Favoritlampan

söndag 26 februari 2017 - 15:14 | 4 Kommentarer

DIY lampskärm | Sevendays.fi/Spira

 

Den här månadens tema i Monthly Makers är loppis. Jag är ingen flitig loppisbesökare, men några av de finaste saker jag äger har jag hittat på loppis. En jordglob, några tallrikar och gamla flaskor i brunt och blågrönt glas.

Jag gillar verkligen att göra nytt av gammalt, men den här månaden har jag inte riktigt hunnit med och visar därför ett gammalt återbrukspyssel. Den här lampan hänger i vårt gästrum och är en av mina absoluta favoritskapelser. Jag har gjort den av en gammal lampstomme och ett stretchigt linne. Linnet har jag helt enkelt dragit över lampstommen och sytt fast med brodergarn och sedan klippt bort överloppstyg. För att det ska hållas på plats lite bättre (och för att det blev snyggt) har jag sytt några korsstygn här och där. Eftersom vi har fåglar på tapeterna i gästrummet har jag också pimpat lampan med lite fjädrar och en liten fågel, som pricken över i.

Om jag inte minns helt fel hittade jag inspirationen till lampan i finska inredningsmagasinet Deko. Jag gillar det magasinet just för att jag i det ofta hittar lite mer udda diy-inspiration.

Uppdatering: Jag var så ivrig att hinna lämna in ett bidrag att jag missade en viktig regel: bidragen ska vara gjorda under samma månad. En väldigt bra regel som jag hädanefter naturligtvis skall följa!

 

DIY lampskärm | Sevendays.fi/Spira

DIY lampskärm | Sevendays.fi/Spira

Kolla in fler skapelser på temat loppis på Monthlys Makers sociala kanaler och fr.o.m. 28.2 hos månadens värd Stinas tillvaro. Hittills är jag speciellt förtjust i Stinas eget kakfat av blåmönstrade tallrikar, Elsa Lisas filt av olika grytlappar, Mikaelas med limpistol mönstrade vas (den tekniken ska testas asap!) och Sandras knapptavla.

Kommentarer

 • Alicia

  27.02.2017 18:37 (11 månader sen)

  Otroligt fin lampa! Gillar verkligen hur du använt stygnen som en detalj istället för att försöka dölja dem. Fint med den gråa skalan och vita tråden. Nu har Stina säkert nämnt det där att alstret måste vara månadsaktuellt för att funka som bidrag i Monthly Makers, men det går ju jättebra att visa tidigare skapelser i inspirationsinlägg! :) Hoppas du hinner vara med och skapa nästa månad!

  • Nina Överholm

   27.02.2017 23:33 (11 månader sen)

   Oj nej, det har jag säkert läst, men glömt. Äsch. Nåja, nästa gång vet jag! Tack :)


 • Ruth

  02.03.2017 13:12 (11 månader sen)

  Din lampa är SÅ otroligt fin!! Älskar verkligen korsstygnen och fågeln! Har aldrig tänkt på att man skulle kunna använda ett strechigt klädesplagg till att klä en lampstomme, men det känns ju som en klockren lösning. Bravo!!

  • Nina Överholm

   02.03.2017 20:55 (11 månader sen)

   Tack så mycket Ruth! Härligt att kunna inspirera dig!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.