Blomstrande bröllop

fredag 24 februari 2017 - 15:30 | 2 Kommentarer

Blomstrande bröllop, ett finlandssvenskt bröllopsmagasin | Sevendays.fi/Spira

 

Äntligen har jag det i min hand, det finlandssvenska bröllopsmagasinet Blomstrande bröllop. Ja, jag hade det redan en gång, men det exemplaret gav jag bort. Skaparna av magasinet, Julia Lillqvist och Amanda Helling, har redan beställt en tredje upplaga, så konceptet har verkligen blivit en succe!

Jag och Jonas firade 10-års bröllopsdag i somras. 10 år! På den tiden fanns inget Pinterest, inget Instagram och knappt några bloggar heller. Jag skulle älska att gifta mig idag, med alla idéer, inspirationskällor och möjligheter som kommit sen dess. Men så kan det hända att det med min iver och min partners, hmm, enklare approach inte alls skulle bli något bröllop. Och det är mycket det som Blomstrande bröllop handlar om: Det viktigaste av allt är de två personerna som ska gifta sig och kärleken mellan dem, inte allt ståhej med ytliga ting och omvärldens förväntningar.

Den första artikeln har jag fått äran att göra. Om hur man gör en blomsterkrans, och även om mina tankar kring bröllopsblommor.

 

Blomstrande bröllop, ett finlandssvenskt bröllopsmagasin | Sevendays.fi/Spira

 

Bilderna är så vackra. Inte minst bröllopsbilderna från Island, tagna av Ellen Kivistö. Jag och Jonas åkte faktiskt till Island på bröllopsresa. Oj, vad jag längtar dit igen. Det finns så mycket vi inte hann se, bland annat det fantastiska vattenfallet som Ellens bilderna är tagna vid.

 

Blomstrande bröllop, ett finlandssvenskt bröllopsmagasin | Sevendays.fi/Spira

 

Förutom själva sakinnehållet i magasinet så gillar jag verkligen själva utseendet. Inga fullproppade sidor, utan istället stora bilder och sköna doser tom yta. Det gör läsupplevelsen ännu mer njutbar och harmonisk. Uppslaget på nästa bild är förresten skrivet av min Sevendays-kollega Ellen Strömberg.

 

Blomstrande bröllop, ett finlandssvenskt bröllopsmagasin | Sevendays.fi/Spira

 

Nu väntar jag bara på en lugn stund så jag får plöja igenom alla sidor jag ännu har olästa. Bra jobbat Julia och Amanda! Om du vill beställa ett eget ex kan du göra det på Blomstrandes webshop.

Ha en skön helg! Det ska jag ha.

Kommentarer

 • Trädgårds-Nina

  24.02.2017 20:11 (1 år sen)

  Men Åh. Grattis till artikeln, va roligt!!! Finns tidningen ute i butikerna nu?

  • Nina Överholm

   26.02.2017 14:10 (1 år sen)

   Tack Nina! Jo, det är jätteroligt :) Den säljs i huvudsak via webshopen. Jag vet att de förhandlar med återförsäljningsställen, nu finns den på Minun/Min i Vasa.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.