Kransar med eucalyptus

onsdag 22 november 2017 - 19:44 | 2 Kommentarer

Krans eucalyptus | Sevendays.fi/Spira

 

Många med mig har inte tillräckligt med tid att pyssla, handarbeta, läsa... Allt sånt som vi gör bara för vår egen skull. Men minst lika mycket som att ha tid så handlar det om att ta sig tid. Att göra något man älskar bara för sin egen skull är återhämtning, aktiv vila, och det är enormt viktigt för orken i vardagen.

Så i helgen tog jag mig äntligen tid att binda ett par kransar. Jag struntade i att plocka undan dagens röra, la undan telefonen och gav sekatören åt Lenni så han fick öva på att klippa. Med ett öga på honom och sekatören (han klarade det hur bra som helst) lät jag kransen växa fram. Knippe för knippe och tråd runt.

Jag använde en stomme av grov ståltråd (2 mm kanske?), späda grankvistar, lite ljung (den som växer i skogen) och eucalyptus. Den ena blev tunn och ganska stram och den andra betydligt yvigare.

 

Krans eucalyptus | Sevendays.fi/Spira

Krans eucalyptus | Sevendays.fi/Spira

 

Just nu har jag fastnat för de tunnare, ganska enkla kransarna med grönt i olika nyanser. Skogsgrönt tillsammans med grågrönt är en perfekt kombo och eucalyptusens kapslar ger det lilla extra. På bilden nedan har jag hängt den tunnare kransen på dörren tillsammans med cembratallkottar som vi målat.

Sen i lördags har jag faktiskt tagit mig tid att pyssla lite varje dag. Det är som jag alltid säger, kreativitet föder kreativitet. Men ikväll är jag så trött att det får räcka med lite stickning.

Hur vill du att din dörrkrans ska se ut?

 

Krans eucalyptus | Sevendays.fi/Spira

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  22.11.2017 20:15 (4 månader sen)

  Supernätta! Jag har också tänkt binda kransar, bara min opererade hand skulle bli bra nån gång... Grr..

  • Nina Överholm

   23.11.2017 08:34 (4 månader sen)

   Äsch,va frustrerande att va begränsad av det. Hoppas den blir bra snart!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.