Och sist men inte minst: långsamma rörelser!

Har du fler tips?

Pepparkakor med glasyr | Sevendays.fi/Spira

Pepparkakor med glasyr | Sevendays.fi/Spira

Den här veckan håller jag i Sevendays' instagramkonto. Kika in på @sevendays.fi! Och om du inte redan följer mig på @spirablogg så får du gärna kika in där också!

Kategorier:

Mat & Bak

2

Kommentarer

  • Kitty

    14.12.2016 00:25 (1 år sen)

    Så är det här också! De fick dekorera sina egna kakor, men mina ska ingen röra! :D /Kitty


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.