Fastlagsmuffins och engelskt porslin

måndag 12 februari 2018 - 21:12 | 2 Kommentarer

Fastlagsbullar i all ära, men jag äter dem mest för grädden och mandelmassan. Däremot är jag mycket förtjust i muffinsvarianten. Lite mindre, mer "lättäten". Ta bara ditt favoritmuffinsrecept och smaksätt med kardemumma. Skär av toppen och fyll som vanligt med mandelmassa och grädde.

Fastlagsmuffins och loppisfynd | Sevendays.fi/Spira

Fastlagsmuffins och loppisfynd | Sevendays.fi/Spira

Fastlagsmuffins och loppisfynd | Sevendays.fi/Spira

 

Gillar du mandel, eller om du vill ha ett bra recept på glutenfria muffins, så ska du kika på receptet jag använde hos Karin Evelina.

Tulpanbuketten har jag blandat upp med vaxblomma och frökapslar av rölleka. Jag tycker om att använda frökapslar i buketter. Det passar speciellt bra den här årstiden då det inte finns så mycket levande material utomhus.

Fastlagsmuffins och loppisfynd | Sevendays.fi/Spira

 

Tack förresten till alla som kom på vår loppis! Vi är nöjda och planerar redan en omgång till närmare sommaren. Vi ska bara fylla på med lite nya och några större saker först.

På tal om loppis. Jag har blivit lite förtjust i engelskt porslin. I somras hittade jag några blåa assietter på loppis, väldigt lika en serie som mina morföräldrar har och som jag alltid tyckt om. Idag hittade jag fyra gröna assietter. Jag skulle ju hålla mig till blått, men. De var så fina. Och kommer att passa så fint i vårt nya kök. Och kan ju bra matchas med de blåa.

Men. Nu vill jag ha kaffekoppar och -fat som matchar, men som inte har lika mycket mönster. Kanske till och med enfärgade. Gärna nyproduktion. Har du nåt förslag på vad som kunde vara snyggt?

 

Fastlagsmuffins och loppisfynd | Sevendays.fi/Spira

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  13.02.2018 09:23 (7 dagar sen)

  Jag undrar om Iittalas teema finns i den där skogsgröna mera? Vi har ett par sådana och de borde vara ganska samma färg. Men, sedan är ju grönt en sån där färg som är snygg att matcha i olika nyanser också :D Och alltså tulpanerna!! Vilka mästerverk!!

  • Nina Överholm

   13.02.2018 21:21 (7 dagar sen)

   Jaa! Jag är ganska svårimponerad då det kommer till "vanliga" tulpaner, men de här är fantastiska (och inte så vanliga fast de kom i samma leverans). Jag har kanske druckit ur en sån mugg hos er :) men jag tror det får räcka med muminmuggarna med den formen, annars ett bra förslag.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.