Husrenoveringen har kommit igång

söndag 22 oktober 2017 - 20:31 | 3 Kommentarer

Husrenovering | Sevendays.fi/Spira

 

Man kan liksom inte förstå hur snabbt det går då två proffs sätter igång och gör sitt jobb. Knappt två dagar tog det, så var våra träkarlar sysslolösa. Flera meter vägg rivna, en balk uppsatt för att kompensera den bärande väggen som togs bort, två nya dörrhål urtagna och säkert nåt mer som jag inte kommer på nu. Nu gäller det för oss att dra ny el, skaffa dörrar och helt enkelt planera klart så att det går att fortsätta.

Under de senaste månaderna har vi i alla fall bantat ner på åtgärderna rejält. Gång på gång har vi tillsammans med förstå-sig-påarna konstaterat att vi inte behöver göra det ena och det andra. Det är skönt att huset är i så bra skick och att det är byggt med smarta lösningar från första början.

Och jag älskar hur stor rymd vi fick i huset då väggen mellan kök och vardagsrum revs ner. Även om man från vägen ser precis allt vi gör i både kök, på matplatsen och ännu på terrassen bakom huset. Ett av mina (få) hatobjekt i livet är persienner, men nåt slags insynsskydd är kanske på sin plats.

Hur som helst, här kommer några före- och mitt i-bilder:

 

Husrenovering | Sevendays.fi/Spira

Husrenovering | Sevendays.fi/Spira

Husrenovering | Sevendays.fi/Spira

Ovan syns köket, och på sista bilden även vardagsrummet, från "sovrumssidan" av huset. Köksväggen har stått där diket syns på sista bilden.

 

Husrenovering | Sevendays.fi/Spira

Det är en bit av väggen närmast i bild till höger som har tagits ner för att öppna upp mot köket.

 

Husrenovering | Sevendays.fi/Spira

Husrenovering | Sevendays.fi/Spira

Köket sett från matplats/vardagsrum. Till höger är entrén. Dörrhålet som syns till lilla-wc:n ska flyttas runt hörnet in i hallen.

 

Det syns på en av bilderna hur det hänger lampknappar i luften. All den el som fanns i de borttagna väggarna ska ju flyttas, plus att det blir flera nya lampor. Jonas och hans pappa har dragit el ett par dagar, och nu är det tillställt så byggarna får fortsätta. För mig står kök och planering av ytmaterial högst på listan. De trevligaste bitarna alltså :)

 

 

Kategorier:

Husrenovering

3

Kommentarer

 • Kitty

  23.10.2017 00:00 (5 månader sen)

  Oj så roligt med lite bilder av erat projekt! Roligt med renovering, men mycket jobb. Att planera kök är ju sååå roligt! :D /Kitty


 • Sandra Neuman

  24.10.2017 09:09 (5 månader sen)

  Men du får fylla fönstren med grönväxter istället så blir det ett grönt insynsskydd :) Och så lär man sig att leva med att folk går förbi ens vardagsrumsfönster (här syns det ju väldigt bra in från vägen), haha! :D

  • Nina Överholm

   24.10.2017 20:47 (5 månader sen)

   Jepp, en bra orsak att få frossa i grönväxter! :D Och jo, det är väl nog en vanesak, men då vi har så stora fönster...


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.