Julstress, julfrid och inslagna klappar

tisdag 20 december 2016 - 15:10 | 0 Kommentarer

Jag hade den värsta sortens söndagsångest. Jag hade så väldigt mycket på att göra-listan, jag var på dåligt humör, vilket gjorde mig elak, vilket i sin tur gav det där hemska dåliga samvetet. Men på min lediga måndag bestämde jag att jag inte behöver göra allt på den där listan. Jag gjorde en kraftansträngning och plockade undan och dammsög i hela huset (efter och medan jag kramades extra mycket med omöjliga, älskade ungen) och på kvällen bad jag min man om gjälp med att slå in (nästan) alla julklappar. Så igår kväll kändes det helt okej igen och idag har jag försökt fortsätta i lugn takt. Resten av dagarna innan julafton blir det nog till att yra runt bland julblommor, prasslande papper och kunder. Och mina nära och kära kommer inte att få så många klappar som det var meningen, men de får mig, förhoppningsvis, på bra julhumör.

Julklappsinslagning | Sevendays.fi/Spira

Årets julklappsinslagning går i brunt, rött, svart och lite glittrigt grönt. Jag har använt tre olika men matchande papper. Den glittriga gröna tejpen är jag så förtjust i och måste nog besöka pysselbutiken igen och hamstra fler färger (ni vet den landsomfattande finska kedjan vars namn är skrivet med rött).

Jag vet ju att många tycker det är onödigt med en massa snören och bling runt paketen. Paketerna är bara framme en kort stund och sedan ska pappret av så snabbt som möjligt. Men jag håller inte med. Åtminstone när jag slår in paket till vuxna satsar jag gärna lite på utseendet. Det bästa är ju då man sitter med paketet utan att veta vad som finns inuti. Då man öppnar kan man i värsta fall bli besviken. Och då har man ju i alla fall fått njuta av ett snyggt paket och ett extra festligt öppnande.

Julklappsinslagning | Sevendays.fi/Spira

Julklappsinslagning | Sevendays.fi/Spira

Julklappsinslagning | Sevendays.fi/Spira

 

Jag vet inte om jag kommer att skriva nåt mer inlägg före julafton, så jag passar på att önska en

GOD OCH FRIDFULL JUL TILL ER, KÄRA LÄSARE!

Taggar:

Kategorier:

Skapande

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.