tisdag 27 juni 2017 - 12:53

Att prata om väder (och pulsvärmare med flätor)

Pulsvärmare med flätor | Sevendays.fi/Spira

 

Då man som jag jobbar inom kundbetjäning är vädret ett evigt och dagligt samtalsämne. Jag har ingenting emot det. Vädret är till och med ett av mina favoritsamtalsämnen, också privat. Det är nästan lite underhållande då folk klagar på vädret. Vädret kan man alltid klaga på, och eftersom många människor tydligen måste ha något att klaga på så får de för mig gärna klaga på vädret.

På sommarens första varma dag, efter allt det där kalla vädret och våren som aldrig kom igång, gick jag småroat och väntade på första klagomålet på att det är för varmt. Och visst kom det, redan vid lunchtid. Nu i slutet på juni har vi ju haft en hel del fina, soliga dagar, men ändå undrar folk om det alls ska bli någon sommar i år.

Då är det ju bara att konstatera att det är Finland vi bor i. Den finska sommaren är regnig och blåsig och kulen. Så det är bara att ha kläder enligt väder och sedan njuta fullt ut då de där soliga, varma dagarna äntligen kommer!

I maj, då det aldrig någonsin blev varmt, stickade jag ett par pulsvärmare till mig själv. Jag ville ha smala flätor på ena sidan, så jag använde denna beskrivning från Garnstudio.com. I övrigt har jag stickat resår, 42 maskor på stickor nr 5. Supersköna att ha på en mulen och blåsig sommardag. Som faktiskt är riktigt sköna, i lagom doser.

 

Pulsvärmare med flätor | Sevendays.fi/Spira