En paketkalender till far och son

söndag 4 december 2016 - 12:54 | 4 Kommentarer

Då man bloggar borde man hela tiden ligga lite före i tiden. Det är väl ingen idé att visa en gör-det-själv-julkalender den fjärde december. Men vet du vad: du kan ju alltid spara idén till nästa jul! Har du sett att alla Sevendays-bloggar har en pin it-knapp som kommer fram då man sveper över bilderna?

Det finns så många fina paketkalendrar där ute i stugorna. Inspirationen till min fick jag från Lilalivs kalender med svarta band och eucalyptuskvistar. Paketen har jag knutit fast i en kvist som jag sedan klätt med kvistar av eucalyptus, grankottar och en batteridriven ljusslinga. Du kan fråga efter eucalyptus i en blomsteraffär, jag använde ca 10 kvistar av sorten 'Baby Blue'.

DIY paketkalender | Sevendays.fi/Spira

Om du tycker att jag har väldigt många paket så beror det på att den här kalendern är både sonens och mannens. Två-åringens paket är märkta med grön tejp och innehåller Duplo-lego, småbilar och annat smått. Till adventssöndagarna får han lite större presenter: en ficklampa, färgpennor plus målarbok och så ska vi ännu köpa gymnastikringar till honom. Jag tänker att han ändå får så många julklappar på julafton av alla nära, så vi kan sprida ut våra presenter på hela december.

Mannens paket, märkta med guldtejp, har lite enformigare innehåll: det är godis och till fredagarna öl ;) Själv har jag min teadventskalender, och så har vi förstås ett par klassiska luck-kalendrar.

DIY paketkalender | Sevendays.fi/Spira

DIY paketkalender | Sevendays.fi/Spira

Jag är nöjd med årets kalender - men nästa år blir det påsar istället för paket. Att slå in 48 paket tar en stund...

Taggar:

Kategorier:

DIY

4

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  04.12.2016 13:02 (1 år sen)

  Så fin! Alltså wow. Definitivt pinterestmaterial att spara :)


 • Christina

  04.12.2016 16:13 (1 år sen)

  Vad roligt med en kalender åt mannen också. ;)

  • Nina Överholm

   04.12.2016 20:33 (1 år sen)

   Hehe :) Jag hade egentligen inte planerat det, men då både jag och sonen hade en så ville jag ju inte att han skulle bli utan :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.