DIY: Sirliga julgranshängen med text

fredag 16 december 2016 - 15:46 | 2 Kommentarer

En vecka kvar till julafton! Så mycket kvar att göra! Samma sak varje år. Klappar ska köpas och paketeras. Och tillverkas! Julgotterna ska göras och huset ska städas, sådär så det ser bra ut i ljusens sken i alla fall. Granen ska tas in och pyntas.

Men om du har en timme eller två över där emellan så kanske du kan göra de här julgranshängena. De består av en pappersring pyntad med garn, träkula och fjädrar. På insidan har jag skrivit en textrad från en favoritjulsång. För att det ska gå lite smidigare kan du ladda ner och skriva ut min mall med 10 julsånger.

DIY julgranshänge med text | Sevendays.fi/Spira

 

DIY: Julgranshängen med text

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Du behöver:

Papper A4 (jag har använt kartong med pärlemoryta, men det går bra med vanligt kopieringspapper)

Garn

Träkulor och fjädrar eller något annat pynt

Skrivare

Stiftare

Vass nål

Mallen (nedladdningsbar pdf)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Klipp remsor på längden av pappret, ca 2 cm breda. Gör ett hål med nålen på mitten av remsan och stifta sedan ihop till en ring med texten på insidan. Gör ett hål där du stiftat ihop remsorna, alltså mitt emot det första hålet.

Klipp en lagom bit av garnet och knyt fast fjädrarna i ändan. Trä genom hål nr 1, fäst en kula så att den hänger i mitten av ringen, och trä garnet genom hål nr 2. Vira garnet några varv runt ringen för att dölja stiften och gör en ögla att hänga upp med.

DIY julgranshänge med text | Sevendays.fi/Spira

DIY julgranshänge med text | Sevendays.fi/Spira

De här hängena kommer att passa fint ihop med mina Julkulor av pappersremsor, som jag gjorde tidigare.

Julsångerna som jag har valt är en salig blandning av klassiskt svenskt (Så mörk är natten i midvintertid, Julen är här och Det strålar en stjärna) och engelskt (It's beginning to look a lot like christmas, Baby, it's cold outside och Driving home for christmas), rock-angst (A Snowflake fell med Glasvegas), mäktigt rörande (Min bön med Peter Jöback och Sarah Dawn Finer, eller The Prayer på engelska), bitterljuvt (You would have loved this med Tarja Turunen) och en ny finsk favorit (Hiutaleet maahan leijailee med Lauri Tähkä).

Fast just nu lyssnar jag på Spotifys spellista Acoustic Christmas. Jag älskar Spotifys acoustic-spellistor, och denna är inget undantag.

DIY julgranshänge med text | Sevendays.fi/Spira

Njut av juletiden!

Taggar:

Kategorier:

DIY

2

Kommentarer

 • Christina

  16.12.2016 18:49 (1 år sen)

  Hiutaleet.. är också en av mina favoriter. Vi har sjungit den med sånggruppen flera år på vår julkonsert två dagar före julen. :)

  • Nina Överholm

   16.12.2016 19:34 (1 år sen)

   Den är så vacker! Kanske man skulle hinna med en julkonsert ännu.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.